MENÜ

Galatasaray'ın şampiyonluklarında santrfor imzası

2022/2023 sezonunda mutlu sona ulaşan Galatasaray tarihindeki 23. şampiyonluğa ulaşırken cumhuriyetin 100. yılında şampiyon olarak özel bir başarı elde etti. Şampiyonluğa Mauro Icardi damga vururken Bafetimbi Gomis de zaman zaman takımı için önemli anlarda ortaya çıktı. Şampiyonluk yolunda santraforların etkisi büyük olurken son beş şampiyonlukta da gol yollarında sarı kırmızılılar golcülerinden büyük katkı aldı. İşte o isimler:

Galatasaray'ın şampiyonluklarında santrfor imzası

Bu sezon 23. kez şampiyon olan Galatasaray taraftarlarını mutlu ederken bu şampiyonlukta da diğerlerinde olduğu gibi santraforlar damga vurdu. Mauro Icardi büyük performans gösterirken adını Galatasaray tarihinde şampiyon santraforlar arasına yazdırdı. Son beş sezonunda Galatsaray'ın şampiyon santraforları.

Haberin Devamı

2012/2013

Tarihindeki 19. şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray geçen sezonun ardından Fatih Terim ile üst üste ikinci kez mutlu sona ulaşmıştı.

Galatasarayın şampiyonluklarında santrfor imzası

- BURAK YILMAZ

Sezonun başında geçen sezonun gol kralı Burak Yılmaz'ı Trabzonspor'dan transfer eden Galatasaray yerli oyuncudan hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde büyük katkı aldı. 39 maçta 32 gol atıp 8 asist yapan Burak Yılmaz "Kral" lakabının hakkını sonuna kadar verdi.

- DIDIER DROGBA

Taraftarın isteği doğrultusunda devre arasında transfer edilen efsane futbolcu Didier Drogba geldiği gibi takımına büyük katkı sağladı. İlk maçında oyuna girer girmez golle buluşan Fildişili yıldız 17 maçta 6 gol atıp 6 asist yaptı. Real Madrid'e attığı ikonik golle de tarihe geçti.

Haberin Devamı

2014/2015

Sezona Cesare Prandelli yönetiminde başlayan ardından kötü gidişatın ardından Hamza Hamzaoğlu'nu takımın başına getirdi. Ligin başındaki formsuz görüntüye rağmen yerli hoca ile toparlayıp şampiyonluğa ulaşan sarı kırmızılılar 4. yıldızı taktı aynı zamanda Türkiye Kupası'nı da kaldırdı.

Galatasarayın şampiyonluklarında santrfor imzası

- BURAK YILMAZ

Geçen şampiyonluktaki gibi forvette önemli bir performans gösteren Burak Yılmaz bu şampiyonlukta da sahneye çıktı ve 37 maçta 22 gol atıp 5 asist yaparak takımına büyük katkı sağladı.

- UMUT BULUT

Burak Yılmaz'dan sonra takımın ikinci santraforu olan Umut Bulut da takımına önemli katkı verdi. Ligde 33 maçta 11 gol atıp 3 asist yapan Umut Bulut iki kupanın kazanılmasında takımına yardımcı oldu.

2017/2018

Kötü geçen iki sezonun ardından sezonun başında büyük yatırım yapan Galatasaray Gomis, Belhanda, Feghouli, Fernando, Mariano gibi önemli futbolcular transfer etti ve mutlu sona ulaşarak 21. şampiyonluğunu kazandı.

Galatasarayın şampiyonluklarında santrfor imzası

- BAFETIMBI GOMIS

Galatasaray'a transfer olur olmaz gollerine başlayan Gomis takımının şampiyonluğunda en önemli isim oldu. Sezon başında gol olup yağan Fransız yıldız 40 maçta 32 gol atıp 6 asist yaptı. Ligde 29 gol atan Gomis gol kralı olurken aynı zamanda bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu olarak lig tarihine geçti.

2018/2019

Geçen sezonun ardından kaldığı yerden devam eden Galatasaray bu sezon da şampiyon olarak 22. şampiyonluğuna ulaştı. Sezon başında Gomis'in ayrılmasıyla gol yollarında sıkıntılar yaşayan Galatasaray devre arasında Mitroglou ve Diagne transferleriyle ikinci kez üst üste şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Galatasarayın şampiyonluklarında santrfor imzası

- MBAYE DIAGNE

Kasımpaşa'da gol olup yağan Diagne yaklaşık 13 milyon Euro bedelle sarı kırmızılıların yolunu tuttu. Galatasaray forması giyerken ligde 10 gol atan Diagne aynı zamanda zorlu Rizespor maçında da attığı 2 golle sahneye çıkarak takımının şampiyonluk ateşini yaktı. Aynı zamanda o sezon ligde 30 gol Atan Diagne Süper Lig'de bir sezonda en çol gol atan yabancı oyuncu ünvanını Gomis'in elinden aldı.

- KONSTANTINOS MITROGLOU

Devre arasında Diagne ile transfer olan Yunan yıldız kiralık olarak sarı kırmızılara katıldı. Ligde 7 maçta sadece 1 gol atan Mitroglou attığı golle adeta şampiyonluğu getirdi. Karlı havada NEF Stadyumu'nda Akhisar'ı konuk Galatasaray 0-0 giden maçta bir türlü golü bulamadı. Maç tam bitti derken kalecinin hatasında ortaya çıkan Mitroglou son dakikada müthiş bir gol atarak Galatasaray'a şampiyonluğu getirdi.

Haberin Devamı

2022/2023

Geçen sezon ligi 13. sırada tamamlayan Galatasaray sezona Başkan Dursun Özbek ve teknik direktör Okan Buruk yönetiminde başladı. Yapılan önemli transferle iddialı kadro kuran Galatsaray ligin başında formsuz olsa da ardından yıldız oyuncularla büyük bir form yakaladı ve 14'te 14 yaparak şampiyonluk için rakiplerine büyük mesaj verdi. Liderliği alan Galatasaray bir daha bırakmadı ve 23. kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Galatasarayın şampiyonluklarında santrfor imzası

- MAURO ICARDI

Sezon başında PSG'den kiralanan yıldız santrafor sezona iyi başlamasa da büyük bir form tutarak takımın en önemli ismi haline geldi. Derbilerde de yıldızlaşan Icardi 25 maçta 21 gol attı ve 7 asist yaptı. Aynı zamanda "Aşkım Olayım" parçasıyla da taraftarın sevgilisi haline geldi.

- BAFETIMBI GOMIS

Geçtiğimiz sezonun devre arasında ikinci Galatasaray dönemine başlayan Gomis önemli anlarda sahnye çıktı. Sezon başında henüz Icardi yokken takımının gol yükünü çeken Fransız 27 maçta 10 gol atıp 3 asist yaparak Galatasaray ile ikinci kez şampiyonluk yaşadı.

Haberin Devamı

Egemen Çidar

Galatasarayın şampiyonluklarında santrfor imzası

YORUM YAZ