MENÜ

Galatasaray’ın düzenlediği müzayedeye Okan Buruk damgası! Messi'yi geride bıraktı

Galatasaray’ın depremzedelere yardım amacıyla düzenlediği müzayede gerçekleşti. Büyük ilgi gören organizasyonda Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, depremzedelere yardım için 'Birlikte 1905' kampanyası başlattıklarını açıkladı. Özbek, deprem bölgesine 250 kalıcı konut ve 10 tane okul yapacaklarını da duyurdu. Müzayedeye damga vuran isim Okan Buruk oldu.

Galatasaray’ın düzenlediği müzayedeye Okan Buruk damgası! Messi'yi geride bıraktı

Galatasaray’ın depremzedelere yardım amacıyla düzenlediği müzayede gerçekleşti. Sarı Kırmızılı kulübün Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Lisesi’nde depremzedelere yardım için düzenlenen müzayedede açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

6 Şubat’ta çok büyük bir felaket yaşandığını ifade eden Başkan Özbek, "Ülkenin yaklaşık yüzde 20’si çok büyük büyük deprem felaketi ile karşılaştı. 15 milyona yakın kardeşimiz bu felaketle muhatap oldu. Bölgeyi ziyaret etmiş biri olarak oradaki felaketin tasvir edilmesi mümkün değil. Büyük bir felaket. Orayı görmek, yaşadığımız bambaşka bir durum olduğunu görüyoruz. Türk milletimizin başı sağ olsun. Depremde hayatın kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine sabır diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Depremin birinci günü yönetim kurulu arkadaşlarımızla kriz masası oluşturduk. En süratli şekilde bölgeye intikal ettik. Erden Timur birinci gün bölgedeydi. Amacımız bölgenin ihtiyacını tespit edebilmek, gönderilen yardımların da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istedik. Yardımın dağıtılması için organize olmak gerekiyor. Maraş’ta ve Hatay’da depolar tuttuk. Ulaşması için de araç desteğini verdik. Galatasaray gönüllülerinin sayısı çok fazla. Orada bu işi Galatasaray’a yakışır bir şekilde, bu görevlerini yaptılar. Depremde orada mağdur, evleri yıkılmış insanların transferleri gerekiyor. A Takım otobüsümüz ve 25 tane otobüs, içinde yardım edecek insanlarla beraber bölgeye gitti. 1000’e yakın depremzedeyi bölgeden çıkardık. Galatasaray bu sürecin içerisinde her zaman olacak. Bütün Galatasaraylıların gurur duyacağı şekilde olacak. Barınma ihtiyacı karşılaşma üzere 500 konteyner olarak çalışmalara başladık. Çok büyük bir ilgi gördü. Şu anda 500 konteyneri bölgeye sevk edeceğiz. Bir kısmını Gaziantep’e, bir kısmını Kahramanmaraş’a sevk edeceğiz. Galatasaray olarak birinci günden beri bu felakette yaralarını sarmak için elimizden gelen en üst seviyede yapmaya çalıştık. Bununla yetinmeyeceğiz. Bu işin bir sürekliliği var" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"YAPTIĞIMIZLA YETİNMEYECEĞİZ"

Bölgedeki barınma sorununa dikkat çeken Özbek, "Bölgeye gittiğimde Murat Kurum bakanla görüştüm. 'Bundan sonra bölgenin ihtiyacı nedir?' dedim. Barınma sorunu geliyor. Barınma sorunu ekonomiyi de etkileyen bir sorun. 'Galatasaray olarak 250 tane kalıcı konutun yapması için söz veriyorum' dedim. 'Camiama güveniyorum, ülkesine, devletine yardım etmek için elinden gelenin en iyisi yapacaktır' diye söz verdim. Bakan, bütçesi 300-350 milyon TL olan '250 konutu nasıl yapacaksın?' diye sordu. 'Bakanım, benim 30 milyon taraftarım var, yola çıktığımızdan beri beni yalnız bırakmadı' dedim. 30 milyonsak taraftar başına 10 milyon bağışlasa 300 milyon yapıyor. Bölgenin en önemli ihtiyaçlarından biri de eğitim. Eğitimin sürmesi için de okul ihtiyacı var. Milli Eğitim Bakanı ile de görüştüm. Kendisi beni aradı. Okul yapımı için de destek verip, veremeyeceğimizi sordu. Hiç düşünmeden '10 tane okulu biz yapacağız' dedim. 6 derslikli, 8 derslikli yapılar. Milli Eğitim Bakanı’na bu sözü verdim. Birinci günden beri bu faaliyetleri sürdürmek için karşılıksız bir emek var. Yaptığımızla yetinmeyeceğiz. Bu manada da depremin yaralarını sarmak için en iyisini, en fazlasını yapacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

 

Galatasaray’ın düzenlediği müzayedeye Okan Buruk damgası Messiyi geride bıraktı

 

