Galatasaray rekorlara doymuyor! Aslan payı Okan Buruk'un
21 Ekim 2024, Pazartesi 11:27Güncelleme Tarihi:

EN İYİ BAŞLANGIÇ
Süper Lig'in 9.haftasında oynanan Antalyaspor maçında Mauro Icardi ve Osimhen'in golleriyle haftayı 3 puan kapatan Galatasaray 3 puanı hanesine yazdırdı ve yoluna kayıpsız devam etti. Sarı-kırmızılılar Süper Lig'e en iyi başlangıcını yaptı.

REKOR KALMADI
Sabah'ta yer alan habere göre; 2005-2006 ve geçen dönemin ardından yine ilk 9 karşılaşmada 8 galibiyet-1 beraberlikle hanesine 25 puan yazdıran sarı-kırmızılı takım, bu kez daha fazla gol atıp (27) daha yüksek averaja (+19) sahip oldu. Son iki sezonun şampiyon kartvizitli teknik direktörü Okan Buruk döneminde kırmadık rekor bırakmayan ve buna yenilerini ekleyen Galatasaray, son 3 sezonda tarihi adeta yeniden yazdı.

İSTATİSTİKLER ŞÖYLE
- Süper Lig'de en uzun galibiyet serisi (17 ve 14 maç)
- Süper Lig'de toplanan en yüksek puan (102)
- Süper Lig'in maç başı en yüksek puan ortalaması (2,68)
- Süper Lig tarihindeki en uzun deplasman serisi (13 maç)

İMZA: OKAN BURUK
Galatasaray'ın başında çıktığı 83 Süper Lig maçında 69 galibiyet gören teknik direktör Okan Buruk, yakaladığı 2,59 puan ortalamasıyla adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

'ONUNLA ÖLÜME KADAR'
Mauro İcardi başta olmak üzere birçok süper star, kazanılan kupaların ve derbi zaferlerinin ardından hocalarıyla ilgili paylaşımlar yapıyor. Yeni transfer Osimhen'in "Baba" yakıştırmasında bulunduğu deneyimli teknik adam için Torreira, "Onunla ölüme kadar" ifadesini kullandı. Kaptan Fernando Muslera da Antalya'da galibiyet üçlüsünü takımla birlikte çektirmek isteyen hocası Okan Buruk'u tek başına taraftarla bıraktı ve bir anlamda "Bu başarı senin" mesajını yolladı.

GÖZÜ HAGİ'NİN REKORUNDA
Aslan'ın Arjantinli yıldızı Mauro İcardi, üçüncü sezonunu geçirdiği Galatasaray'da 60 gole ulaştı. Sarı-kırmızılı formayı giydiği 84 karşılaşmada 80 gollük (60 gol-20 asist) tabela katkısı yapan Tangocu, kulüp tarihine adını yazdırdı ve en çok gol atan Galatasaraylı yabancılar listesinde Milan Baros'a çok yaklaştı.
