MENÜ

Galatasaray'ın, yeni transferleri Ndombele ve Davinson Sanchez İngiltere'de olay yarattı!

Savunmayı güçlendirmek üzere de girişimlerde bulunan Galatasaray, İspanyol yıldız Sergio Ramos’la yapılan pazarlıklar olumlu sonuçlanmayınca, rotayı listenin 2. sırasında yer alan Davinson Sanchez’e çevirdi. Kolombiyalı stoper, Tottenham’dan takım arkadaşı Ndombele ile birlikte Aslan’a “Evet” dedi. Sanchez de Ndombele gibi Tottenham’ın dev yatırımlarından bir tanesiydi. Aslan'ın iki transferi de İngiltere'de ses getirdi. İşte tüm detaylar...

Galatasaray'ın, yeni transferleri Ndombele ve Davinson Sanchez İngiltere'de olay yarattı!

Defans hattını güçlendirmek üzere de uzun süredir birçok girişimde bulunan Galatasaray, son dönemde yoğunlaştığı Sergio Ramos’u maaş indirimine ikna edemeyince, rotayı İngiltere’ye çevirdi.

Haberin Devamı

Tanguy Ndombele’nin takım arkadaşı Davinson Sanchez’le geçtiğimiz haftalarda da masaya oturan Sarı-Kırmızılılar, bu kez yine ekonomik anlamda makul seviyelere gelen Kolombiyalı stoperin işini bitirdi. 27 yaşındaki savunmacı, 3+1 yıllık sözleşme imzalayacak. Galatasaray böylece yine Şampiyonlar Ligi sahnesini düşünerek, kadrosunu önemli bir tecrübeyle takviye etmiş oldu.

Premier Lig tecrübesi

Avrupa’ya ilk olarak Ajax formasıyla adım atan Sanchez, Hollanda ekibinde gösterdiği performans neticesinde 2017 yazında 42 milyon Euro’ya Tottenham’a imza attı. 6 senedir İngiltere’de Premier Lig tecrübesini geliştiren Davinson Sanchez, bu sezona da ilk 11’de başladı. Deneyimli stoper, Tottenham’ın Premier Lig’in ilk haftasında Brentford ile deplasmanda 2-2 berabere kaldığı maça ilk 11’de çıktı ve 76 dakika sahada kaldı. Buna karşın diğer 3 lig maçında kulübede bekleyen Güney Amerikalı futbolcu, takımın ilk 11 planlarında yer almadığı için ayrılmak istedi. Sarı-Kırmızılılar, birçok takımın gündemine gelen, Suudi Arabistan kulüplerinin de istediği Sanchez’i, Okan Buruk’un da ısrarlı isteği sonucunda kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

Galatasarayın, yeni transferleri Ndombele ve Davinson Sanchez İngilterede olay yarattı

Rekabet kızışacak

Galatasaray, Davinson Sanchez’in 9 milyon Euro’luk bonservis bedelini 6 taksitte ödeyecek. Böylece bu transfer, kısa vadede kulübün kasasına yük olmayacak. Sezona Abdülkerim - Nelsson ikilisiyle devam eden Okan hoca, yedek savunmacı Kaan Ayhan’ı en iyi performans verdiği pozisyon olan 6 numaraya alternatif olarak düşünüyor. Böylece stoper rekabeti Abdülkerim, Nelsson, Sanchez ve Emin Bayram arasında yaşanacak gibi görünüyor.

İki transfer birden bitti

Avrupa’da transfer döneminin kapanmasıyla fırsat isimler üzerine yoğunlaşan Galatasaray Yönetimi, daha önce listede yer alan, görüşmeler yapılan, ancak maliyetleri bir türlü istenen seviyelere gelmeyen oyuncularla tekrar temasa geçti. Bu doğrultuda yine birçok kulüple, oyuncu ve menajerle masaya oturuldu. Transferde kırılma noktası ise dün sabah oldu.

