Önce ablası sonra kendisi: Galatasaray kaleci transferini İspanya'dan çözdü! Muslera'nın yerine...
27 Nisan 2025, Pazar 13:36Güncelleme Tarihi:
Süper Lig'de şampiyonluk yarışını Fenerbahçe'nin 5 puan önünde lider götüren Galatasaray bir yandan da gelecek yıl için transfer çalışmalarını sürdürüyor. Pek çok ismin takımdan ayrılması beklenirken o isimlerin başında da, sezon sonunda futbolu bırakması beklenen Fernando Muslera geliyor. Sarı-kırmızılı kulüp efsane kalecinin yerine arayışlarını sürdürürken, İspanyol basını dikkat çeken bir iddia ortaya attı.
Galatasaray'da yaklaşık 14 yıldır forma giyen Uruguaylı file bekçisi Muslera'nın sezon sonunda bitecek olan sözleşmesinin ardından takımdan ayrılarak ülkesine dönmesi bekleniyor.

Tecrübeli file bekçisinin futbolu bırakacağı ve ülkesinde satın aldığı takımla ilgileneceği belirtiliyor.

SÜRPRİZ İSİM
Bu doğrultuda yeni kaleci arayışlarını sürdüren sarı-kırmızılılarda sürpriz bir isim gündeme geldi.

Spor Arena'nın İspanyol basınından derlediği habere göre; Galatasaray, Atletico Madrid'in Slovenyalı kalecisi Jan Oblak'ın transferi için görüşmelere başladı.

ABLA-KARDEŞ TRANSFER
Söz konusu haberde Jan Oblak'ın basketbolcu olan ablası Teja Oblak'ın gelecek sezon Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'na transfer olacağı, ablasının İstanbul'da yaşayacak olmasının da Jan Oblak'la yapılacak müzakereleri kolaylaştırabileceğinin altı çizildi.

KALEYE ESKİ DOST
Öte yandan sarı-kırmızılıların kaleyi güçlendirmek için üzerinde durduğu iki kaleci daha olduğu, bunların da Real Madrid forması giyen Andriy Lunin ile daha önce Galatasaray'da kiralık olarak oynayan Barcelonalı Inaki Pena'nın olduğu belirtildi.

Atletico Madrid'de 11. sezonunu geçiren Jan Oblak bu sezon tüm kulvarlarda 42 maça çıktı. 15 maçı gol yemeden tamamlayan Oblak, diğer maçlarda ise kalesinde toplam 41 gol gördü.
