MENÜ

Galatasaray'ın penaltı organizasyonunda ilginç detay! Icardi için ilk değil...

Galatasaray, Süper Lig'de 3. haftanın erteleme maçında deplasmanda karşılaştığı İstanbulspor'u 1-0 mağlup ederken maça damga vuran olay ilk yarıdaki penaltı anı oldu. Kerem Aktürkoğlu ile Mauro Icardi arasındaki penaltı organizasyonu başarısız olurken Arjantinli oyuncunun bunu ilk kez denemediği ortaya çıktı.

Galatasaray'ın penaltı organizasyonunda ilginç detay! Icardi için ilk değil...

Süper Lig'de 3. haftanın erteleme maçında Galatasaray, deplasmanda İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılılar, rakibini Mauro Icardi'nin golüyle mağlup ederken Arjantinli yıldız, bu kez ilk yarıda Kerem Aktürkoğlu ile gerçekleştirdiği penaltı organizasyonu kaynaklı gündem oldu.

Haberin Devamı

G.SARAY PENALTI KAZANDI, ICARDI TOPU KEREM'E VERDİ

Sarı-Kırmızılılar, maçın 36. dakikasında Mauro Icardi'nin yerde kaldığı pozisyon sonucunda bir penaltı kazandı. Kullanılacak vuruş öncesinde takımın penaltıcısı Mauro Icardi, topu Kerem Aktürkoğlu'na bıraktı. İkili bir süre kendi aralarında penaltı vuruşuna ilişkin bir konuşma gerçekleştirdiler.

Galatasarayın penaltı organizasyonunda ilginç detay Icardi için ilk değil...

KEREM PAS OLARAK KULLANDI!

Topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu, sahalarda görmeye pek alışık olunmadık şekilde vuruşu pas olarak kullandı. Kerem Aktürkoğlu'nun sağ ayağıyla sola doğru bıraktığı topa ise ceza sahası dışından hareketlenerek gelip vuran isim Mauro Icardi oldu.

 

Galatasarayın penaltı organizasyonunda ilginç detay Icardi için ilk değil...

 

ŞOK PENALTI KAÇTI

Kerem Aktürkoğlu, pas olarak topu yanına bırakırken hareketlenen Mauro Icardi, vuruşunu yaptı fakat uygun şansta Arjantinli golcü, kaleyi bulamadı ve Galatasaray, bu penaltı vuruşundan ilginç bir şekilde yararlanamamış oldu.

Haberin Devamı

OKAN BURUK: MAURO DAHA ÖNCE DE BUNU YAPMIŞTI

Maçtan sonra penaltının kullanılış şekline ilişkin soruyu cevaplandıran Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Mauro Icardi'nin daha önce böyle bir penaltı kullandığını ve oyuncularının verdiği kararın arkasında olduğunu şu sözlerle ifade etti:

Biz bunu daha önce konuşmuştuk. Geçen sene de birkaç maç denemek istemişlerdi. Bugün özellikle bunu denediler. Onların denemelerine saygı duyuyorum. Direkt vuruş da kaçabilirdi. Bu şekilde kaçtı. Oyuncularım orada sorumluluk aldı. Mauro daha önce de bunu yapmıştı. Geçen seneden beri bunu denemek istiyordu. Burada rakibe saygısız yok. Futbolun içerisinde olabilecek bir şey. Bu tür denemeler daha önce de yapıldı. O pozisyon kaçtı, devamında Mauro golü attı. Galatasaray için önemli 3 puan rol oynadı. Kaçırabilirler, hata yapabilirler. Kerem topun başına geçince Kerem’in atacağını düşündüm. Daha önce konuşmuştuk. Bugün denediler. Oyuncularımın verdiği kararın yanındayım.

Galatasarayın penaltı organizasyonunda ilginç detay Icardi için ilk değil...


3 YIL ÖNCE BAŞARMIŞTI

Mauro Icardi, 17 Temmuz 2020’de PSG forması giyerken Dünya Kulüpler arası dostluk maçında Beveren’i 7-0 yendikleri mücadelede dün Kerem Aktürkoğlu ile yaptığının bir benzerini Neymar’la yapmıştı. Neymar, birçok gol pozisyonundan yararlanamayan Icardi’ye, penaltı atışı sırasında asist yaptı Arjantinli oyuncu da golünü attı.

 Ayrıca 2016’da Barcelona’nın, Celta Vigo’yu 6-1 mağlup ettiği maçta da Lionel Messi, penaltı atışı sırasında topu arkadan gelen Luis Suarez’e vermiş ve Uruguaylı futbolcu da golü atmıştı.

 

Galatasarayın penaltı organizasyonunda ilginç detay Icardi için ilk değil...

YORUM YAZ