MENÜ

Galatasaray'ın inadı inat

Galatasaray, forvete Wilfried Bony'yi, orta alana Lassana Diarra'yı almak için bastırıyor.

Galatasaray'ın inadı inat

Bony için Manchester City ile pazarlıklara devam eden Galatasaray, İngiliz kulübünün oyuncunun maaşının tamamını vermek istememesi üzerine, ikinci bir teklifi karşı tarafa iletti.

Riekerink’in de onay verdiği Diarra için en büyük avantaj, oyuncunun sözleşmesindeki ‘serbest kalır’ maddesi. Cim Bom, yıllık 2.5 milyon Euro teklif ettiği Fransız yıldızdan yanıt bekliyor.

Sarı-Kırmızılılar, önümüzdeki sezon güçlü bir kadro kurmak adına çalışmalarına hız verdi. Listenin öncelikli isimlerinden olan forvet Wilfried Bony ve orta saha oyuncusu Lassana Diarra için temaslar hızlandı. Öncelikle Manchester City’de forma giyen Bony için kulübü bonservis bedelini 25 milyon Euro belirlemiş ve Aslan, kiralama formülünü devreye sokmuştu. Cim Bom, bunun için 3 milyon Euro’luk bir teklifte bulunmuş ve oyuncunun yıllık ücretini kulübüne ödetmeyi düşünmüştü.

Ada temsilcisi, yeni hocası Pep Guardiola’nın kadroda düşünmediği Fildişi Sahilli futbolcunun 7.5 milyon Euro olan senelik maaşının tamamını vermek istemediğini açıkladı. Bunun üzerine kiralama bedelinde 1 milyon Euro’luk bir indirim talep eden Aslan, Bony’nin ücretinin de 2.5 milyon Euro’sunu karşılayabileceğini City’ye iletti. İngilizler de düşünmek için süre istedi.

İkna edilmeye çalışılıyor

Diğer tarafta Kopenhag’dan Thomas Delaney ve Celtic’ten Stefan Johansen’in kulüplerinin sürekli fiyat artırması üzerine rotayı Lassana Diarra’ya çeviren Cim Bom, oyuncuyu Türkiye’ye gelmesi konusunda ikna etmeye çalışıyor. Marsilya ile 2019’a kadar sözleşmesi bulunan Diarra’nın kontratında, ‘İlk sezonunda başka bir kulübe gitmek istemesi halinde serbest kalır’ maddesi bulunuyor. Galatasaray’ın kurmayları da, 2.5 milyon Euro teklif ettiği 31 yaşındaki Fransız futbolcudan cevap beklerken, olumsuz yanıt halinde Diarra’ya bonuslarla birlikte 3 milyon Euro’luk ikinci bir teklif yapmayı düşünüyor.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