MENÜ

Galatasaray'dan Liverpool çıkarması! Sözleşmeleri bitiyor, operasyon başlıyor...

Galatasaray, Liverpool'la sözleşmeleri bitecek olan iki yıldız için şimdiden harekete geçiyor. Sarı-Kırmızılılar önümüzdeki önümüzdeki günlerde İngiltere’ye giderek hem Brezilyalı golcü ile hem de Gineli orta saha ile görüşecek. Ayrıca Süper Lig'den bir hamle yapacak olan ve teklifini sunan Aslan, yıldız forvet için kulübünden haber bekliyor.

Galatasaray'dan Liverpool çıkarması! Sözleşmeleri bitiyor, operasyon başlıyor...

Ara transferde kadrosunu Kaan Ayhan, Sam Sam Adekugbe ve Nicolo Zaniolo ile güçlendiren, Zakharyan'dan olumsuz yanıt alan Galatasaray, sezon sonu için de çalışmalarını son sürat sürdürüyor. Liverpool'la sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 31 yaşındaki Brezilyalı'yı gözüne kestiren Sarı Kırmızılılar harekete geçti.

Haberin Devamı

 Yönetimi, önümüzdeki günlerde yıldız forvetle İngiltere'de bir görüşme yapacağı ve yaz dönemi için söz kesmeyi hedeflediği öğrenildi. Cim Bom, Liverpool'dan tecrübeli ismin dışında bir yıldızı daha gözüne kestirmiş durumda. Bir süredir Gineli oyuncu ile ilgilenen Sarı Kırmızılılar, bonservis bedeli ödemeden transferi sonlandırmayı amaçlarken Süper Lig'in gözde forveti için de beklemeye geçti.

OKAN BURUK TEMPOYU YÜKSEK TUTUYOR

Aslan'ın dün öğle saatlerinde gerçekleşen antrenmanı oldukça yüksek tempoda geçti. Takımını lige hazırlamaya çalışan teknik direktör Okan Buruk, oyuncularını tam anlamıyla maç havasında çalıştırdı. Bugünkü idmanda ise temponun düşeceği ve takımın daha çok taktik program üzerinde bir çalışma yapacağı öğrenildi. Buruk, İstanbulspor karşısında kadrodaki tüm oyuncularına şans vermeyi düşünüyor.

Haberin Devamı

Galatasaraydan Liverpool çıkarması Sözleşmeleri bitiyor, operasyon başlıyor...

 

HAZIRLIK MAÇINDA RAKİP İSTANBULSPOR

Adana Demirspor ile oynanması planlanan maçı iptal olan Galatasaray'ın yeni rakibi İstanbulspor oldu. İki takım yarın saat 17.00'de Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda karşılaşacak. Bilet fiyatları 100 TL olarak belirlendi. Karşılaşmanın tüm hasılatı depremzedeler için bağışlanacak.

Galatasaraydan Liverpool çıkarması Sözleşmeleri bitiyor, operasyon başlıyor...

 

FLORYA MÜJDESİ!

Galatasaray, Florya arazisini birleştiriyor. Metin Oktay Tesisleri'nin üzerinde bulunduğu arazinin, tapusu kulübe ait olmayan 40 dönümlük bölümü için izin alındı. Böylece tüm parsel 95 dönüme ulaşacak ve burası için planlanan gayrimenkul projesine onay çıkacak. 40 dönümlük arsa için Emlak Konut'a toplam 1 milyar 171 milyon 800 bin TL ödeme yapılacak. Takım Kemerburgaz'a taşındıktan sonra Florya'daki tesisler yıkılacak ve inşaat projesi hayata geçecek.

