MENÜ

Galatasaray'da Okan Buruk’un Avrupa karnesi dikkat çekti! İşte istatistiği...

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Avrupa kupalarındaki performansı dikkat çekiyor. İşte tecrübeli teknik adamın Sparta Prag- Galatasaray maçı öncesi istatistiği...

Galatasaray'da Okan Buruk’un Avrupa karnesi dikkat çekti! İşte istatistiği...

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off turunda deplasmanda karşılaşacağı Sparta Prag mücadelesi öncesinde teknik direktör Okan Buruk'un Avrupa kupalarındaki performansı dikkat çekiyor...

Haberin Devamı

Kadroda tam 5 eksik var

Sarı-Kırmızılı ekip, Çekya’ya önemli eksiklerle gitti. İlk maçta kırmızı kart gören Nelsson’un yanı sıra sakatlıkları devam eden Ndombele, Aurier ve Ziyech, Sparta Prag’a karşı görev yapamayacak. UEFA listesinde yer almayan Köhn de Prag’a götürülmedi.

Resmi maçlarda 10’da 10 yaptı

Galatasaray, son 10 resmi karşılaşmadan galip ayrıldı. SarıKırmızılılar bu süreçte Süper Lig’de Kayserispor, Trabzonspor, İstanbulspor, Gaziantep, Samsunspor, Başakşehir, Ankaragücü, Türkiye Kupası’nda Ümraniyespor ve Bandırmaspor, Avrupa Ligi’nde de Sparta Prag’ı mağlup etmeyi başardı.

Galatasarayda Okan Buruk’un Avrupa karnesi dikkat çekti İşte istatistiği...

İki takımın 6. mücadelesi

Sparta Prag ile Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar 3’ü Avrupa Ligi, 2’si de Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 5 kez karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılılar 2 kez sahadan galip ayrılırken, Çekya ekibi de 2 kez kazandı. 1 mücadele ise berabere sona erdi.

Haberin Devamı

Avrupa’daki 316. sınav

Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar 315 maça çıktı. Aslan, 113 defa sahadan galip ayrılırken, 118 kez rakiplerine mağlup oldu. 84 karşılaşmada ise kazanan çıkmadı. Rakip fileleri 426 kez havalandıran Cim Bom, kalesinde 468 gol gördü.

Kupa 2’deki tablosu iyi

UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi adlarıyla düzenlenen organizasyonda bugüne kadar 93 kez sahaya çıkan Galatasaray, 37 galibiyet, 31 beraberlik ve 25 mağlubiyet yaşadı. 145 gol atıp, 115 gol yiyen Cim Bom, 2000 yılında UEFA Kupası’nı müzesine götürmeyi başarmıştı.

Galatasarayda Okan Buruk’un Avrupa karnesi dikkat çekti İşte istatistiği...

Avrupa golcüsü Icardi

Galatasaray’ın bu sezon Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu olarak Arjantinli futbolcu Mauro Icardi öne çıkıyor. 31 yaşındaki santrfor, Şampiyonlar Ligi gruplarında ve elemelerinde 5, Avrupa Ligi’nde de 1 kez rakip fileleri havalandırdı. Güney Amerikalı yıldızı, 3’er golle Kerem Aktürkoğlu ve Dries Mertens, 2 golle de Hakim Ziyech takip ediyor.

Buruk’un Avrupa karnesi müthiş

Aslan’ın hocası Okan Buruk, Galatasaray’daki teknik direktörlük kariyerinde Avrupa kupalarında 13 maça çıktı. Buruk, Şampiyonlar Ligi ve gruplarında 12, Avrupa Ligi’nde de 1 maç olmak üzere kulübede yer aldığı bu karşılaşmaların 7’sini kazanırken, 3’ünü kaybetti. 3 maç da berabere tamamlandı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Buruk’un Avrupa karnesi dikkat çekti İşte istatistiği...

YORUM YAZ