MENÜ

Galatasaray'da yıllar sonra bir ilk! Lig tarihinde ikinci kez...

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Kayserispor'u 2-1'lik skorla mağlup etti. Bu sonucun ardından sarı-kırmızılılar, yıllar sonra bir ilke imza attı.

Galatasaray'da yıllar sonra bir ilk! Lig tarihinde ikinci kez...

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Recep Uçar yönetimindeki Kayserispor ile Rams Park'ta karşı karşıya geldi. Kritik maçı Galatasaray 2-1 kazandı ve hanesine 3 puanı yazdırdı. Bu sonucun ardından sarı-kırmızılı ekip, yıllar sonra bir ilki yaşadı.

Haberin Devamı

NELSSON BU SEZONKİ İLK GOL SEVİNCİNİ YAŞADI

Mücadelenin 26. dakikasında Dries Mertens’in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Nelsson'un kafa vuruşunda Attamah’a da çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti ve skor 1-0 oldu. 25 yaşındaki futbolcu böylece bu sezonki ilk golünü kaydetti. Müsabakaya 11’de başlayan Victor Nelsson 90 dakika sahada kaldı.

Galatasarayda yıllar sonra bir ilk Lig tarihinde ikinci kez...

MERTENS 5. GOLÜNÜ ATTI

Müsabakanın 86. dakikasında kazanılan penaltıda topun başına geçen Mertens meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi.

36 yaşındaki futbolcu böylece bu sezonki gol sayısını 5’e çıkardı. Mertens bu gollerin 3’ünü ligde, 2’sini de UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde kaydetti.

GALATASARAY EVİNDEKİ YENİLMEZLİĞİNİ 27 MAÇA ÇIKARDI

Haberin Devamı

Sahadan 2-1 galip ayrılan sarı-kırmızılılar ligde evindeki yenilmezliğine de devam etti ve 27 maça çıkardı. Aslan, Süper Lig’de sahasında son olarak geçtiğimiz sezonun 2. haftasında Giresunspor’a 1-0’lık skorla yenildi. Cimbom, bu müsabakanın ardından oynadığı 27 lig karşılaşmasında 25 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

22 YIL SONRA TARİH TEKERRÜR ETTİ

Opta'nın verilerine göre; 2023/24'te evinde oynadığı Süper Lig maçlarında puan kaybetmeyen tek takım olan Galatasaray, lig tarihinde 2001/2002'den sonra bir sezona iç sahada 10'da 10 yaparak başladı.

Galatasarayda yıllar sonra bir ilk Lig tarihinde ikinci kez...

Galatasarayda yıllar sonra bir ilk Lig tarihinde ikinci kez...

YORUM YAZ