MENÜ

Galatasaray'ın teklifi ortaya çıktı! Arda Turan'ın en çok istediği isimdi...

Yaz transfer döneminde dünyaca ünlü yıldızları kadrosuna katan Galatasaray, son gün büyük bir operasyona imza atsa da tecrübeli ismi renklerine bağlayamamıştı. Arda Turan'ın "En büyük hayalimdi. İstedik ama olmadı" dediği yıldızla ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı ve menajeri Galatasaray'ın yaptığı teklifi açıkladı.

Galatasaray'ın teklifi ortaya çıktı! Arda Turan'ın en çok istediği isimdi...

Dursun Özbek'in başkan seçilmesi sonrası transferde atağa kalkan Galatasaray, yaz döneminde dünyaca ünlü yıldızlara Sarı Kırmızılı formayı giydirerek iddialı bir takım kurdu. İnişli çıkışlı grafik sonrası muhteşem bir seri yakalayan ve tam 11 maçtır kazanan Okan Buruk'un öğrencileri, 54 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Kadrosunu güçlendirmeye devam eden Cim Bom, ara transferi de hareketli geçirirken sürpriz bir gelişme yaşandı, yaz transfer döneminde Sarı Kırmızılı ekibin ilgilendiği yıldızın menajeri yapılan teklifi duyurdu.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ RAKAMLAR ÖDENDİ

Lucas Torreira ve Yusuf Demir'i 6'şar milyon Euro'ya transfer eden Cim Bom, Fredrik Midtsjö'yü 3.5 milyon Euro, Sergio Oliveira'yı 3 milyon Euro, Abdülkerim Bardakcı'yı 2.8 milyon Euro'ya, Leo Dubois'yı 2.5 milyon Euro'ya, Mathias Ross için 1.75 milyon Euro ödedi, Haris Seferovic'i 1 milyon Euro karşılığında kiraladı.

DEVAMI ARA TRANSFERDE

Bonservisleri elinde olan Dries Mertens ile Juan Mata için bedel ödemeyen Aslan, Milot Rashica ve Mauro Icardi'yi de 1 sezonluğuna kiraladı. Arjantinli süperstar, muhteşem performansıyla Sarı Kırmızılı ekip taraftarlarının sevgilisi olurken forma yarışında geride kalan Haris Seferovic'le de yollar ayrıldı.

İLK HAMLE KAAN AYHAN

Galatasaray, devre arası transfer dönemindeki ilk takviyesini Kaan Ayhan'la yaptı ve uzun süredir ilgilendiği milli stoperi kiralık olarak renklerine bağladı. Tecrübeli isim, bir aksilik olmazsa önümüzdeki sezon da Galatasaray forması giyecek. 27 yaşındaki futbolcunun sözleşmesindeki şartlar ortaya çıktı.

Haberin Devamı

8 MAÇTA 1'ER DAKİKA OYNARSA...

Kaan'ın ligdeki kalan bölümde 8 maçta en az 1'er dakika süre alması halinde veya Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi elemelerine katılmaya hak kazanması durumunda, oyuncunun satın alma opsiyonu devreye girecek. Cim Bom böylece, 2.8 milyon Euro'yu Sassuolo'ya ödeyerek Kaan'ın bonservisini alabilecek. Kiralama bedeli de 400 bin Euro olan Kaan, toplamda Galatasaray'a 3.2 milyon Euro'ya mâl olacak.

DAHA AZINI KABUL ETTİ 

Milli futbolcunun yarım sezonluk maaşı 600 bin Euro. Kontratın diğer 3 yılında sırasıyla 1 milyon Euro, 1 milyon 250 bin Euro ve 1 milyon 350 bin Euro alacak olan Kaan Ayhan, Sassuolo'daki ücretinden daha az bir rakam karşılığında Galatasaray'da oynamayı kabul etti. Yıllardır hem Cim Bom'un hem de diğer Türk devlerinin transfer listelerinde yer alan Kaan Ayhan, aynı zamanda internet üzerinden oyun yayıncılığı yapıyor ve bu yayınlarda Galatasaraylı olduğunu sık sık dile getiriyordu.

 

ZANIOLO'DAN 4.5 YILLIK İMZA

Ara transfer döneminde bomba bir hamle yapan Galatasaray, Roma'dan Nicolo Zaniolo'yu kadrosuna kattı. İtalyan yıldızla 4.5 yıllık sözleşme imzalayan Cim Bom'un bu transfer için kasasından 15 milyon Euro çıktı.

Haberin Devamı

İTALYANLAR ŞAŞKIN

Henüz 23 yaşında, yaklaşık 30 milyon Euro'luk piyasa değeri olan Nicolo Zaniolo'nun Galatasaray'a transferi, İtalyanlar tarafından büyük şaşkınlıkla karşılandı. Hem gazeteciler hem de taraftarlar bu sürpriz transferin Roma için bir kayıp olduğu yönünde fikir birliğine varmış durumda. Zaniolo'nun Galatasaray'da formunu yeniden bulması halinde, bunun İtalya Milli Takımı'nın yararına olacağı düşüncesi de oldukça yaygın.

