MENÜ

Galatasaray'ın yıldızı Kerem Aktürkoğlu İtalyan basınına açıkladı: Orada oynamayı çok isterim

Galatasaray'ın 25 yaşındaki yıldızı Kerem Aktürkoğlu, Avrupa basınının da ilgisini çekmeye başladı. Yıldız oyuncu İtalyan basınına verdiği röportajda geleceğiyle ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Galatasaray'ın yıldızı Kerem Aktürkoğlu İtalyan basınına açıkladı: Orada oynamayı çok isterim

Galatasaray'ın son olarak sahasında Adana Demirspor'u 3-1 mağlup ettiği maçta bir gol ve bir asistlik performans sergileyen Kerem Aktürkoğlu, Avrupa'nın ilgisini çekmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

İtalyan Tutto Mercato, A Milli Takım ve sarı - kırmızılıların yıldız ismiyle bir röportaj gerçekleştirdi.

'BÜYÜK BİR SIÇRAMA İÇİN HAZIR'

Röportajda Kerem için şu ifadelere yer verildi; "Vincenzo Montella'nın Türkiye'deki en büyük yeteneklerinden biri. Galatasaray'ın iddialı projesinin arkasındaki iti güçlerden biri, büyük sıçrama için hazır."

Galatasarayın yıldızı Kerem Aktürkoğlu İtalyan basınına açıkladı: Orada oynamayı çok isterim

- Olağanüstü bir form dönemindesiniz. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazma şansı var. Bunu nasıl değerlendiriyorsun?

"Bir oyuncu olarak hedefim her geçen gün kendimi geliştirmek. Kalite olarak, beceri olarak gelişmek istiyorum ve sanırım en başından beri kendimi bu yola adadım. Bu süreçte Galatasaray için Şampiyonlar Ligi'nde tarihi bir adım atma şansı da var. Bu kulüp için, taraftarlar için, tüm toplum için tarihi bir an. Kopenhag ile oynamak için sabırsızlanıyoruz."

Haberin Devamı

- Nasıl bir maç olacak? Şampiyonlar Ligi son 16 turuna inanıyor musunuz?

"Bu bir final gibi. Zorlu mücadele olacak, onlar zorlu bir takım olduklarını gösterdiler ama biz de güçlüyüz. Hem de çok. Niteliklerimize güveniyoruz. Bu yüzden maça kazanmak için çıkacağız."

- Kariyerinde yeni bir adım atmaya hazır mısın?

"Zihinsel ve fiziksel olarak kendimi hazır hissediyorum. Son iki sezonda büyüdüm ve hala büyümeye devam ettiğimi hissediyorum. Her gün kendimi geliştirmek istiyorum ve kariyerim beni nereye götürürse götürsün, büyümeye ve gelişmeye devam edeceğimi biliyorum. Yani evet, kariyerimde yeni bir adım atmaya hazırım."

- Belki İtalya'da?

"Kesinlikle evet. İtalya olağanüstü bir futbol, tarih ve gelenek ülkesi. Tutku dolu taraftarları, sporun tarihini yazmış kulüpleri var. Heyecan verici olurdu. Serie A'da olağanüstü oyuncular ve çok yüksek bir seviye var. Hiç şüphesiz büyüleyici bir lig ve orda oynamayı çok isterim. Kendimi o tutkunun ve oğlanüstü mücadelenin içinde görebiliyorum."

Galatasarayın yıldızı Kerem Aktürkoğlu İtalyan basınına açıkladı: Orada oynamayı çok isterim

- Taktikler hakkında çok fazla tartışmalar var. Hangi taktikte daha rahatsın?

"Ben çok yönlü bir oyuncuyum, bu da birden fazla taktiğe uygun olmamı sağlıyor. Geçen sezon sol açık olarak oynadım, çok rahattım. Şimdi 10 numara olarak oynuyorum, belki de bana daha uygun bir pozisyon. Ancak sağ kanat olarak da oynadım ve oynayabiliyorum. Futbola 10 numara olarak başladım. Sonra sol açık oldum. Şimdi daha merkezdeyim, ancak benim için önemli olan heyecan verici stillere ve oyun şekillerine uyum sağlayarak büyümek."

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE 10 YIL SONRA...

-Mauro Icardi gibi olağanüstü deneyim ve kaliteye sahip oyuncularla oynamak, gelişmek için ne kadar önemli?

"Mauro'nun olağanüstü bir etkisi oldu. O ve diğer büyük oyuncular benim ve diğerlerinin yanı sıra tüm kulübün gelişimini teşvik etti. Başkanın bu tür oyuncular getirmesi bize inanılmaz bir destek verdi. Ayrıca Mauro, sahada harika şeyler yapabilme bilincine ve gençlerin gelişime katkıda bulunuyor. Onunla birlikte oynamak ayrı bir keyif."

Galatasarayın yıldızı Kerem Aktürkoğlu İtalyan basınına açıkladı: Orada oynamayı çok isterim

YORUM YAZ