ZAKHARYAN'DA SÜREÇ OLUMSUZ

Dinamo Moskova ile el sıkıştıktan sonra Zakharyan'ın ailesiyle buzları eritmeye çalışan Galatasaray'a yine olumsuz yanıt geldi. 19 yaşındaki Rus yıldızın babası Norayr Zakharyan, "Arsen'in benim baskım yüzünden Galatasaray'a gitmediği doğru değil. Bu bizim ortak kararımız. Türkiye'yi seçenekler arasında düşünmüyoruz. Arsen'i sakince futbol oynaması için rahat bırakmalarını istiyorum" dedi. Genç oyuncuyu İngiliz kulübü Chelsea de yakından takip ediyor. Rus Milli Takımı'ndan da Zakharyan'ın Türkiye yerine İngiltere'ye gitmesi yönünde oyuncuya ve ailesine baskı yapıldığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

 

TORREIRA'DA BEKLENTİ 20 MİLYON EURO

Ara transferde Torreira'yı Galatasaray'dan koparamayan Milan'ın, Uruguaylı oyuncuya olan ilgisi artarak devam ediyor. Sarı Kırmızılılar'ın sezon sonu için randevu verdiği İtalyan devinin, 15 milyon Euro'luk teklifi geri çevrilecek. Galatasaray Yönetimi, 26 yaşındaki futbolcu için en az 20 milyon Euro talep ediyor. Oyuncuya ilgi gösteren diğer kulüplerin de devreye girmesi halinde, rakamın 25 milyon Euro'ya çıkabileceği belirtiliyor.

 

ZANIOLO İTALYA'YA DÖNÜYOR

İlk kez 19 yaşındayken yine Roberto Mancini tarafından İtalya Milli Takımı'nda oynatılan Nicolo Zaniolo, formasına yeniden kavuşacak olmanın heyecanı içerisinde. Galatasaray'ın eski teknik patronu Mancini, Zaniolo'nun Galatasaray'a transferinin önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "Umarım Zaniolo'nun Türkiye'deki deneyimi faydalı olur. Çünkü Galatasaray gibi üst düzey bir takımda forma giyecek. Sezonun geri kalanında sürekli oynama fırsatı olacak" dedi. Genç yıldızın forma istikrarını sağlaması halinde onu tekrar aday kadroya davet edeceğinin sinyallerini veren Mancini, öğrencisinin Türkiye'deki macerasını yakından takip edeceğini de sözlerine ekledi. 

Haberin Devamı

JUVENTUS DA PEŞİNDE

Bu arada İtalya'daki Nicolo Zaniolo savaşına Juventus da dahil oldu. Milan ve Inter, 23 yaşındaki oyuncunun 35 milyon Euro'luk çıkış bedelini ödemeyi kabul ederken, Juve'nin de yarışa girdiği ve genç yeteneğin menajeriyle temasa geçtiği ortaya çıktı. İtalyan medyasında yer alan iddialara göre, Zaniolo yaz döneminde çok büyük ihtimalle Serie A'ya geri dönecek. Oyuncunun bonservisine 15 milyon Euro ödeyen Galatasaray ise transferin beklendiği gibi gerçekleşmesi halinde yaklaşık 20 milyon Euro'luk bir kâr elde edecek.

 

ROBERTO FIRMINO SEFERİ BAŞLIYOR

Galatasaray bir dünya yıldızını daha kadrosuna katmak üzere harekete geçti. Forvet transferi konusunda yoğun bir çalışma içerisinde olan Sarı-Kırmızılılar, Liverpool'un 31 yaşındaki Brezilyalı oyuncusu Roberto Firmino'yu gözüne kestirdi. İngiliz deviyle sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan tecrübeli futbolcuyu bonservis bedeli olmadan renklerine bağlamayı hedefleyen Sarı-Kırmızılılar, anlaşmayı şimdiden tamamlamanın hesapları içinde. Galatasaraylı yetkililerin, önümüzdeki günlerde İngiltere'ye giderek Firmino ile masaya oturacakları ve yaz dönemi için söz kesmeyi hedefledikleri belirtildi.

Haberin Devamı

 

Firmino, Liverpool formasıyla 352 maça çıkarken 107 gol ve 78 asistlik bir performans ortaya koydu.

