MENÜ

Galatasaray'ın eski stoperi Luyindama, hayatının şokunu yaşadı!

Galatasaray ve bir diğer Trendyol Süper Lig kulübü Antalyaspor'un eski stoperi Christian Luyindama, Çin'de büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. 30 yaşındaki savunma oyuncusunun şimdi ne yapacağı ise merak konusu. İşte detaylar...

Galatasaray'ın eski stoperi Luyindama, hayatının şokunu yaşadı!

2023'ün aralık ayında Galatasaray'dan ayrılan Christian Luyindama için işler istediği gibi gitmedi. Kongolu stoper, kariyerinde yeni bir sayfa açmak isterken son anda gelen haberle adeta şoka uğradı. 30 yaşındaki savunma oyuncusu, transferinin iptal olmasının ardından şimdi tekrar serbest oyuncu statüsünde.

Haberin Devamı

NELER YAŞANDI?

Galatasaray ile sezon başında yollarını ayıran Kongolu savunma oyuncusu Luyindama, Çin takımı Cangzhou Mighty Lions ile anlaşma sağladı. Ancak sağlık kontrolleri için Çin'e giden savunma oyuncusu, tetkiklerden geçemedi. Böylelikle bu transfer iptal edildi. Çin ekibi, Luyindama ile sözleşme imzalamaktan vazgeçtikten hemen sonra ise Zambiyalı Sunzu Stoppila'nın sözleşmesini uzatmayı tercih etti.

Galatasarayın eski stoperi Luyindama, hayatının şokunu yaşadı

ASLAN TOPLAM 8 MİLYON EURO ÖDEMİŞTİ

Sarı-kırmızılı kulüp, 2018-2019 sezonunun devre arasında Luyindama'yı Standard Liege'den 3 milyon euro bonservis ücreti karşılığında kiralık olarak kadrosuna katmıştı. Luyindama'dan memnun kalan Galatasaray, 5 milyon euro daha ödeyip oyuncunun bonservisini almıştı. Galatasaray'da iki sezon daha forma giyen Luyindama, 2021-22 sezonunun devre arasında Suudi Pro Lig kulübü Al-Taawooun'a kiralandı. Demokratik Kongolu oyuncu 2022-2023 sezonunda ise Antalyaspor'da kiralık forma giymişti.

Haberin Devamı

79 MAÇTA FORMA GİYDİ

Bu sezon başında Galatasaray'a dönen Luyindama tesislerde bireysel antrenman yapıyordu. 30 Haziran 2024'te sözleşmesi bitecek olan tecrübeli oyuncu, kontratın sona ermesini beklemeden kulüpten ayrıldı. Kongolu oyuncu şu anda hâlâ serbest oyuncu statüsünde bulunuyor. Galatasaray formasıyla toplam 79 maçta boy gösteren Luyindama, 6 bin 199 dakika sahada kalmıştı.

Galatasaray, Beşiktaş derbisi sonrası soyunma odasında coştu!

 

YORUM YAZ