MENÜ

Galatasaray'da rekorların adamı Okan Buruk: Yedi farklı stoper ikilisi...

Süper Lig'in 29. haftasında sahasında ağırladığı Çaykur Rizespor'u 6-2 mağlup eden Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, rekor koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi.

Galatasaray'da rekorların adamı Okan Buruk: Yedi farklı stoper ikilisi...

Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray, dün evinde Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son oynadıkları Beşiktaş derbisinin 11’ine göre Rizespor karşısında tek değişiklik yaptı.

Haberin Devamı

Buruk; savunmada Davinson Sanchez’in yerine Berkan Kutlu’ya görev verdi. Sarı-Kırmızılılar’da Abdülkerim Bardakcı, Davinson Sanchez ve Serge Aurier sakatlıklarından dolayı, Sergio Oliveira da teknik heyet kararıyla kadroda yer almadı. Sarı-Kırmızılılar mücadeleye; Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Berkan Kutlu, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi 11’i ile başladı. Yedeklerde ise Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Wilfried Zaha, Tete, Hakim Ziyech, Gökdeniz Gürpüz, Ali Turap Bülbül, Efe Akman, Tanguy Ndombele ve Carlos Vinicius bekledi.

Galatasarayda rekorların adamı Okan Buruk: Yedi farklı stoper ikilisi...

STOPERDE 7. FARKLI İKİLİ!

Ligde dün akşam Rizespor’u deviren Galatasaray’da kadroda yine değişiklikler yaşandı. Özellikle savunma hattındaki eksiklerden dolayı farklı bir kurgu yapılırken maç içinde yaşanan sakatlık yüzünden yine stoperde değişim oldu. Galatasaray’da savunmada Abdülkerim Bardakcı ve Davinson Sanchez’in sakatlıklarından dolayı Victor Nelsson’un partneri Berkan Kutlu oldu.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Okan Buruk, bu sezon Barış Alper Yılmaz gibi Berkan Kutlu’ya da birçok pozisyonda görev verdi. Rizespor mücadelesinde defansın ortasında oynayan Berkan daha önce de sol bekte forma giymişti. Bu tandem, Galatasaray’ın bu sezonki 7. farklı stoper ikilisi oldu.

Galatasarayda rekorların adamı Okan Buruk: Yedi farklı stoper ikilisi...

KAAN AYHAN SAKATLANDI

Dün akşamki maça 11’de başlayan Sarı- Kırmızılı futbolcu Kaan Ayhan, sakatlandığından dolayı oyundan çıktı. Kaan, müsabakanın 14. dakikasında Akintola’ya kayarak yaptığı müdahalesinin ardından yerde kaldı. Galatasaray sağlık ekibinin tedavisinin ardından kendini deneyen Kaan, 19. dakikada kendini yere bıraktı ve oyuna devam edemedi. 29 yaşındaki futbolcunun yerine 23. dakikada oyuna Wilfried Zaha dahil oldu.

Galatasarayda rekorların adamı Okan Buruk: Yedi farklı stoper ikilisi...

HAKIM ZIYECH 16 MAÇ SONRA...

Sakatlığını atlatan Galatasaray’ın Faslı futbolcusu Hakim Ziyech, Rizespor maçının 21 kişilik maç kadrosuna alındı. Son olarak Fenerbahçe derbisinde oynayan Ziyech daha sonra da Afrika Uluslar Kupası’na giden ve burada yaşadığı sakatlığından dolayı da oynayamadı. Rizespor mücadelesiyle 30 yaşındaki futbolcu, 11 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası ve 2 de UEFA Avrupa Ligi olmak üzere toplam 16 maç sonra kadroda yer aldı.

Haberin Devamı

Galatasarayda rekorların adamı Okan Buruk: Yedi farklı stoper ikilisi...

REKORLARIN ADAMI OKAN BURUK!

Dün akşam Rizespor’u farklı deviren Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, rekor koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi. Cim Bom, 6-2’lik zaferle Aslantepe’de üst üste 18 maçını kazanarak Mircea Lucescu’nun 2002’deki rekorunu egale etti. Buruk, 26 Mayıs 2001-4 Mayıs 2002 arasında bu rekoru kıran Rumen teknik adamın ardından ikinci kez bunu başardı. Aslan, eğer 2 maç sonra iç sahada Hatayspor’u da yenerse Okan Buruk, bu rekorun tek sahibi olacak.

Okan Buruk: İlk yarıda skor olarak maçın bittiğini söyleyebiliriz

32 LİG MAÇINI KAYBETMEDİ

Okan Buruk, daha önce Galatasaray’da; lig tarihinde üst üste 10 maç kazanan ilk hoca olmuştu. Buruk, Beşiktaş’a ait olan 14 maçlık galibiyet serisi rekorunu da 63 yıl sonra kırmıştı. Başarılı hoca, resmi maçlarda 17 maçlık galibiyet serisi yakalayan ilk hoca olmuştu. Öte yandan Buruk, iç sahada çıktığı son 32 lig maçını da kaybetmedi.

Haberin Devamı

Galatasarayda rekorların adamı Okan Buruk: Yedi farklı stoper ikilisi...

YORUM YAZ