Galatasaray'da Hakan Çalhanoğlu seferi başladı! İlk resmi temas...
FIFA Kulüpler Dünya Kupası’ndan tedavi olmak için ayrılan, ancak soluğu Bodrum’da tatilde alan Hakan Çalhanoğlu, kulübü Inter tarafından sert bir tepkiyle karşılaşmıştı. Önce takım kaptanı Lautaro Martinez, ardından kulüp başkanı Marotta, Hakan için sert ifadeler kullanmış, Milli futbolcumuz da aynı şekilde karşılık vermişti. Ancak bu açıklamalar arasında en dikkat çekici olan, bir süredir devam eden transfer görüşmelerine rağmen Marotta’nın, “Hakan için Galatasaray’dan teklif almadık” sözleriydi.

Milano’da temas
Çalhanoğlu transfer sürecini bizzat yöneteceğini belirterek Galatasaray’a önemli bir mesaj göndermiş, dediğini de yapmıştı. Marotta’ya, “Ailemle birlikte artık Türkiye’de yaşamak istiyorum. Lütfen transferime kolaylık gösterin” diyen Hakan’ın bu sözlerinin ardından Galatasaray da ilk teması kurdu. İtalya’da gerçekleşen görüşmede Sarı- Kırmızılı yönetimin Milano temsilcisine 15 milyon Euro civarında bir bonservis teklifinde bulunduğu öğrenildi.

Yakın takip
İtalyan gazeteciler de yakından takip ettikleri bu transfer görüşmesi hakkındaki gelişmeleri gün içerisinde sık sık sosyal medya hesaplarında kaleme aldılar. Buna göre Inter cephesi, son yaşanan kriz ve restleşmenin ardından Hakan’ın geri dönmesini istemiyor. Ancak para kazanmadan da takımın ilk 11 oyuncusundan vazgeçmeye yanaşmıyorlar.

Kritik hafta
Buna rağmen 30-35 milyon Euro seviyelerinden açılan kapı, Galatasaray’ın talep ettiği noktaya gelmek üzere. Kesin bir mutabakatın artık çok yakın olduğu ve gelecek hafta içerisinde daha somut gelişmelerin yaşanacağı belirtiliyor.