MENÜ

Galatasaray'da Okan Buruk'un 4 kupa hayali sona erdi

Bu sezon 4 kupayı da isteyen, futbolcu olarak Avrupa’da yaşadığı şampiyonluğun hayalini teknik adam olarak kuran Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk’un bu rüyası, dün gece sona erdi.

Galatasaray'da Okan Buruk'un 4 kupa hayali sona erdi

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi’nin ardından Avrupa macerasına Kupa 2’de devam edince, hedefi şampiyonluk olarak koymuştu. 2000’de o zamanki ismi UEFA Kupası şimdiki adıyla Avrupa Ligi’ni oyuncu olarak Sarı-Kırmızılı formayla kazanan Buruk, Sparta Prag karşısında alınan sonucun ardından büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Burukun 4 kupa hayali sona erdi

Daha önce Avrupa Ligi dahil, Süper Lig, Süper Kupa ve Türkiye Kupası’nı da kazanmak istediklerini söyleyen Buruk, “4 kupayı da istiyoruz” açıklamasını yapmıştı. Ancak dün gece, Sparta karşısında finalin oynanacağı Dublin rüyası resmen sona erdi.

Dördüncü yenilgisini yaşadı

Buruk, İstanbul’da 3-2 kazanılan maçta sahaya sürdüğü ilk 11’de tek değişiklik yaptı. Tecrübeli çalıştırıcı, kırmızı kart gören Victor Nelsson’un yerine stoperde Sanchez’in yanında Abdülkerim Bardakcı’yı oynattı.

Skor berabere giderken Mertens ve Kerem Aktürkoğlu’nu oyundan alan Buruk, Zaha ile Sergio’yu sahaya sürdü. Rakibin gelen golleri sonrası Tete ve Vinicius hamlelerini yapan deneyimli hocanın maçı uzatma planları işe yaramadı. Buruk, dün hoca olarak Avrupa’daki 14. maçına çıktı ve 7 galibiyet ile 3 beraberliğinin yanına 4. yenilgisini ekledi.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Burukun 4 kupa hayali sona erdi

YORUM YAZ