MENÜ

Galatasaray'ın 10 numara golcüsü Icardi! Çaresiz bıraktı...

Galatasaray'da Mauro Icardi, Sparta Prag maçına damga vurdu. Icardi, ilk yarıda adeta 10 numara gibi oynayarak harika paslar attı ve Kerem Demirbay'a asist yaptı. İkinci devrede ise bu kez golcülüğünü konuşturan Arjantinli yıldız, 90+1'de harika bir vuruşla zaferi getiren isim oldu.

Galatasaray'ın 10 numara golcüsü Icardi! Çaresiz bıraktı...

Mauro Icardi için sezon müthiş başlamıştı. Aslan’ın süperstarı, Beşiktaş derbisi de dahil olmak üzere 14 kez ağları sarsmış, 4 de asist yapmıştı. Ancak o karşılaşmada Ghezzal’ın darbesiyle sakatlanan Icardi, sonraki süreçte uzun süre iğnelerle sahaya çıktı ve formunda ciddi düşüş yaşadı. Arjantinli oyuncu, derbi sonrasında 17 karşılaşmada sadece 4 gol atarken bunların 3’ü penaltıdan geldi. Ancak tecrübeli futbolcu bu süreçte 7 asistle ön plana çıktı.

Haberin Devamı

Mauro Icardi, dün akşamki Sparta Prag mücadelesinde ise tam anlamıyla kalitesini konuşturdu.

Galatasarayın 10 numara golcüsü Icardi Çaresiz bıraktı...

DEFANSI PEŞİNE TAKTI

Dünyaca ünlü yıldı, Çek ekibinin 3 stoperi karşısında sık sık orta sahaya doğru gelip adeta ‘10 numara’ rolüne büründü. Icardi, peşine savunma oyuncularını da takıp defansta yarattığı boşluklara harika paslar atarak arkadaşlarını sık sık pozisyona soktu. Kerem Demirbay’ın perdeyi açan golü da tam olarak böyle bir pozisyonla geldi. Icardi asiti yaptı ‘Dayı’ golünü attı.

Galatasarayın 10 numara golcüsü Icardi Çaresiz bıraktı...

'DAYI'DAN AVRUPA'DA İLK GOL

Galatasaray’da son dönemin forma isimlerinden ‘Dayı’ lakaplı Kerem Demirbay, Sparta Prag karşısında çok iyi oynadı. Çekler’e karşı orta alanda hem hücumda hem de savunmada kusursuza yakın bir oyun ortaya koyan Kerem, bu sezonki 28. resmi sınavında perdeyi açan golü attı. 19. dakikada Icardi’nin pasında soldan topu süren Demirbay, soldan ceza sahasına girdi ve sert bir vuruşla kaleci Vindahl’ı kapattığı köşeden avlamayı başardı. Bu sezonki 6 asistinin yanına 2. golünü ekleyen tecrübeli futbolcu, Galatasaray formasıyla Avrupa’daki ilk golünü kaydetti. 30 yaşındaki yıldız, son Avrupa golünü ise geçen sezon yine Kupa 2’de Leverkusen formasıyla 9 Mart 2023’te Ferencvaros’a karşı atmıştı.

Haberin Devamı

Galatasarayın 10 numara golcüsü Icardi Çaresiz bıraktı...

ÇARESİZ BIRAKTI

Mücadelenin ikinci dersinde sahne ‘Golcü’ Icardi’nindi. Arjantinli süperstar yakaladığı ilk net fırsatta şık bir vuruş yaptı ama yan direğe takıldı. Rakip defansı daha da zorlamaya başlayan deneyimli yıldız, 90+1. dakikada Barış Alper’in pasında ceza sahasında topla buluştu, sağa doğru yöneldikten sonra arka direğe yerden çok güzel bir vuruş yaparak kaleci Vindahl’ı çaresiz bıraktı. Icardi takımına zaferi getirerek rövanşta avantajın Aslan’a geçmesini sağladı.

Galatasarayın 10 numara golcüsü Icardi Çaresiz bıraktı...

ZAFER GOLÜNÜN ASİSTİ BARIŞ ALPER'DEN

Aslan’da teknik direktör Okan Buruk’un bu sezonki joker ismi Barış Alper Yılmaz, birçok farklı pozisyonda oynamasıyla dikkat çekiyordu. Barış, karşılaşmaya sağ kanat olarak başladı ve Nelsson’un atılması sonrası sağ beke geçti.

MUSLERA'DAN KRİTİK KURTARIŞLAR...

Milli futbolcu, mücadelesiyle büyük beğeni kazanırken, Mauro Icardi’nin galibiyeti getiren golünde topu sağdan sürüp, Arjantinli yıldıza enfes bir asist yaptı.

Haberin Devamı

 

Okan Buruk, Sparta Prag maçı sonrası konuştu: 10 kişiyken bile 11'e 11 gibi oynadık

Galatasarayın 10 numara golcüsü Icardi Çaresiz bıraktı...

YORUM YAZ