MENÜ

Galatasaraylı Bakambu'ya büyük onur

2019’da kurduğu vakıfla ülkesi Demokratik Kongo’da çocukların okuma-yazma, sağlık, teknoloji, spor ve tarih alanlarında eğitilmesini sağlayan Bakambu, Uluslararası Profesyonel Futbolcu Temsilcileri Federasyonu’nun bu yıl vereceği ödüle aday gösterildi.

Galatasaraylı Bakambu'ya büyük onur

Uluslararası Profesyonel Futbolcu Temsilcileri Federasyonu’nun (FIFPro) bu yıl vereceği “Başarı Ödülü”ne aday isimlerden biri de Galatasaray’ın golcüsü Cedric Bakambu.

Haberin Devamı

Galatasaraylı Bakambuya büyük onur

2019’da kurduğu yardım vakfının son dönemdeki üstün çalışmalarıyla bu ödüle aday gösterilen Bakambu, şunları dile getirdi:

Milli Takım’dan gelen bir davet üzerine Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne attığım ilk adımlar sırasında bir vakıf kurma fikri bana kendini dayattı. Henüz 23 yaşındaydım ve sayısız çocuğun dramatik yaşam koşulları beni çok etkilemişti. Eğer ailem ülkesini terk edip doğduğum Fransa’ya gitmeseydi, ben de bu çocuklardan biri olur muydum? Kendi haline bırakılmış, hayattan hiçbir şey beklemeyen, umudu olmayan, geleceğe inanmak için bir nedeni olmayan...

'BİR ŞEYLER YAPMALIYDIM'

“Mutlaka bir şeyler yapmalıydım, bu kayıp, talihsiz çocuklara benim onların yaşındayken sahip olduğum fırsatları sunmanın bir yolunu bulmalıydım. Tutarlı bir proje oluşturmak için zaman ayırdım. Ve 12 Aralık 2019’da, küresel Covid sağlık krizi patlak verirken, benim adımı taşıyan vakıf kuruldu. Vakfın bazı ana müdahale alanları var. Bu alanlar, en dezavantajlı kişilere sadece bir defaya özel değil, hayatlarının kontrolünü ellerine almalarını ve kendileri için bir gelecek inşa etmelerini sağlayacak araçlar vererek paylaşma ve yardım etme arzumu ifade ediyor.”

Haberin Devamı

Galatasaraylı Bakambuya büyük onur

Bakambu’nun vakfı okuma-yazma, sağlık, teknoloji, spor ve tarih konusunda eğitim vererek Demokratik Kongo Cumhuriyeti halkını geliştirmeyi amaçlıyor.

 

Galatasaraylı Bakambuya büyük onur

YORUM YAZ