TAFFAREL YARDIMCI OLACAK

Cim Bom'un Firmino operasyonuna, Galatasaray'ın Brezilyalı efsanesi Taffarel de destek verecek. Tecrübeli yıldızla bir telefon görüşmesi yapacak olan Taffarel, vatandaşını SarıKırmızılı kulübe transfer olması için ikna etmeye çalışacak. Yönetimin de Firmino için kesenin ağzını açtığı ve oyuncuya senelik maaş dışında imza ücreti de teklif edileceği öğrenildi. Liverpool'da ilk 11'deki yerini kaybeden ve hamle oyuncusu olarak kullanılan Firmino'nun, İngiliz devinden ayrılmaya karar vermesi halinde, Galatasaray'a transferinin ihtimaller arasında olduğu ifade ediliyor.

 

8 SENEDİR LIVERPOOL'DA

Kariyerine ülkesinin Figueirense takımında başlayan Roberto Firmino, 19 yaşında Tombense'ye imza attı, 20 yaşında da 4 milyon Euro karşılığında Almanya'nın Hoffenheim takımına transfer olarak Avrupa'ya geçiş yaptı. 4 yıl Hoffenheim forması giydikten sonra 2015 yazında 41 milyon Euro'ya Liverpool'a transfer olan Firmino, 8 senedir İngiliz devinde büyük başarılar yaşadı. Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu ve Premier Lig de dahil birçok kupa kaldıran Brezilyalı yıldız, 55 kez de ülkesinin formasını terletti.

NABY KEITA İÇİN TEMASLAR SÜRÜYOR

Galatasaray'ın Liverpool'dan kadrosuna katmak istediği tek yıldız Roberto Firmino değil. Sarı-Kırmızılılar bir süredir İngiliz devinin orta sahası Naby Keita'yla da temas halinde. Liverpool'dan henüz beklediği kontrat teklifini alamayan 28 yaşındaki orta saha oyuncusunun sözleşmesi de tıpkı Firmino gibi sezon sonunda bitiyor. Sarı-Kırmızılılar, kısa süre önce Galatasaray'a yeşil ışık yakan Keita'yla, İngiltere çıkarması sırasında tekrar bir araya gelmenin hazırlığı içerisinde. Anlaşma sağlanırsa, Cim Bom yaz döneminde hem Firmino'yu hem de Keita'yı bonservis bedeli olmadan renklerine bağlayabilecek.

 

Gineli orta saha Naby Keita'nın menajeriyle yapılan ilk görüşme olumlu geçti.

TEK HEDEF DEVLER LİGİ

Bonservis için ayrılan geniş bütçe ise diğer takviyeler için kullanılacak .Dursun Özbek ve Erden Timur, Okan Buruk'la birlikte önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ı bahar aylarına taşıyabilecek kalitede bir kadro kurmayı hedefliyor. Devler Ligi elemelerinde sorun yaşanmaması adına gelecek yılın kadrosunun yaz başında hazır hale getirilmesi planlanıyor.

 

HAJI WRIGHT CEVABI BEKLENİYOR

Ara transfer döneminin son günleri yaklaşırken girişimlerini sürdüren Galatasaray, bir yandan da Haji Wright için haber bekliyor. Antalyaspor'a son teklifini ileten Sarı Kırmızılılar, gelecek cevaba göre bir yol haritası belirleyecek. Galatasaray Yönetimi son olarak 5 milyon Euro bonservis bedeli artı takasta 2 oyuncu önerisinde bulundu. 7 milyon Euro talep eden Antalyaspor düşünmek için süre isterken, 24 yaşındaki santrforun bu anlaşmanın bir an önce gerçekleşmesini istediği öğrenildi.

 

Galatasaray, Haji Wright için Antalyaspor'a son teklifini iletti ve artık haber bekliyor.

 

YUNUS AKGÜN VETOSU

Galatasaray'ın Antalya'ya önerdiği oyunculardan birinin Emre Taşdemir olduğu belirlendi. Diğer oyuncu için Antalyaspor Yunus Akgün'ü istemişti, ancak Okan Buruk'un genç oyuncuyu veto ettiği bildirildi.

YORUM YAZ