Galatasaray'da Ederson için geri sayım resmen başladı! Guardiola açıkladı 'Tamam artık bitti'
23 Ağustos 2025, Cumartesi 11:02Güncelleme Tarihi:

Muslera'nın ardından kaleyi yabancı bir kaleci ile doldurmak isteyen Galatasaray'da adı yüksek sesle anılan isim Manchester City'den Ederson oldu. Transferin bitiminde kısa bir süre kala Ederson-Galatasaray transferinin son durumu merak edilirken, Fransız basını çarpıcı bir iddia ortaya attı.
L'equipe'de yer alan habere göre; önceki akşam PSG'ye veda eden Donnaruma ve Manchester City anlaşmaya vardı. Mavi-beyazlı kulüp, Donnaruma'ya imzayı attırmak için Ederson'un Galatasaray'a transfer olmasını bekliyor.

Öte yandan Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola'dan da, Ederson'un son durumu hakkında açıklama geldi. Guardiola, Galatasaray'a transferi gündemde olan ve ligin ilk haftasındaki Wolverhampton maçında forma giymeyen kaleci Ederson'un maçta oynayıp oynamayacağına yönelik, "Göreceğiz. Antrenmanlarda iyiydi. Kaleci antrenörü ile konuşacağız ve durumunu göreceğiz." dedi.

Başarılı teknik adam, "Brighton maçı bitene kadar transfer dönemi devam ediyor. O maçtan sonra, "Tamam, artık bitti" diyebileceğiz. Dürüst olmak gerekirse, birkaç oyuncuyla ilgili neler olacağını bilmiyorum. Kim gelecek, kim kalacak, kim gidecek bilmiyorum! Menajerler işlerini yapıyor, kulüpler kendi kararlarını veriyor, oyuncuların da görüşleri var, sonra neler olacağını göreceğiz." sözlerini sarf etti.

Önceki akşam ise PSG ile yollarını ayırmaya hazırlanan Gianluigi Donnarumma, taraftarlara duygusal bir veda etti. Ligue 1'in 2. haftasında PSG, sahasında Angers'ı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından İtalyan kaleci, taraftarların yanına giderek onları selamladı.