"BU DESTEK HİÇ BİTMEYECEK"

Haberin Devamı

Galatasaray’ın insanın gücünün yanı sıra yüksek planlama ve koordinasyon kabiliyetinin yüksek olduğunu ifade eden Dursun Özbek, "İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte ortay koyduğumuz kapasiteyi daha yapısal, geniş kapsamlı ve sürdürülebilmek için oluşturduğumuz 'Birlikte 1905' kampanyamızı paylaşmak istiyorum. 'Birlikte 1905' bugün Galatasaray’ın depremzedelere desteğini tüm gücüyle gösterdiği yardım kampanyasıdır. Bugün kampanyamızın startını birlikte veriyoruz. Tüm çalışmaları 'Birlikte 1905' adı altında organize etmek istiyoruz. Deprem felaketinden zarar kardeşlerimize desteğimizi arttırarak devam etmeye odaklanacaktır. Barınma sorunu olmuştur. Bundan sonra yapacağımız çalışmalar 250 konut ve 10 okul için olacaktır. Önümüzdeki dönemde kulübümüzün insan gücünü daha eğitimli hale getirmek ve daha büyük fayda sağlamak için acil durum yönetim planlaması yapacağız. Alacakları eğitimlerle tüm zor anlarda ihtiyacı olanlara yardımına koşmaya hazır olacaklardır. Galatasaray, bir spor kulübünden çok daha fazladır. Bu konuda da öncü olmaya devam edeceğiz. Galatasaray’ın gücü hep birlikte bu destek hiç bitmeyecek” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

 

Galatasaray’ın düzenlediği müzayedeye Okan Buruk damgası Messiyi geride bıraktı

MÜZAYEDEDE 17 MİLYON 780 BİN TOPLANDI

Kahramanmaraşlı merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlara yardım için Galatasaray Spor Kulübü, maddi ve manevi değerli eşyaları, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’ndaki teslim noktasında toplamıştı. Bu eşyalar için Galatasaray Lisesi’nde müzayede düzenlendi. Müzayedede Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray yönetim kurulu üyeleri, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve katılımcılar yer aldı. Etkinlik, depremzedeleri anmak için saygı duruşu ile başladı. Daha sonra yaşanan deprem ile ilgili bir video gösterildi.

 

Galatasaray’ın düzenlediği müzayedeye Okan Buruk damgası Messiyi geride bıraktı

 

30 ÜRÜNÜN SATIŞI YAPILDI

Arjantinli futbolcu Lionel Messi’nin Paris Saint Germain, Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo’nun Real Madrid, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un formalarının aralarında bulunduğu 30 seçkin ürün müzayedede alıcı buldu.

TESİSLERİ BASTILAR

OKAN BURUK'UN FORMASI EN YÜKSEK SATIŞI ALDI

Okan Buruk’un 1995-1996 sezonunda Türkiye Kupası finalinde giydiği Galatasaray forması, 2 milyon 300 bin TL ile müzayedenin en yüksek satışı oldu. Formayı Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur aldı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılıların yarın oynanacağı Kasımpaşa maçında giyeceği ve üzerinde 'Birlikte 1905' yazılı futbolcular imzalı forma 1 milyon TL’ye aldı.

 

Galatasaray’ın düzenlediği müzayedeye Okan Buruk damgası Messiyi geride bıraktı

 

Lionel Messi’nin forması 800 bin TL’ye, Ronaldo forması da 500 bin TL’ye alıcı buldu. Volkan Demirel’e ait 2016-2017 sezonuna ait Fenerbahçe forması da 325 bin TL’ye satıldı.

Gerçekleşen müzayedede 30 ürün toplam 17 milyon 780 bin TL'ye satıldı.

 

Galatasaray’ın düzenlediği müzayedeye Okan Buruk damgası Messiyi geride bıraktı

 

'GALATASARAY'IN BÖYLE ÖRNEK OLMASI GEREKİR'

Galatasaray’ın depremzedelere yardım için Galatasaray Lisesi’nde düzenlediği müzayedenin ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çok güzel bir gece olduğunu söyleyen Özbek, "Galatasaray’ın böyle durumlardaki davranış biçiminin, herkese örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Buradan toplanan para tamamen depremzedelere destek amaçlı kalıcı konutlar için harcayacağımız paranın başlangıç noktasıydı. Böyle müzayede ile bu kampanyayı açmak çok iyi oldu. Devam edeceğiz. Kısa sürede 250 konut ve 10 okul hedefine ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu konuda destek veren herkese teşekkür ediyorum. Burada Galatasaray’a sevgi seli var. Depremzede kardeşlerimize yardım kampanyası için millet yarış halindeydi. Gönülden gelen bir destek oldu. Hayırda yarıştık. Hayırda yarışanın kaybedeni olmaz. Güzel bir müzayede oldu" diye konuştu.

