MENÜ

Galatasaray'ın yeni transferi Davinson Sanchez'in Barcelona'yı reddettiği ortaya çıktı

Galatasaray dün iki ismin transferini resmen açıklarken, Davinson Sanchez'in ibretlik hayat hikayesindeki ilginç bir detay da ortaya çıktı.

Galatasaray'ın yeni transferi Davinson Sanchez'in Barcelona'yı reddettiği ortaya çıktı

Transfer çalışmalarına devam eden Galatasaray, Şampiyonlar Ligi için UEFA'ya bildirilen listeye yetiştirmek için dün büyük bir transfer operasyonu gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Sarı - kırmızılılar İngiliz ekibi Tottenham'dan Kolombiyalı savunmacı Davinson Sanchez'i bonservisiyle, Kongo asıllı Fransız orta alan oyuncusu Tanguy Ndombele'yi ise kiralık olarak kadrosuna kattı.

MALİYETLERİ AÇIKLANDI

Galatasaray'dan, Ndombele'nin transferi için KAP'a gönderdiği yazıdan şu ifadeler yer aldı:

Profesyonel futbolcu Tanguy Ndombele Alvaro ve kulübü Tottenham Hotspur Football & Athletic Company Limited ile oyuncunun 2023-2024 sezonu için satın alma opsiyonlu bedelsiz geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Futbolcunun transfer bedeli 15.000.000 euro olup 2025 yılından başlamak üzere 5 sezona yayılmış eşit taksitler ile ödenmesi konusunda anlaşılmıştır. Futbolcuya ise 2023-2024 sezonu için net 3.136.000 euro sezonluk ücret ödenecektir."

Haberin Devamı

Galatasarayın yeni transferi Davinson Sanchezin Barcelonayı reddettiği ortaya çıktı

Bonservisiyle transfer edilen Davinson Sanchez'in maliyeti açıklandı.

"Profesyonel futbolcu Davinson Sanchez Mina ve kulübü Tottenham Hotspur Football & Athletic Company Limited ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne, 5 sezona yayılmış eşit taksitlerle, 9.500.000 euro transfer bedeli ödenecektir.

Futbolcu ile 2023-2024 sezonundan başlayarak 4+1 sezon için anlaşmaya varılmış olup her bir futbol sezonu için net 3.200.000 euro sezonluk ücret ödenecektir."

DAVINSON SANCHEZ'İN HİKAYESİ

12 Haziran 1996 tarihinde Kolombiya, Caloto'da dünyaya geldi. Futbola başladığı America de Cali'nin antrenmanlarına katılmak için günde dört saat yolculuk yapıyordu.

2013'te Atletico Nacional'e transfer oldu ve burada Kolombihyalı ünlü teknik adam Juan Carlos Osorio'nun dikkatini çekti. 17 yaşında ise A Takım'a yükseldi.

Galatasarayın yeni transferi Davinson Sanchezin Barcelonayı reddettiği ortaya çıktı

BARCELONA'YI REDDETTİ

A Takım'da gösterdiği performansla bir çok Avrupa takımının dikkatini çekti. Scoutlar aracılığıyla kendisini takibe alan Barcelona bir transfer teklifinde bulundu.

Teklifin, Barcelona A Takım'ı değil, B Takımı için olduğunu öğrendiğinde reddetti. Haziran 2016'da 5.50 milyon Euro karşılığında Ajax'a transfer oldu.

GALATASARAY'DA İKİ SÜRPRİZ AYRILIK

42 MİLYON EURO'YA İNGİLTERE'YE GİTTİ

Ajax'ta sadece bir sene adını tüm dünyaya duyurmayı başardı. Başta İngilizler olmak üzere birçok kulübün dikkatini çekti. Ağustos 2017'de 42 milyon Euro karşılığında Tottenham'a transfer oldu.

Haberin Devamı

İngiliz ekibinde özellikle Jan Verthongen ve Toby Alderweireld ile üçlü savunma oynarken çok başarılı oldu. Ardından Tottenham'daki teknik adam istikrarsızlığı ve yaşadığı sakatlıklar nedeniyle gerileme dönemi yaşadı. Geçen sezon 18'i Premier Lig olmak üzere 24 maçta görev aldı.

Burak Özdemir - ÖZEL

Galatasarayın yeni transferi Davinson Sanchezin Barcelonayı reddettiği ortaya çıktı

YORUM YAZ