MENÜ

Galatasaray'dan saha dışına sürpriz transfer

Saha içine yeni isimleri transfer etmenin çalışmalarını yürüten Galatasaray, saha dışına sürpriz bir transfer yaptı. İşte detaylar...

Galatasaray'dan saha dışına sürpriz transfer

2022/2023 sezonuna yeni bir yönetim ve teknik ekiple başlayan Galatasaray, sezonu şampiyon olarak tamamlamayı başardı.

Haberin Devamı

Sarı - kırmızılılarda teknik direktörlük görevine Okan Buruk'un getirilmesinin ardından teknik heyete Avrupa'dan da eklemeler yapıldı. Galatasaray'da yenilikler tüm hızıyla devam ediyor.

JORGE JESUS'U YIKAN OLAY

Takıma katılacak yeni transferler için kapsamlı bir çalışma yürüten Galatasaray yönetimi, saha dışına da transferler yapıyor.

CAGIGAO GALATASARAY'DA İDDİASI

Sabah'ta yer alan habere göre, daha önce Arsenal'in şef scoutluğunu yapan ve son olarak Şili Milli Takımı'nın sportif direktörü olan Francis Cagigao ile anlaşmaya vardı.

Galatasaraydan saha dışına sürpriz transfer

Sarı - kırmızılılarda Cenk Ergün futbol direktörlüğü, Emre Utkucan ise scout ekibinin başında yer alıyor. Francis Cagigao'nun ise görev tanımı belli değil.

FRANCIS CAGIGAO KİMDİR?

1969 yılında Londra'da dünyaya gelen Francis Cagigao Souto, futbola Arsenal altyapısında başladı. 1988'de Barcelona B Takımı'na transfer oldu. Pek parlak olmayan futbolculuk kariyerinde İspanya'nın alt lig takımlarında forma giydi.

Haberin Devamı

1995 yılında futbolu bırakan Cagigao, Arsenal'de 1997 yılından 2019 yılına kadar scout olarak görev yaptı. Özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika'da çok saygı duyulan bir futbol adamı konumunda.

TRANSFERİNDE ROL OYNADIĞI İSİMLER

Arsenal'de en uzun süre görev yapan scout olan Cagigao, İngiliz devinin Lauren, Cesc Fabregas, Reyes, Santi Cazorla, Nacho Monreal, Mikel Arteta, Emiliano Martinez, Granit Xhaka, Alexis Sanchez, Carlos Vela, Hector Bellerin, Robin van Persie gibi transferlerinde rol oynadı.

Galatasaraydan saha dışına sürpriz transfer

Cagigao son olarak ise, Gabriel Martinelli ve William Saliba'nın transferlerinde başrol oynadı.

İspanyol futbol adamı, İspanya Futbol Federasyonu'nun futbol direktörlüğü kursunda da eğitmen olarak görev yapıyor.

2019'da Arsenal'de şef scout olarak göreve başladı. Bir yıl sonra görevden ayrıldı ve Şili Futbol Federasyonu'ndan Sportif Direktör olarak görev yaptı.

Galatasaraydan saha dışına sürpriz transfer

YORUM YAZ