MENÜ

Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu: 55 bin kişiyle turu geçebiliriz

Galatasaray'ın en büyük gol umudu Kerem Aktürkoğlu golsüz sona eren Barcelona maçının ardından rövanş için umutlu açıklamalar yaptı. 23 yaşındaki kanat, "Gerçekten Avrupa'da çok farklı oynuyoruz. İki takım da gerçekten Şampiyonlar Ligi mücadelesi verdi. Rövanşta 55 bin kişi önünde turu geçebiliriz" dedi.

Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu: 55 bin kişiyle turu geçebiliriz

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu karşılaşmasında temsilcimiz Galatasaray, Barcelona ile Camp Nou'da kapıştı, mücadele golsüz tamamlandı. Sarı-Kırmızılılar'ın en büyük gol umudu olan ve ilk devrede bir pozisyonda gole de çok yaklaşan Kerem Aktürkoğlu maçın ardından değerlendirmeler yaptı.

Haberin Devamı

Kerem şu ifadeleri kullandı:

"Kuralar çekildiğinden beri çok iyi hazırlandık. Mental ve taktik olarak. Nasıl oynamamız gerektiğini konuşmuştuk. İstediğimiz sonucu aldık, her şey bitmedi. Taraftarımız önünde çok güzel bir maç olacak. Gerçekten Avrupa'da çok farklı oynuyoruz. Bulunduğumuz yeri düşünmüyoruz ligdeki, daha farklı yerlerde olabilirdik. Nasıl oynamamız gerektiğini, nasıl mücadele edebileceğimizi biliyoruz Avrupa'da. Namağlup devam ediyoruz."

"İki takım da gerçekten Şampiyonlar Ligi mücadelesi verdi. Camp Nou'da oynamak hayalimdi. O golü atabilsem çok daha farklı olabilirdi. Rövanşta 55 bin kişi önünde turu geçebiliriz."

Kerem flaş röportajın ardından basın toplantısında da şu açıklamaları yaptı:

Haberin Devamı

"İstediğimiz oyun buydu. Hocamızla da konuşmuştuk, oyun anlayışımız böyleydi. Yakaladığımız kontralarla geçiş oyunu oynayacaktık. İlk yarıda yakaladığım pozisyon, güzel bir pozisyondu. Gol atabilirdim, atsaydım daha güzel olabilirdi. Güzel bir skor aldığımızı düşünüyorum. İyi futbol oynadık. Bir dahaki maçımız, taraftarımızla birlikte farklı olacak inşallah."

"Arkadaşlarımızla maça çıkmadan konuştuğumuzda oynadığımız futboldan zevk almamız gerektiğini konuştuk. Biz gerçekten bugün zevk aldık. Bizi izleyenlere de zevk verdiğimizi düşünüyorum çünkü iki takım da Avrupa Ligi takımı değil. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde başarılar elde etmiş bir takım. Barcelona da öyle. Bugün gerçekten iki takım için de güzel maç oldu. İstediğimiz sonucu aldık ama hiçbir şey bitmedi. Taraftarımız, en büyük itici gücümüz. İnşallah turu geçen taraf biz olacağız."

"Barcelona’yı çok güzel karşılayacağımızı düşünüyorum. Daha önce belki de görmedikleri bir taraftarı görecekler. Şimdiden o maçı düşündükçe heyecanlanıyorum. Taraftarımız olduğunda her zaman farklı bir futbol oynuyoruz. İnşallah Barcelona maçında da onlarla birlikte farklı bir futbol ve farklı bir sonuç alacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kerem Aktürkoğlu, her geçen gün kendisini daha da geliştirmek istediğini belirterek, “3’üncü Lig’ten geldim, 2 sene oldu. Bunlar gerçekten hayalini yaşadığım zamanlar. Bugün Camp Nou’da oynadım. Ben de her maçta kendimi geliştirmek istiyorum. Eksiklerim üzerinde çalışmalar yapıyorum. Her geçen gün hem ben hem de takım arkadaşlarım iyiye gidecektir. İnşallah bu böyle devam eder."

Haberin Devamı

"Motivasyon, Avrupa’da farklı ligde farklı. Ligde de bulunduğumuz durumu hak ettiğimizi düşünmüyorum. Tabii ki bazı maçlarda kötü futbol oynadık ama iyi oynadığımız maçlarda da çok puan kaybı yaşadık. Avrupa’da çok daha motive, çok daha kompakt oynuyoruz. Barcelona’ya karşı oynadık bugün. Herkes bunun bilincindeydi. Ligde de bu oyunu yansıtabilirsek, en azından bir bölümünü, bulunduğumuz noktadan 1-2 adım daha yukarı çıkabiliriz."

"Benim için, takımım için, Galatasaray için güzel şeyler bunlar. Ben de bunları duydukça çok mutlu oluyorum. Daha hiçbir şey bitmedi. Daha benim için her şey yeni başlıyor. Bunları çok fazla düşünüp de kafamı bunlarla yoğunlaştırmıyorum. Lig uzun, çok önemli maçlarımız var. Ben onları düşünüyorum. İnşallah performansım daha da artar."

Haberin Devamı

"Gözlükleri alalı 1-2 sene oldu ama gözlükle fotoğraftan sonra her şey daha farklı oldu benim için. Harry Potter benzetmesi var tabii. Ben de buna bir gol sevinci eklemem gerektiğini düşündüm. Sonradan bir gol sevinci bulduk, her şey güzel gidiyor.”

YORUM YAZ