Galatasarayın teklifi ortaya çıktı Arda Turanın en çok istediği isimdi...

MILAN YAKIN TAKİPTE

Nicolo Zaniolo'yu Roma'dan koparmayı başaramayan kulüplerden Milan da transfer sürecini yakından takip ediyor. Çizme basını, genç yıldızın Galatasaray formasıyla göstereceği başarılı performans karşılığında, yaz döneminde Milan'dan büyük bir kontrat teklifi alabileceğini belirtiyor. Bu da Sarı-Kırmızılılar'ın bu transferden hem sahada hem kasada ciddi bir kazanç elde edebileceğini işaret ediyor.

Haberin Devamı

Galatasarayın teklifi ortaya çıktı Arda Turanın en çok istediği isimdi...

BONSERVİSİ 5 EŞİT TAKSİTTE ÖDENECEK

Galatasaray, Zaniolo'nun transferindeki resmi rakamları duyurdu. Buna göre Cim Bom, Roma'ya 5 yıllık taksitle15 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. 23 yaşındaki oyuncu yarım sezon için 900 bin Euro, sonraki sezonlarda ise 2 milyon 750 bin Euro yıllık ücret alacak. İtalyan yıldızın sözleşmesinde 35 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi bulunuyor. Ayrıca Roma, bir sonraki satıştan elde edilecek kârın yüzde 20'sini alacak. İki kulüp arasında bu yıl bir de hazırlık maçı oynanacak ve bu karşılaşmanın geliri depremzedelere gönderilecek.

1 MİLYON EURO'LUK OPSİYONU VAR

Aslan deprem felaketi sonrası ligden çekilen Hatayspor'dan Sam Adekugbe'yi sezon sonuna kadar kiralayarak ilk destek transferini gerçekleştirmişti. Kanadalı sol bekin sözleşmesinde 1 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunun da bulunduğu KAP'a bildirilmişti. 28 yaşındaki futbolcu imzayı atmış ve ilk açıklamasını yapmıştı. 

Galatasarayın teklifi ortaya çıktı Arda Turanın en çok istediği isimdi...

'HATAYSPOR VE GALATASARAY'A MİNNETTARIM'

Tanıtım videosu çekildiği sırada gözyaşlarına engel olamayan ve bir süre duraksayan 28 yaşındaki sol bek, "Herkese merhaba. Burada olduğum için mutluyum. Hatayspor'a ve Galatasaray'a bana bu fırsatı verdikleri için minnettarım" dedi. Geçen haftadan bu yana yaşananların farkında olduklarını belirten Kanadalı oyuncu, "Birçok insanın hayatı bu felaketten etkilendi. Tanıdığım, hepimizin tanıdığı birçok insan... Ve böyle zamanlarda insanların desteğimize ihtiyacı olduğunun farkında olmak çok önemli" açıklamasını yaptı. 

Haberin Devamı

Galatasarayın teklifi ortaya çıktı Arda Turanın en çok istediği isimdi...

ARDA TURAN: EN BÜYÜK HAYALİMDİ, İSTEDİK AMA OLMADI

Son olarak Zaniolo hamlesiyle Avrupa'da ses getiren Cim Bom'un yaz transfer döneminde ciddi şekilde ilgilendiği Alexis Sanchez'le ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Hatırlanacağı üzere Galatasaray efsanesi Arda Turan, yakın arkadaşı Alexis Sanchez'in transferinde Erden Timur ile birlikte çalışmalara katılmış, Ben yönetime, 'herhangi bir ihtiyacınız olursa ben atlar gelirim hemen' dedim. Torreira ve Mertens transferleri için ben Erden ağabey ile gittim. Yardımcı olmak için oradaydım. Torreira ve Mertens geldi takıma şimdi. Keşke Alexis Sanchez transferi de olsaydı. En büyük hayalimdi. İstedik ama olmadı” şeklinde konuşmuştu.

GALATASARAY'IN TEKLİFİ ORTAYA ÇIKTI

Şilili yıldız, Inter ile yollarını ayırması sonrası Marsilya'nın yolunu tutarken Fransız devinin Sportif Direktörü Javier Ribalta'dan Galatasaray itirafı geldi. Ribalta, Sanchez'in Marsilya'da oynamak için büyük bir teklifi geri çevirdiğini açıkladı. Javier Ribalta, "Alexis Galatasaray forması giyebilirdi. 4 milyon Euro'luk bir teklif sundular ancak o Marsilya'yı seçti." ifadelerini kullandı.

13 GOLÜ VAR

Sanchez bu sezon Marsilya'da 28 karşılaşmada görev aldı. Şilili oyuncu 13 gol attı. 1 de asist yaptı. 34 yaşındaki yıldız oyuncu kariyerinde Udinese, Barcelona, Arsenal, Manchester United, Inter formaları da giydi. Güncel piyasası 4.5 milyon euro. Sanchez'in sözleşmesi Haziran ayında sona eriyor.

Bafetimbi Gomis'in FC Nantes'e Attığı Gol

YORUM YAZ