MENÜ

Galatasaray'ın kasası doldu! Aldığı beraberlik dünyalara bedel

Cim Bom, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkmıştı. Ancak Sarı-Kırmızılılar istediğini alamadı, çok iyi oynadığı maçta 1 puanı zor kurtardı! Fakat Galatasaray'ın bu beraberlik gelir olarak dünyalara bedel! İşte detaylar...

Galatasaray'ın kasası doldu! Aldığı beraberlik dünyalara bedel

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi macerasına Kopenhag sınavıyla başladı. Icardi, Zaha, Ziyech gibi süperstarlara sahip olan Okan Buruk yönetimindeki Cimbom, taraftarı önünde kazanıp UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'na Danimarka ekibiyle karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılı temsilcimiz, Kopenhag karşısında Elyounoussi ve Diogo'nun attığı gollerle 2-0 yenik duruma düştüğü mücadelenin son dakikalarında Sacha Boey ve Tete'nin sayılarıyla sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Haberin Devamı

Galatasarayın kasası doldu Aldığı beraberlik dünyalara bedel

Bileği bükülmüyor

Böylece Cim Bom, çıktığı son 17 resmi karşılaşmada müthiş bir performans sergiledi. Son olarak geçen sezon Beşiktaş’a kaybeden Galatasaray, söz konusu maçtan sonra yenilgi yüzü görmedi. Aslan, bu sezon da 11 maçta kaybetmedi. Bu süreçte 8 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti.

Galatasarayın kasası doldu Aldığı beraberlik dünyalara bedel

Boey yine büyüledi

Sarı-Kırmızılılar’ın istikrar abidesi Sacha Boey, önceki akşamın da kilit ismiydi. Geri dönüşün fitilini ateşleyen Fransız sağ bek, 90 dakika boyunca savunmada neredeyse hatasız oynadı. Her top için müthiş bir özveri ortaya koyan genç oyuncu, hücumda da inanılmaz bir katkı verdi. Boey, takım arkadaşlarının aksadığı dakikalarda adeta tek başına topu götürüp, arkadaşlarını organize etmeye çalıştı. Yaz transfer döneminde Avrupa devlerinin dikkatini çeken Fransız sağ bek için bu yıl da birçok takımın devreye girmesi bekleniyor. Boey’i kadroda tutmak isteyen yönetimin ise bu kez işi bir hayli zor gözüküyor.

Haberin Devamı

Galatasarayın kasası doldu Aldığı beraberlik dünyalara bedel

Tete haftanın golüne aday

Kopenhag karşısında sonradan oyuna giren ve beraberlik golünü kaydeden Tete, kısa sürede fark yaratmıştı. Şık bir gole imza atan Brezilyalı sağ kanat oyuncusu, Şampiyonlar Ligi’nde haftanın en iyi gollerine aday gösterildi. Diğer adaylar ise Lazio kalecisi Provedel, Barcelona’dan Joao Felix ve Lens’ten Angelo Fulgini oldu.

Mağlup etseydi 2.8 milyon Euro alacaktı!

Kopenhag karşısında son dakikalarda bulduğu gollerle bir puan alan Galatasaray’ın kasasına girecek rakam da belli oldu. Sarı-Kırmızılılar, Devler Ligi’nde berabere kaldığı için 930 bin Euro’nun (26.9 milyon TL) sahibi oldu. Cim Bom, eğer Danimarka ekibini mağlup etmeyi başarmış olsaydı 2.8 milyon Euro (81 milyon TL) alacaktı. Süper Lig'de ise galibiyet primi 2.3 milyon TL, beraberlik primi de yaklaşık 1.1 milyon TL. Yani Devler Ligi'ndeki bir beraberlik Süper Lig'de ortalama 12 galibiyete eş değer!

Atalay Özçelikli

Galatasaray - Kopenhag maç özeti (VİDEO)
YORUM YAZ