MENÜ

Galatasaray'ı UEFA'ya şikayet etmişlerdi! İşte Morutan'ın sözleşmesindeki madde

Steaua Bükreş, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılmasının ardından Morutan için 1 milyon euroluk bonusun ödenmemesi sonrası sarı-kırmızılıları FIFA'ya şikayet etmişti. Sözleşmedeki detay ortaya çıktı.

Galatasaray'ı UEFA'ya şikayet etmişlerdi! İşte Morutan'ın sözleşmesindeki madde

 Steaua Bükreş, Galatasaray'ın Molde'yi eleyerek Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmasının ardından Morutan transferinden 1 milyon euroluk bonus talep etti. Galatasaray ise Steaua Bükreş'in talep ettiği 1 milyon euroyu göndermedi ve Rumen ekibi sarı-kırmızılıları FIFA'ya şikayet etti.

Haberin Devamı

Galatasaray ve Steaua Bükreş arasında imzalanan sözleşme ortaya çıktı. Sözleşmede yer alan madde dikkatlerden kaçmadı. İşte ayrıntılar...

GALATASARAY'I FIFA'YA ŞİKAYET ETMİŞLERDİ

Rumen gazeteci Emanuel Roşu'nun haberine göre FCSB, Olimpiu Morutan konusunda Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti. Haberde FCSB'nin, Olimpiu Morutan'ın sözleşmesindeki Şampiyonlar Ligi maddesinden 1 milyon Euro Bonus hak ettiği ve Galatasaray'ın bu rakamı ödemeyi reddettiği belirtildi.

Galatasaray'a 2 sene önce imza atan Olimpiu Morutan'ın sözleşmesinde Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalınması halinde FCSB'ye 1 milyon Euro bonus ödeneceğine dair bir madde olduğu ve Rumen ekibinin bu rakamı Sarı-Kırmızılılardan istediği aktarıldı.

Haberin Devamı

Galatasarayı UEFAya şikayet etmişlerdi İşte Morutanın sözleşmesindeki madde

GALATASARAY'IN SAVUNMASI

Galatasaray'ın söz konusu rakamı ödemeyi reddedince FCSB'nin konuyu FIFA'ya taşıdığı kaydedildi. Sarı-Kırmızılıların yaptığı savunmada ise Morutan'ın gruplara kalmadan önce Ankaragücü'ne satıldığı haber detayında yer aldı.

Yine haberde FCSB Başkanı Gigi Becali'nin, FIFA'nın kendileri lehine karar vereceğinden emin olduğu vurgulandı.

Galatasarayı UEFAya şikayet etmişlerdi İşte Morutanın sözleşmesindeki madde

SÖZLEŞMEDEKİ DETAY ORTAYA ÇIKTI!

Steaua Bükreş'in Galatasaray'ı Morutan için FIFA'ya şikayet etmesinin ardından Rumen oyuncu için yapılan sözleşmedeki madde ortaya çıktı. Milliyet yazarlarından Mustafa Anıklı "Geçmiş olsun Becali" başlığıyla Steaua Bükreş - Galatasaray ve Morutan üçgeninde yaşananları anlattı.

Galatasarayı UEFAya şikayet etmişlerdi İşte Morutanın sözleşmesindeki madde

Mustafa Anıklı'nın yazısında yer alan ifadeler şu şekilde:

Şu Becali kardeşler, bir düşmedi Galatasaray'ın yakasından! Şaka bir yana, şimdi de FCSB Başkanı Gigi Becali, sarı-kırmızılıları, Morutan'ın sözleşmesindeki bonus maddesi nedeniyle, FIFA'ya şikâyet etti.

Olay şu şekilde gelişmişti:

İki kulüp arasında yapılan sözleşmeye göre, Galatasaray, 2022-23, 2023-24, 2024-25 ve 2025-26 yılları arasında, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalırsa, Becali'nin başkanı olduğu FCSB'ye bir defalığına 1 milyon euro prim ödemesi gerekecekti.

Bu maddeden dolayı Rumen kulübü, sarı-kırmızılıların kapısını çaldı, "Paramızı ödeyin" dedi. Ancak sözleşmede çok önemli bir nokta vardı. Gruplara kalma sırasında oyuncu, Galatasaray'ın sözleşmeli futbolcusu olması gerekiyordu. Bu durum, İngilizce olarak, "... while the Player is still under the contract with Galatasaray" diye belirtilmişti.

Haberin Devamı

Fakat Morutan, 20 Ağustos'ta Ankaragücü ile sözleşme imzalamış, Galatasaray ise, 29 Ağustos'ta Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmıştı. Dolayısıyla, FCSB, bırakın FIFA'yı, nereye giderse gitsin, herhangi bir para alması mümkün görünmüyor.

Şimdi şunu düşünmek gerekiyor; acaba Galatasaray bu maddeyi göz önüne alarak mı Morutan'ı takımdan uzaklaştırdı?

Diyeceksiniz ki, gruplara kalması garanti mi? Değil tabii ki... Ancak Avrupa Ligi'nde de yoluna devam etse, bu kez 300 bin euro verecekti. Bu da sözleşmedeki bonus bölümünün ikinci maddesinde yer alıyordu.

Madalyonun diğer tarafına bakıldığında, Becali gibi bir başkan, ellerini ovuşturarak Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmasını beklerken, futbolcuyla anlaşabilir miydi? Mümkün tabii ki... Mesela, "29 Ağustos'tan önce imza atma, kazanacağım paranın yüzde 10'u senin" diyerek, Morutan'ı ayartabilir miydi? Pekala yapabilirdi. Ama olmadı.

Haberin Devamı

Öyleyse, geçmiş olsun Becali!

Galatasarayı UEFAya şikayet etmişlerdi İşte Morutanın sözleşmesindeki madde

YORUM YAZ