MENÜ

Galatasaray'dan UEFA Avrupa Ligi'nde yola devam

Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalmak için Kopenhag’ı yenmemiz şarttı. Danimarka ekibi önce savunmayı düşündü, topla Galatasaray oynadı ama pozisyona giremedik. 58’de Lerager’in golüne karşılık veremedik. Bayern Münih’in Manchester United’ı yenmesiyle birlikte Avrupa Ligi’ne kaldık.

Galatasaray'dan UEFA Avrupa Ligi'nde yola devam

Galatasaray, oyun olarak Devler Ligi’nde çok başarılı işlere imza attı. Alman devi Bayern Münih’i iki kez salladık ama puan alamadık. Sahamızda Kopenhag ve Manchester United maçlarında 2 farklı geriye düşsek de yenilmedik. Old Trafford’da Kırmızı Şeytanlar’ı 3-2’yle geçtik. Bu güzel maceranın Devler Ligi’nde devam etmesi için Kopenhag deplasmanında kazanmamız şarttı. Ancak olmadı. Sahasında bileği kolay kolay bükülmeyen Mavi-Beyazlılar, taraftarı önünde önce ‘savunma’ dedi. Aslan topa sahip olsa da pozisyona giremedi. Kopenhag, aradığı fırsatı 58’deki kontratakta buldu, Lerager’in golüyle öne geçti. Bu andan itibaren Okan Buruk tüm riskleri aldı, Galatasaray iyice yüklendi, pozisyonlara da girdi ama olmadı. 1-0 yenilerek Devler Ligi’ne veda ettik.

Haberin Devamı

Galatasaraydan UEFA Avrupa Liginde yola devam

ŞUT YAĞMURUNDAN SONUÇ ALINAMADI

Galatasaray bu sezon en fazla şut çektiği (22) ve rakip ceza sahasında topla buluştuğu (42) Şampiyonlar Ligi maçını Kopenhag deplasmanında oynadı ancak sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Danimarka takımlarına konuk olduğu üç Avrupa kupası maçını da kazanamayan Galatasaray (1B 2M), iki Kopenhag ziyaretini de 1-0 kaybetti.

Galatasaraydan UEFA Avrupa Liginde yola devam

TEŞEKKÜRLER BAYERN MÜNİH

Gözümüz ve kulağımızı Old Trafford’da çevirdi. Liderliği garanti olan Bayern Münih buna rağmen deplasmanda üstün bir oyun oynadı. 70’te Coman’ın attığı gol sayesinde Manchester United grubu son sırada bitirirken, Galatasaray 3. olarak Avrupa Ligi Play-Off biletini aldı. Grubun zayıf halkası gözüyle bakılan Kopenhag ise özellikle başarılı iç saha performansıyla adeta bir peri masalı yaşadı ve Şampiyonlar Ligi’nde adını son 16 takım arasına yazdırdı.

Haberin Devamı

Galatasaraydan UEFA Avrupa Liginde yola devam

ICARDI ADIM ATAMADI

Kopenhag savunması, Arjantinli yıldızı hemen her pozisyonda iki adamla birden savundu. Bileğinden sakatlığı henüz düzelmediği için zaten eski formundan uzak olan Mauro İcardi, bu yakın markaj altında fazla varlık gösteremedi. Ancak dünyaca ünlü forvet, bekleneni veremediği karşılaşmada bile arkadaşlarına 4 şut pozisyonu hazırladı, fiziği güçlü Kopenhaglı oyuncular karşısında 10 ikili mücadelenin 6’sını, 8 hava topunun ise 5’ini kazandı. İcardi mücadele anlamında yine elinden geleni yapsa da pozisyona girmekte zorlandı. Karşılaşmanın son anlarında yakın mesafeden bir kafa vuruşu fırsatı yakalasa da topu üstten dışarı gönderdi.

Galatasaraydan UEFA Avrupa Liginde yola devam

MUSLERA KALEYİ HİÇ KAPATAMADI

Sarı-Kırmızılılar’ın kaptanı ve kalecisi Fernando Muslera, takımının Şampiyonlar Ligi grubunda oynadığı 6 maçta da kalesini gole kapatamadı. Kopenhag’ın attığı tek golde de yapacak hiçbir şeyi olmayan Muslera, 90 dakika boyunca kalesine gelen 3 şutun 2’sinde başarılı oldu. Rakibin kalecisi Kamil Grabara da, Aslan’ın attığı 4 şutta da gole izin vermedi.

Galatasaraydan UEFA Avrupa Liginde yola devam

HEM PARA HEM PUANLAR KAÇTI

UEFA Ülke Sıralaması’nda 35.600 puanla 9. sırada yer alan Türkiye’ye, Galatasaray ne yazık ki dün gece puan katkısı sağlayamadı. Eğer Aslan, dün rakibini yenerek bir üst tura çıksaydı, 1.000’i bonus olmak üzere ülkemize 1.500 puan kazandıracaktı. Cim Bom, Danimarka’dan zaferle dönseydi ayrıca UEFA’dan kasasına, 2.8 milyon Euro galibiyet ve 9.6 milyon Euro’su da gruptan çıkma bonusu olarak 12.4 milyon Euro koyacaktı.

Haberin Devamı

 

Galatasaraydan UEFA Avrupa Liginde yola devam

YORUM YAZ