Bölgeden insan göçünü engellemek gerektiğini vurgulayan Özbek, "Çünkü iş gücü kaybı oluyor. Ekonomi büyük darbe alıyor. Erden kardeşim bölgedeydi. Orada bize tavsiye edilen kalıcı konut yapılması. Kalıcı konutta insanlar ailecek barınması mümkün. İş gücünün oradan kaymaması lazım. Erden dün bunun için Gaziantep’te bakanla görüştü" şeklinde konuştu.

 

Galatasaray’ın düzenlediği müzayedeye Okan Buruk damgası Messiyi geride bıraktı

 

ERDEN TİMUR: 5-6 AY SONRA KONUT PROJESİ BAŞLAMIŞ OLACAK

Konteyner kentin dışında 250 kalıcı konut yapacaklarını ifade eden Erden Timur, "Yaklaşık 400 milyon TL gibi bir bedeli olacak. Bunun planlaması da yapılıyor. Zarar gören kentlerin projelendirilmesi yapılıyor. Biz de Nef Vakfı olarak oranın içindeyiz. Yapılacak yeri kendimiz projelendirmiş olacağız. Geriye göçü buraya getirmek için. Her yokoluş yeniden varoluş. Keşke böyle olmasaydı. O insanların anısına çok daha nitelikle kentler üreteceğiz. Türkiye’den ünlü mimarlarımız çalışıyoruz. Uluslararası mimarlar olacak. Topyekûn çalışmalar yapılıyor. Galatasaray olarak biz de bu çalışmaların içinde varız. Herhalde 5-6 ay sonra da Galatasaray olarak başlatacağımız konut projesi bu şekilde başlamış olacak. 10 okulu deprem bölgesindeki illerde birkaç ay içerisinde yapmaya başlayacağız" açıklamasında bulundu.

OKAN BURUK: YARDIMLARA KULÜP OLARAK DEVAM EDECEĞİZ

Galatasaray’ın depremzedelere yardım için Galatasaray Lisesi’nde düzenlediği müzayeden sonra Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk basın mensuplarına konuştu. Galatasaray’ın bu zamana yürüttüğü çok önemli kampanyalar olduğunu söyleyen Buruk, "İnşallah ileriye dönük de çok uzun vadede buna kulüp olarak devam edeceğiz. Başkanıma ve bütün Galatasaray’a teşekkür etmek istiyorum. Fenerbahçelilere, Beşiktaşlılara teşekkür etmek istiyorum. Benim için değerli bir formaydı. Onu vermiştim. O da güzel bir fiyata gitti. O da benim için mutluluk. Herkesi internetteki satışlara da davet ediyorum" diye konuştu.

Yarın Kasımpaşa ile oynayacağı maç hakkında da açıklamalarda bulunan Okan Buruk, "Takım olarak hazırız. Bu maçı bekliyoruz. Bizim için çok uzun bir ara oldu. Futbolu özledik. Kazanmayı özledik. İnşallah kazanmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

METİN ÖZTÜRK: TOPLUMA KARŞI GÖREVLERİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ

Galatasaray’ın depremzedelere yardım için Galatasaray Lisesi’nde düzenlediği müzayedenin ardından Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Öztürk, topluma karşı görevlerini yerine getirdiklerini söyleyerek, "Galatasaray, her alanda olduğu gibi bu konuda da öncü oldu. Dursun Başkanımızın liderliğinde 'Birlikte 1905' diyerek bir sonraki merhaleye geçtik. Önce gıda yardımları yaptık. 100. tırımızı bölgeye ulaştırdık. Arkasından konteyner konusunda taraftarımızdan, üyelerimizden inanılmaz bir destek aldık. 500 konteyner Galatasaray, 500 konteyner de Nef Vakfı verdi. Bunların yerleri tahsis edildi. Bir kısmı kuruldu, diğerleri de en kısa zamanda monte edilecek. Bir sonraki merhalede artık kalıcı konutlar ve okul yapacağız. Bugün 17 milyon TL bağış yapıldı. Daha devam edecek. Hedefimiz bunu 250-300 milyon TL’ye taşıyarak 250 kalıcı konutu ve 8-10 derslikli 10 okul yapmak. Büyük bir üzüntü yaşadık. Bundan sonra da maalesef farklı doğal afetler olacak. Artık Galatasaray'ın sadece sportif kasları değil, zaten var olan sosyal kasları maalesef bu üzücü olayla daha da gelişti. Artık daha organize olacağız. Belki en öndeydik, çok hızlıydık ama yeterli değil. Bir can bir candır. İnşallah bundan sonra daha organize vaziyette, Türkiye'nin her coğrafyasında sporcu kaslarımız dışında görevimiz olan sosyal kaslarımızla da tüm Türkiye'nin yanında olacağız" diye konuştu.

YORUM YAZ