Galatasaray'da Okan Buruk'un planı farkı getirdi!

Süper Lig'in 13. haftasında sahasında ağırladığı Alanyaspor'u 4-0 mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, milli ara sonrası kadroda yaptığı değişikliklerle zaferi getirirken Aslan, ligde 8 maç sonra yeniden 2'den fazla gol attı!

Galatasaray'da Okan Buruk'un planı farkı getirdi!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Alanyaspor mücadelesinde yaptığı kadro tercihleri ile galibiyetin mimarlarından biri oldu. Başarılı teknik adam, stoperde sakatlanan Abdülkerim Bardakçı’nın yerine takımın jokeri Kaan Ayhan’ı bu bölgede görevlendirdi. Maç öncesinde Okan Buruk, sakatlık ile ilgili olarak, “Abdülkerim antrenmanda ufak bir ağrı hissetti, biz de riske etmek istemedik. Manchester United maçına onu hazır etmeye çalışacağız” dedi. Son dönemde eleştiri oklarının hedefi olan Kerem Aktürkoğlu’nun durumu hakkında konuşan Buruk, “Ziyech milli takımdan geç geldi. Kulübede olacak, oyunun devamında bakacağız. Kerem de dinlenmek istedi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Burukun planı farkı getirdi

NDOMBELE TERCİHİ

Bir türlü form tutamayan ve fazla kiloları ile dikkat çeken Tanguy Ndombele de milli arada özel programla hazırlandı. Formuna yavaş yavaş kavuşan ve 11’de sahaya çıkan Fransız yıldız için Buruk, “Ndombele ikinci defa ilk 11’de başlıyor. Arayı çok iyi değerlendirdi. Formayı vermek istedik. Oyun başlamasını istedik. Arada çalışanlar, gidenler, gelenler kadro seçimi zor oluyor ama maça başlayacağız ve devam edeceğimiz oyuncular var” yorumunu yaptı.

Galatasarayda Okan Burukun planı farkı getirdi

UMUT VERDİ

Yaz transfer döneminde büyük umutlarla takıma katılan ve taraftarı bir hayli heyecanlandıran Tanguy Ndombele, ilk maçlarında bekleneni verememişti. Öyle ki Fransız orta saha oyuncusu, yetersiz performansının yanında fazla kiloları nedeniyle gündemi fazla meşgul etmişti. Fakat 26 yaşındaki oyuncu, milli arayı çok iyi değerlendirdi. Tecrübeli futbolcunun, bu süre içerisinde özel bir program kullandığı ve fazla kilolarından kurtulup, formuna kavuştuğu bildirildi. Ndombele, dünkü maçta da sahaya 11’de çıkarken, gösterdiği performans ile gelecek adına iyi sinyaller verdi. Okan Buruk’un, Fransız oyuncuyu önümüzdeki maçlarda da sık sık kullanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Burukun planı farkı getirdi

ALANYA CANAVARI: MERTENS

Dries Mertens, yine bir Alanyasporr maçında yıldızlaştı... Ligde en son Güney ekibine gol atan tecrübeli 10 numara, dün Alanyaspor filelerini 2 kez salladı. Icardi’ye de ilk golde asist yaptı. Galatasaray formasıyla ligde 41 maça çıkan ve 8 gol atan Mertens, bunların 4’ünü Alanyaspor kalesine göndermiş oldu. Yıldız futbolcu, ilk golünü de yine Alanyaspor’a atmıştı. 36 yaşındaki maestro, dün maçın ardından küçük oğluyla birlikte tribünlere üçlü çektirip, taraftarları coşturdu.

Galatasarayda Okan Burukun planı farkı getirdi

ZAHA DURDURULAMIYOR

Aslan’ın süperstarı Wilfried Zaha, son dönemde durdurulamayan bir performans gösteriyor. Kasımpaşa karşısında 2 gol atan, Hatayspor mücadelesini de boş geçmeyen Fildişili hücum oyuncusu, Alanyaspor mücadelesinin de yıldızlarından oldu. 31 yaşındaki oyuncu, Akdeniz ekibinin savunma oyuncularına zorlu anlar yaşatırken, güzel futbolunu bir de golle süsledi. Zaha, 15 maçta 6 gol ve 2 asiste ulaştı.

Haberin Devamı

YÜZÜK OLIVEIRA'DA KALDI

Karşılaşma sırasında ilginç bir an yaşandı. Futbolcuların normal şartlar altında sahada aksesuar takmaları yasak. Fakat Wilfried Zaha, yüzüğünü unutunca bu durum hakem tarafından fark edildi. Zaha, önce yüzüğü top toplayıcı çocuğa vermek istemedi. Sonrasında Zaha, yedek kulübesi ile konuştu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Fildişili’nin yüzüğü, top toplayıcı aracılığı ile Sergio Oliviera’ya verildi.

Galatasarayda Okan Burukun planı farkı getirdi

DAVINSON SANCHEZ KORKUTTU

Manchester United mücadelesi öncesinde Cim Bom’da beklenmeyen bir gelişme yaşandı. Savunmanın vazgeçilmez ismi Davinson Sanchez, 77. dakikada bir sakatlık yaşadı. Daha sonrasında oyuna devam edemeyen Kolombiyalı, 79’da kenara alındı. Devler Ligi mesaisi öncesinde bu gelişme, Galatasaray’da tedirginlik yarattı. 27 yaşındaki oyuncuyla ilgili olarak, yapılacak kontrollerin ardından bir açıklama yapılması bekleniyor.

 

Galatasarayda Okan Burukun planı farkı getirdi

YORUM YAZ