MENÜ

Galatasaray'da savunma dersi! Okan Buruk'tan mesaj...

Aslan’ın hocası Okan Buruk, son 3 maçta 6 gol yiyen takımına, “Savunma, en ileriden başlayacak. Kanat oyuncuları, orta alana yardım edecek” dedi. Genç teknik adam, ayrıca savunmadaki zaafları konusunda öğrencileriyle birlikte harıl harıl çalışıyor.

Galatasaray'da savunma dersi! Okan Buruk'tan mesaj...

Sezona bomba gibi bir giriş yapan Portekizli orta saha oyuncusu, son dönemlerde düşüşe geçti. 30 yaşındaki oyuncu, bu doğrultuda takımla birlikte yaptığı idmanların yanında ekstra çalışmalar da yapacak.

Haberin Devamı

Galatasarayda savunma dersi Okan Buruktan mesaj...

26 maçta 2 gol, 4 asist

Deneyimli futbolcu da kendisinden beklenen performansı ortaya koyabilmek için çok çalışacağını söyledi. Sergio Oliveira, 26 maçta 2 gol ve 4 asist ile oynadı.

Galatasarayda savunma dersi Okan Buruktan mesaj...

'Açığı kapatacaklar'

Son oynanan Konyaspor, Adana Demirspor ve Başakşehir maçlarında kalesinde 6 gol gören Galatasaray, bundan önceki 10 resmi maçta 6 gol yemişti. Özellikle Victor Nelsson’un olmadığı süreçte savunma alarm verirken, teknik direktör Okan Buruk da düğmeye bastı. Genç çalıştırıcı, “Hücum anlamında eksiklerimizi giderdik. Sezonun başında bitiricilik konusunda problem yaşamıştık. Şimdi ise savunmada birtakım zaaflarımız var. Bunları çözmek için çalışacağız. Yapmamız gereken ilk şey, savunmayı en ileriden başlatmak. Orta alanda önemli eksiklerimiz olabiliyor. Bu konuda kanatlarda görev yapan, merkeze gelerek bu bölgedeki açığı kapatacak” dedi.

Haberin Devamı

Galatasarayda savunma dersi Okan Buruktan mesaj...

Kazımcan ile özel görüşme

Yoğun bir şekilde savunma planlarına çalışan Buruk, diğer yandan da bu bölgedeki dörtlüyü bozmamaya çalışıyor. Sağ bekte Sacha Boey, stoper tandeminde ise Abdülkerim Bardakçı ile Victor Nelsson olacak. Fakat yabancı sınırı nedeniyle sol bekte Kazımcan Karataş’ın oynaması bekleniyor. Bu yüzden Okan Buruk, Kazımcan ile yaptığı görüşmede genç futbolcuya güvendiğini ve kendisinden beklentisinin yüksek olduğunu söyledi.

Metin Karabaş

YORUM YAZ