MENÜ

Galatasaray'ın şampiyonluk yolunda büyük avantajı

Süper Lig'de 25. haftanın sona ermesiyle 66 puanla Fenerbahçe'den liderliği alan Galatasaray, ligde geri kalan 13 maçın sadece 4'ünü İstanbul dışında oynayacak. Bu sezon evinde oynadığı bütün maçları kazanan Sarı-Kırmızılılar için fikstür avantajı ortaya çıktı.

Galatasaray'ın şampiyonluk yolunda büyük avantajı

Trendyol Süper Lig'de 25. hafta geride kalırken Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'den liderliği aldı ve 66 puanla zirvede yer aldı. Sarı laicvertliler ise Alanyaspor beraberliği ile yerini kaybetti ve 64 puanla ikinci sıraya geriledi.

Haberin Devamı

Her iki takım da şampiyonluk için 13 maç, yani 1170'er dakika daha oynayacak. Fikstür avantajı şu anda Aslan'dan yana. Sarı-Kırmızılılar'ın kalan maçlarının 4'ü İstanbul dışında. Sarı-Lacivertliler ise 5 kez şehir dışına çıkacak.

CİM BOM'U DÜŞÜNDÜREN BEŞİKTAŞ DERBİSİ

Pazar günü Ankaragücü'ne konuk olacak Cim-Bom, 22 Şubat'ta Prag'a gidecek, mart ayında şehir dışına çıkmayacak, Antalya, Beşiktaş (D), Rize ve Kasımpaşa (D), Hatayspor maçları İstanbul'da. Nisan ayının ortasına kadar Aslan seyahat yapmayacak. Alanya ve Adana deplasmanı var. Bu sezon evindeki tüm maçları kazanan ve 30 maçtır Rams Park'ta kaybetmeyen CimBom, 37. haftadaki Fenerbahçe derbisini taraftarı önünde oynayacak. Yani Galatasaray, bu yarışta ezeli rakibine göre daha az yol yorgunu olacak.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'NİN İÇ SAHA KAYIPLARI CAN YAKTI

11 puan kaybı yapan Sarı-Lacivertliler ise bunların 9'unu Kadıköy'de yaşadı. Trabzon yenilgisinden sonra Fener; Galatasaray, Samsun ve Alanya ile evinde berabere kaldı. Sıradaki 3 maçın 2'si ise deplasmanda; Rize ve Hatay'a gidilecek, arada Kasımpaşa maçı var. G.Saray'ın oynayacağı Beşiktaş derbisi deplasmanda olsa da İstanbul'da... Fenerbahçe'nin Trabzonspor derbisi ise dış sahada... Ayrıca kalan 13 maçta Aslan, 4 kez İstanbul dışına çıkıyor. Fenerbahçe ise 5 kez seyahat yapacak... 

YORUM YAZ