Galatasaray'da Okan Buruk'un derbi planı tutmadı! Son rakip Konyaspor...

Galatasaray’ın başında derbiye şampiyonluk için çıkan Okan Buruk’un oyun planı tutmadı. Buruk’un maça yaptığı hamleler de gidişatı değiştirmedi. Aslan, Fenerbahçe derbisinden 1-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçla şampiyonluk yarışında düğüm son hafta çözülecek.

Galatasaray'da Okan Buruk'un derbi planı tutmadı! Son rakip Konyaspor...

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray, dün RAMS Park’ta Fenerbahçe ile karşılaştı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, derbide son oynadıkları Fatih Karagümrük müsabakasının 11’ine göre tek değişiklik yaptı. Buruk, savunmanın merkezinde Abdülkerim Bardakcı’nın yerine Davinson Sanchez’e görev verdi.

Haberin Devamı

Okan Buruk, Fenerbahçe derbisinde savunmada değişikliğe gitti. Buruk, Victor Nelsson’un yanında Davinson Sanchez ile başladı. Son olarak 3 Mart’ta Dolmabahçe’de oynanan Beşiktaş derbisine 11’de görev alan Davinson 8 maç sonra 11’de yer aldı. Sarı-Kırmızılılar karşılaşmaya; Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Davinson Sanchez, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Hakim Ziyech, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz ve Mauro Icardi 11’i ile başladı.

Galatasarayda Okan Burukun derbi planı tutmadı Son rakip Konyaspor...

SON RAKİP KONYASPOR...

Yedeklerse ise Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Kerem Aktürkoğlı, Wilfried Zaha, Berkan Kutlu, Tete, Sergio Oliveira, Abdülkerim Bardakcı, Serge Aurier, Carlos Vinicius bekledi. Teknik direktör Okan Buruk’un oyun planı tutmadı. Buruk’un maça yaptığı hamlelerde gidişatı değiştirmedi. Aslan, Fenerbahçe derbisinden 1-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuçla şampiyonluk yarışında düğüm son hafta çözülecek. Cim Bom, son haftada Konyaspor’a konuk olacak.

Haberin Devamı

‘BU BİR KAZA’

Okan Buruk, karşılaşmanın ardından basın mensuplarına şu açıklamalarda bulundu: “11’e 11’de çok iyi oynamadık. 11’e 10’da daha çok üretmeliydik. Rakibimiz orada iyi kapandı. İkinci yarının başında daha iyiydik. Biraz daha sakin olmamız gerekirdi. Genel olarak iyi işler yapmadık. Çok üretemedik, bireysel yetenekleri doğru kullanamadık. Maçtan önce de oyuncu ‘Bu iş bitti’ gibi düşünebiliyor. Bazen bu baskı, bazen rahatlık oluyor. Hiçbirimizin performansı iyi değildi. Daha iyisini yapmalıydık. Şampiyonluğu son haftaya bıraktık. Konya deplasmanında inşallah şampiyonluğumuzu ilan etmek için bekleyeceğiz. Bu bir kaza, 2000 yılında da Fenerbahçe’ye iç sahada kaybettik. Bu bize ders oldu. Kaybettiğimiz için üzüntülüyüz, özür dileriz. Haftaya inşallah buraya şampiyon döneceğiz. Bunun için elimizden gelenin fazlasını yapacağız.”

Galatasarayda Okan Burukun derbi planı tutmadı Son rakip Konyaspor...

MAURO ICARDİ YİNE BOŞ GEÇTİ

Aslan’ın yıldız golcüsü Mauro Icardi, dün akşamki Fenerbahçe derbisine ilk 11’de başladı. 90 dakika sahada kalan Arjantinli yıldız, skor üretemedi. Fenerbahçeli savunmacılar karşısında etkili olamayan Icardi, takım arkadaşlarından da gereken yardımı alamayınca ilk yarıdaki Fenerbahçe derbisinde olduğu gibi bu müsabakada da gol atmayı başaramadı.

Haberin Devamı

HAKİM ZİYECH KONYA MAÇINDA YOK

Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray, Fenerbahçe’yi konuk etti. SarıKırmızılılar; Muslera, Kaan Aykan, Nelsson, Davinson Sanchez, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Hakim Ziyech, Mertens, Barış Alper Yılmaz, Icardi 11’iyle sahaya çıktı. İlk yarı 0-0 sona erdi. Hakim Ziyech maçın 59. dakikasında sarı kart gördü. Tecrübeli oyuncu ligin son haftasında deplasmanda Konyaspor ile oynanacak maçta forma giyemeyecek.

ASLANTEPE’DE SERİ SONU

Sarı-Kırmızılılar, Nef Stadı’nda dün akşam Fenerbahçe’ye 1-0’lık skorla kaybederek aylardır süren serisini de yitirdi. Aslantepe’deki 35 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Aslan’ın, iç sahada üst üste 21 maçlık kazanma maratonu da bitti.

Galatasarayda Okan Burukun derbi planı tutmadı Son rakip Konyaspor...

YORUM YAZ