MENÜ

Galatasaray'dan bir Sacha Boey geçti! Transferin detayları...

Kısa sürede dünyanın sayılı sağ bekleri arasına giren Sacha Boey, 30+5 milyon Euro’luk bonservis bedeli ile Bayern Münih’in yolunu tuttu. Fransız futbolcu, Türk futbol tarihinin en pahalı transferi oldu.

Galatasaray'dan bir Sacha Boey geçti! Transferin detayları...

Sacha Boey... 26 Temmuz 2021’de Fransız ekibi Rennes‘den yalnızca 1.15 milyon Euro karşılığında transfer edildi. İkinci sezonunun başında yetersiz performansı nedeniyle takımdan ayrı, özel hoca eşliğinde çalıştı.

Haberin Devamı

Omar ve Dubois’nin sakatlığı, Fransız futbolcunun önünü açtı. Aradan geçen 1.5 yıl içerisinde Boey, adını dünyanın en iyi sağ bekleri arasına yazdırdı. Gösterdiği üst düzey futbolun ardından dünya futbolunun köklü kulüplerinden Bayern Münih’in radarına girdi. 20 milyon Euro’dan başlayan pazarlıklar, Türk futbol tarihinin rekorunun kırılmasıyla sona erdi.

BÜYÜK UMUTLARLA GELMİŞTİ

Galatasaray, dün KAP’a yaptığı açıklamada, “Yapılan anlaşmaya göre transfer gelirimiz net 30 milyon Euro olup, Bayern Münih şirketimize net 5 milyon Euro tutarında şarta bağlı bonus ödeyecektir. Ayrıca futbolcunun başka bir kulübe transfer olması durumunda gerçekleşmeyen şarta bağlı bonusların tamamı şirketimize ödenecektir” denildi.

Galatasaraydan bir Sacha Boey geçti Transferin detayları...

35’İN ÜSTÜNE ÇIKACAK

Boey’in bonusları da belli oldu. Genç futbolcunun Fransa Milli Takımı’na girmesi, Fransa ile Avrupa Şampiyonası’nda oynaması, Bayern ile Şampiyonlar Ligi’nde görev alması ve Bundesliga’da şampiyonluk yaşaması gibi maddeler bulunuyor. Ayrıca bunlara ek olarak Bayern ile iki tane hazırlık müsabakası düzenlenmesi konusunda anlaşıldı. Bu gelirlerin yüzde 50’si ise Sarı-Kırmızılı kulübün kasasına girecek. Öte yandan Alman ekibi, hazırlık maçı yapmak istemezse her karşılaşma için 1.5 milyon Euro tazminat ödeyecek.

Haberin Devamı

‘SİZLERİ ASLA UNUTMAYACAĞIM’

Boey’nin veda sözleri ise şöyle oldu: “Sevgili Galatasaraylılar, üç muhteşem yıldır temsil etmekten gurur duyduğum Galatasaray’dan ayrılışımı büyük bir duyguyla duyuruyorum. Sizin yanınızda çok güzel anlar yaşadım. Türkiye’nin en büyük kulübünün renklerini savunmak benim için bir onurdu. Kariyerimde bir sonraki aşamaya geçmeden önce hepinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.

Sacha Boey, Galatasaray'a böyle veda etti!

Desteğinizi hissetmek, Futbol kariyerimde ve hayatımda inanılmaz bir anı olarak kalacak. Dünyadaki en iyi taraftarlar arasındasınız ve sonsuza dek hafızama kazınacaksınız. Bir numaralı destekçiniz olarak kalmaya devam edeceğim ve nerede olursam olayım takımın alacağı sonuçları takip etmeye devam edeceğim. Sonsuza kadar hikayemin bir parçası olacaksın. Teşekkür ederim, seni asla unutmayacağım.”

Haberin Devamı

Galatasaraydan bir Sacha Boey geçti Transferin detayları...

Galatasaraydan bir Sacha Boey geçti Transferin detayları...

YORUM YAZ