Galatasaray'dan TFF'ye çıkarma

Galatasaray'da başkan Dursun Özbek ve Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, Riva'ya giderek TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüşme gerçekleştirdi. Galatasaray son dönemde yaşanan hakem hatalarıyla alakalı 9 pozisyon için isyan etti.

Galatasaray'dan TFF'ye çıkarma

Galatasaray'dan TFF çıkarması... Sarı-Kırmızılı kulübün patronu Dursun Özbek ile Erden Timur, TFF'nin Riva'daki binasına giderek Başkan Mehmet Büyükekşi ile bir görüşme yaptı. Önceki gece kulübün resmi internet sitesinden "Utanç vesikası" başlıklı bir yazı yayınlayan ve hakemlerle ilgili ağır ifadeler kullanan Sarı-Kırmızılılar, bu kez daha geniş kapsamlı bir dosyayla TFF'nin kapısını çaldı. Galatasaray Yönetimi'nin hedefinde, atamaların ve algoritmanın başındaki kişi olan Murat Ilgaz vardı. Burada Ilgaz'ın yakın olduğu kulüplerle ve kasıtlı atamalar yaptığıyla ilgili iddialar gündeme getirildi.

Haberin Devamı

ANKARAGÜCÜ MAÇI KIZDIRDI

Özbek'in TFF Başkanı Büyükekşi ile yaptığı görüşmede, A.Gücü-F.Bahçe maçındaki Kanarya'nın lehine olduğuna inandığı hakem hatalarının da büyük payı oldu. Dursun Özbek, "Sayın başkan, bize yönelik art niyet arıyoruz. Son maçta daha ilk dakikada penaltımız verilmiyor! Orta hakem vermiyor, VAR ise çağırmıyor. Biz artık kasıt arıyoruz" derken Büyükekşi ise "Daha dikkatli olunacağının sözünü veriyorum" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

MURAT ILGAZ RAHATSIZLIĞI

Başkan Dursun Özbek ile Timur, Riva'da TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüşürken, zirvede eski G.Saraylı yönetici, TFF Başkan Vekili Yusuf Günay da yer aldı. G.Saraylı idareciler, oynadıkları 9 maçta aleyhlerine çıkan 9 hakem kararını özel dosya olarak sundu. Atamalarda etkin olan MHK Başkan Vekili Murat Ilgaz'ın hakemleri yönlendirdiğine inanan sarı-kırmızılılar, F.Bahçe'ye yakın olduğunu düşündükleri ismin pozisyonu konusundaki rahatsızlığı da Büyükekşi'ye iletti.

Galatasaraydan TFFye çıkarma

OKAN BURUK TEPKİ VERMİŞTİ!

El pozisyonu vardı. Ancak VAR, Türkiye'de yine çalışmadığını ortaya koydu. Mevcut düzendeki VAR hakemleri yetersiz ve tehlikeli. Golümüz VAR'dan döndü. Ancak rakip ceza sahasında elle oynama da penaltı. Orta hakem uyarılmalıydı. Hakemlerle uğraşmaktan yorulduk. Yapılan atamalarda artık kötü niyet arıyorum. Türk futbolunun en büyük sıkıntısı hakemler. Bu, bugün bir kez daha ortaya çıktı.

"GALATASARAY'IN HAKKI YENİLİYOR"

Türkiye'deki mevcut VAR hakemlerinin sabitlenmesi, Türk futbolu için daha tehlikeli bir hal aldı. Galatasaray'ın hakkı yıllardır yeniliyor. Oyunda çok iyi değildik, bunun altını çizeyim ama VAR hakemlerinin oyuna etkisi üzücü şekildeydi.

Haberin Devamı

ERDEN TİMUR ANTEP MAÇI SONRASI İSYAN ETMİŞTİ

“Bu işe artık dur diyeceğiz. Türk futboluna kötülük edenlerin sonuçlarına katlanması gerekiyor. Bu konuda federasyon yetkilileriyle gerekli görüşmeleri yaptık. Her zaman Galatasaray üslubuna yakışan bir şekilde olacağız. Bu kasıtlar sadece bize değil yeni seçilen federasyonun yönetim tarzına da yapılıyor. Bundan sonra da böyle şeyler olduğu müddetçe gereken şeyleri söyleyeceğiz. Hiç kimsenin bize zarar vermesini kabul etmiyoruz"

"G.SARAY HAKEMLERİ YENMEK ZORUNDA DEĞİL"

Gereken tüm konuları ilettik ve ileteceğiz. Galatasaray her maçta hakemleri yenmek zorunda değildir. Bu bir şekilde son bulacak. Son bulana kadar da mücadelemize devam edeceğiz. Sabrımızın sonucunda farklı şeyler gördüğümüz için konuşacağız. Futbol ailesinin hepsinin paydaşlarına sahip çıkması gerekiyor.”

Haberin Devamı

9 POZİSYON HAZIRLANDI

Sezon başından beri Galatasaray aleyhine karar verilen veya VAR'a gidilmeyen 9 pozisyonla ilgili görüntüler ve aynı pozisyonlarda aynı hakemlerin farklı kararlar vermesi ya da VAR'ın devreye girerek kararları düzeltmesi gibi detaylar masaya yatırıldı. Kulübün hazırladığı rapordaki pozisyonlardan bazıları şunlar...

İŞTE O POZİSYONLAR

Galatasaraydan TFFye çıkarma

  • Antalyaspor maçı, Muslera penaltı (penaltı değil), Oliveira'ya penaltı yapılıyor (ayağına basılıyor, devam).
  • Giresunspor maçı, Emre Akbaba penaltı (kramponu çıkıyor, VAR devreye girmedi), Torreira penaltı (VAR devreye girmedi).
  • Gaziantep maçı, Abdülkerim kırmızı kart.
  • Ümraniye maçı, Torreira'nin vuruşu elle kesildi, ceza alanında penaltı (VAR devreye girmedi).
  • Trabzonspor maçı, Seferovic'in vuruşu elle kesiliyor penaltı (VAR devreye girmiyor).
  • Kayserispor maçı, ilk gol incelenmedi Boey’ye faul var, Icardi 28. saniye penaltı vuruşu elle kesiliyor (VAR yine devre dışı).

Metin Karabaş

YORUM YAZ