Galatasarayın, yeni transferleri Ndombele ve Davinson Sanchez İngilterede olay yarattı

Havada hareketli saatler

İlk olarak sabahın erken saatlerinde Galatasaray’a ait bir özel uçak, Fransa’ya doğru yola çıktı. Paris’te yapılan hamlelerden sonra, uçağa Sarı-Kırmızılı kulübün yetkilendirdiği iki menajer bindi ve rota bu defa İngiltere’ye çevrildi. Londra’ya inen uçak artık Galatasaray’ın yeni transferlerini taşımaya hazırdı. Erden Timur’un bizzat yürüttüğü operasyonda, hedefteki iki oyuncunun da formasını giydiği Tottenham Hotspur Kulübü’yle son pürüzler giderildi.

Haberin Devamı

Opsiyonlu kiraladılar

İngiliz devinin 2019 yazında Lyon’dan tam 62 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer ettiği Ndombele, geçen sezonu Napoli’de kiralık olarak geçirdi. Bu sezonki kadro yapılanmasında ise düşünülmeyen Ndombele, Londra’da sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kendisini Türkiye’ye getirecek olan uçağa bindi. Sarı-Kırmızılılar bu transferi satın alma opsiyonlu kiralama formülüyle gerçekleştirdi. Maaşının bir bölümünü ise Tottenham karşılayacak.

Şampiyonlar Ligi kozu

Fransa Milli Takımı’nda da forma giyen Ndombele, Galatasaray’da artık Lucas Torreira’nın yeni partneri olacak. Güçlü fiziği, temposu ve ayaklarına olan hakimiyetiyle bilinen ve piyasa değeri 22 milyon Euro olarak gösterilen yıldız orta sahanın, Okan Buruk’un Şampiyonlar Ligi sahnesindeki önemli kozlarından biri olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

 

ADA’DA SES GETİRDİ

Bu sezonki flaş transferleriyle Avrupa’da ses getiren Galatasaray’ın Tottenham’dan hem Ndombele hem de Sanchez’le anlaşması, İngiliz medyasında da geniş yankı uyandırdı. TV kanalları Sarı-Kırmızılı kulübün İngiltere’deki transfer hamlelerini son dakika etiketiyle izleyicileriyle paylaştı ve transferlerle ilgili son dakika geçti. Galatasaray, yaptığı bu transferlerle İngiltere'nin spor gündeminde yer aldı.

'DAVİNSON'U SPARTAK VE NOTTINGHAM DA İSTEDİ'

İngiltere'nin ünlü gazetelerinden Daily Mail, Galatasaray'ın Tottenham'dan yaptığı çifte transferle alakalı haberde şu ifadeleri kullandı, '27 yaşındaki Sanchez, 2017 yılında 42 milyon sterlinlik bir ücret karşılığında Tottenham'a geldi ancak Kuzey Londra'da kendini kabul ettirmekte zorlandı. Kolombiyalı defans oyuncusu bu yaz Spartak Moskova ve Nottingham Forest gibi kulüplerin ilgisini çektikten sonra 12,8 milyon Sterlin değerinde kalıcı bir anlaşmayla takımdan ayrılıyor.

Haberin Devamı

Galatasarayın, yeni transferleri Ndombele ve Davinson Sanchez İngilterede olay yarattı

'REKOR BEDELLE GELDİ, G.SARAY'A GİTTİ'

'Ayrıca, 2019'da Lyon'dan 55 milyon sterline gelerek Spurs'ün rekor transferine imza atan Ndombele, son iki sezonda Lyon ve Napoli'de benzer geçici süreler geçirdikten sonra Galatasaray'da sezonluk kiralık olarak forma giyecek. Her iki oyuncu da Ange Postecoglou'nun bu yılki planlarının bir parçası değildi, ancak Sanchez iki kez forma giydi, ancak Ndombele hiçbir maç günü kadrosuna bile giremedi.' ifadeleri kullanıldı.

Galatasarayın, yeni transferleri Ndombele ve Davinson Sanchez İngilterede olay yarattı

YORUM YAZ