MENÜ

Galatasaray'dan Leipzig ile Angelino görüşmesi: Almanlar kararı duyurdu

Galatasaray'da bir maç daha oynaması halinde zorunlu satın alma opsiyonu devreye girecek olan Angelino konusunda belirsizlik sürüyor. Bir yandan sol bek transferi için girişimlerde bulunan sarı - kırımzılılar diğer yandan RB Leipzig ile masaya oturdu. Almanlar alınan kararı duyurdu. İşte detaylar...

Galatasaray'dan Leipzig ile Angelino görüşmesi: Almanlar kararı duyurdu

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, 2023/2024 sezonu öncesi büyük bir transfer operasyonu gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Geçen sezon kazanılan şampiyonlukta byük pay sahibi olan Mauro Icardi'nin bonservisini alan sarı - kırmızılılar, Davinson Sanchez, Kerem Demirbay, Angelino, Cedric Bakambu, Halil Dervişoğlu, Günay Güvenç, Zaha, Tete, Ndombele, ve Ziyech gibi isimleri kadrosuna kattı.

OKAN BURUK'UN GÖZÜNDEN DÜŞTÜ

Transfer olduğu ilk zamanlarda direkt ilk 11'de forma giyen İspanyol savunmacı Angelino, bir türlü beklenen katkıyı sağlayamadı. Teknik Direktör Okan Buruk'un da gözünden düşen 26 yaşındaki oyuncunun kontratında 20 maçta oynarsa zorunlu satın alma opsiyonunun devreye gireceği yer alıyor.

Bu transferin gerçekleşmesini istemeyen Galatasaray, oyuncuyu 19 maçın sonunda oynatmama kararı aldı.

Galatasaraydan Leipzig ile Angelino görüşmesi: Almanlar kararı duyurdu

RB LEIPZIG İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Haberin Devamı

Alman basını Galatasaray'ın Angelino için Leipzig ile görüşme gerçekleştirdiğini öne sürdü. Bild'de yer alan habere göre Galatasaray, Angelino'nun kiralık sözleşmesinin feshi için Leipzig ile görüşme gerçekleştirdi.

KARARI DUYURDULAR

Alman BILD'de yer alan haberde şu ifadelere yer verildi; "Angelino'nun Leipzig'den ayrılması aslında kesindi, ancak şimdi Angelino tekrar Leipzig'in gündemini meşgul etmeye başladı. Sol bek şu anda Galatasaray'da kiralık olarak forma giyiyor. Sezonun ilk yarısında değerli bir oyuncu olmasına rağmen geri planda kaldı. İspanyol oyuncu 19 maçta forma giydi ve sözleşmsie gereği altı milyon Euro'luk satın alma yükümlülüğü 20 maça çıktığında otomatik olarak devreye girecek. Türkler Angelino'yu satın alma fikrine sıcak bakmıyor. Ocak ayında oynanan üç maçta kadroda bile yer almadı.

Galatasaraydan Leipzig ile Angelino görüşmesi: Almanlar kararı duyurdu

Galatasaray kısa süre önce RB Leipzig'le temasa geçti ve kış aylarında kiralık sözleşmesini bitirmek istiyor. Galatasaray, Leipzig'den Angelino için yeni bir kulüp aramalarını talep etti. Ancak Leipzig için böyle bir şey söz konusu değil. Leipzig geri adım atmıyor ve sözleşmeye bağlı kalacak.

Sportif Direktör Rouven Schröder, Galatasaray'a hiçbir manevra alanı bırakmadı. Ancak Angelino'nun bundan sonra altı ay boyunca tribünde olma ihtimali kulübe ve oyuncuya da zarar verebilir.

Haberin Devamı

Angelino'nun sözleşmesi 2025'te biteceği için yazın tek seçenek onu satmak olacak. Sportif açıdan da Leipzig'in artık ona ihtiyacı yok ve solda David Raum ve yedek Christopher Lenz ile iyi bir kadroya sahip."

Galatasaraydan Leipzig ile Angelino görüşmesi: Almanlar kararı duyurdu

YORUM YAZ