MENÜ

Galatasaray'da Yusuf Demir'e piyango vurdu!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni kuralı sayesinde Galatasaray'ın büyük beklentilerle kadrosuna kattığı Yusuf Demir, yabancı statüsünde sayılmayacak.

Galatasaray'da Yusuf Demir'e piyango vurdu!

Yabancı statüsünde sayıldığı için geçen sezon çok az süre alabilen Yusuf Demir'e Türkiye Futbol Federasyonu'ndan müjdeli haber geldi.

Haberin Devamı

TOPLAM 6 MAÇTA SÜRE ALABİLDİ

Galatasaray'ın Rapid Wien'den kadrosuna kattığı Yusuf Demir, yabancı kuralına takıldığı için ilk sezonunda aradığı şansları bulamadı.

Galatasarayda Yusuf Demire piyango vurdu

Süper Lig'de hiç ilk 11 başlamadan 5 maçta toplam 71 dakika süre alabilen genç oyuncu, Türkiye Kupası'nda ise 1 maça ilk 11'de başlayıp toplam 63 dakikada oyunda kalmıştı.

MÜJDEYİ VERDİ VE EKLEDİ...

YERLİ STATÜSÜNDE YER ALAMIYORDU

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yayınladığı 2022-2023 Futbol Sezonu İlan Edilmesi Gereken Hususlar başlıklı belgesinde, "A Takım Listesinde yer alacak en az 14 futbolcunun, Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğuna sahip futbolcu olması zorunludur. Bu kuralın ilk olarak yürürlüğe girdiği 15 Haziran 2015 tarihinden önce başka ülke A Milli Futbol Takımlarını tercih etmiş futbolcular açısından Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda oynama uygunluğu şartı aranmaz" ifadeleri yer almaktaydı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Yusuf Demire piyango vurdu

Yusuf Demir, 2015'ten sonra A Milli Takım tercihini Avusturya'dan yana kullanmış olduğu için yerli statüsünde kullanılma şansına sahip değildi.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU'NDAN YENİ UYGULAMA

Türkiye Futbol Federasyonu, olağan seçimli genel kurulda yeni sezonda uygulanacak yabancı kuralını da açıkladı. Buna göre, takımlar 14 yabancı oyuncu transfer edebilecek 14 futbolcuya ilaveten; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 1 futbolcu ve Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte Türk Vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile de transfer ve tescil dönemleri içerisinde sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirerek A Takım Listesine yazabilecek. Böylece Yusuf Demir de Galatasaray'da bu kontenjandan faydalanan oyuncu olarak yabancı statüsünden çıkmış olacak.

Galatasarayda Yusuf Demire piyango vurdu

DURSUN ÖZBEK: YUSUF DEMİR, TÜRK OĞLU TÜRK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de yeni kuralla ilgili, “Yusuf Demir artık herhalde yerli statüsünde oynayabilecek. Oynaması da gerekiyor zaten. Yusuf Demir, Türk oğlu Türk. Federasyon, mavi kart uygulamasıyla bunun önünü açtı. Yusuf Demir’in artık oynayıp, Türk futboluna fayda sağlaması lazım” dedi.

Haberin Devamı

Yusuf Demir Nastic Karşısında Yeteneklerini Sergiledi

Galatasarayda Yusuf Demire piyango vurdu

YORUM YAZ