MENÜ

Galatasaray'dan Işıl Alben'e plaket

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe derbisi öncesi aktif sporculuk hayatını noktalayan Sarı Kırmızılı ekibin Kadın Basketbol Takımı'nın efsane oyuncularından Işıl Alben'e plaket verdi.

Galatasaray'dan Işıl Alben'e plaket

Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi konuk ettiği derbi maç öncesinde Galatasaray Kadın Basketbol Takımı kaptanı Işıl Alben'e plaket verildi. Sarı-kırmızı ekibin önemli isimlerinden Işıl Alben, geçtiğimiz günlerde aktif sporculuk hayatını bıraktığını açıklamıştı. Galatasaray ile EuroLaague, EuroCup ve lig şampiyonluğu yaşayan tecrübeli basketbolcuya Fenerbahçe derbisi öncesinde plaketini Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Dikran Gülmezgil tarafından takdim edildi.

Haberin Devamı

PLAKET VE ÇİÇEK TAKDİMİ

Galatasaray Kadın Basketbol A Takım Genel Menajeri Müge Erdem de sarı-kırmızılı ekibin efsanevi basketbolcusuna çiçek verdi. Öte yandan eSüper Lig'in ilk şampiyonu olma başarısı gösteren Galatasaray'da takım kaptanı ve teknik direktörüne de plaket verildi.

Galatasaraydan Işıl Albene plaket

'SADAKAT VE EMEĞİN İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜRLER'

Sarı Kırmızılı kulüpten yapılan Işıl Alben'in basketbola vedasıyla ilgili yapılan açıklamada, "Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın unutulmaz başarılarında imzası olan efsane oyuncumuz Işıl Alben, profesyonel basketbol hayatını noktaladı. Efsane bir kaptan, Galatasaray duruşunu sahada uzun yıllar layığıyla sergileyen örnek bir sporcu olarak Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın unutulmaz başarılarındaki katkın, şanlı armamıza olan sadakat ve emeğin için sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz." denildi.

Haberin Devamı

Galatasaraydan Işıl Albene plaket

KUPA KOLEKSİYONERİ

İlk olarak 2007-2008 sezonunda Galatasaray formasını giyen Işıl Alben, 2014 yılına kadar 7 sezon başarıyla taşıdığı Galatasaray formasıyla 1 EuroLeague Women, 1 EuroCup Women, 1 Türkiye Süper Ligi, 5 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı kupası kazandı.

Galatasaraydan Işıl Albene plaket

EUROCUP ŞAMPİYONU OLAN TAKIMIN KAPTANI

2014-2015 sezonu başında Rusya Ligi ekiplerinden Dinamo Kursk’a transfer olan tecrübeli isim, 1 yıllık aranın ardından 2015-2016 sezonu başında 5 yıl sürecek 2. Galatasaray dönemine başladı ve kariyerine ve Galatasaray Müzesi’ne 1 EuroCup Women Şampiyonluğu ekleyen takımın kaptanlığını yaptı.

Galatasaraydan Işıl Albene plaket

2020 yılında çocukluk aşkı Galatasaray ile bir ayrılık daha yaşayarak BOTAŞ forması ile 2 sezon geçiren Işıl, geçen yıl tekrardan Galatasaray ile 1+1 yıllık sözleşmeye imza atmıştı.

 

YORUM YAZ