MENÜ

Galatasaray'da Okan Buruk'tan transfer açıklaması: Hem biz onu istiyoruz hem o bizi!

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, akşam antrenmanı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlarken transfere ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray'da Okan Buruk'tan transfer açıklaması: Hem biz onu istiyoruz hem o bizi!

Galatasaray'da yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Sarı-Kırmızılılar'ın akşam antrenmanı öncesi teknik direktör Okan Buruk, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Kadro deyince herkes gibi kendisinin de aklına transferin geldiğini belirten başarılı çalıştırıcı, "Burada antrenmanlara başladığımız günden itibaren bizim için en büyük motivasyon Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi ile başlayacak olmak. Şampiyonluğun mutluluğunu yaşıyoruz. O özgüven üzerimizde var. Geçen sene şampiyon olmak için başlayacağımızı söylemiştik ve o şampiyonluğu yakaladık. Şimdiki hedefimiz elbette Şampiyonlar Ligi'ne girmek, ligdeki şampiyonluk ve Türkiye Kupası... Uzun bir sezon olacak, zor bir sezon olacak. Maç sayısı çok daha fazla olacak geçen sezona göre. 20 takımlı bir lig, tabii ki Avrupa ile birlikte maç sayımızın daha da artacağı bir sezon yaşayacağız. Bu anlamda kadromuzu yine güçlü bir şekilde kurmak istiyoruz. Kadro deyince tabii ki herkesin aklına transfer geliyor. Benim aklıma da ilk transfer geliyor. Dediğim gibi hedefimiz yine Galatasaray'ı bu seneki başarısının üstüne koyarak daha iyi bir şekilde hem oyun olarak hem skor olarak hem sonuç olarak hem başarı olarak daha iyisini çıkartabilmek. Hep söylüyorum oyuncularıma güveniyorum. Yine inşallah önemli, iyi bir kadro oluşturacağız. Burada başkanımız, yönetim kurulumuz, Erden Bey bununla ilgili çalışmalarına devam ediyoruz. Bizim isteklerimizde doğrultusunda yine iyi bir kadro kurup bu seneyi de şampiyonluk yarışında tabii ki çok zorlu rakiplerimiz olacak, Avrupa'da zorlu rakiplerimiz olacak ama hedefimiz iki kulvarda da Türkiye Kupası'nı da koyarsak üç kulvarda da başarılı olabilmek" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Buruktan transfer açıklaması: Hem biz onu istiyoruz hem o bizi

Transferlerin kampa yetişip yetişmeyeceğine ilişkin soruyu cevaplandıran Buruk, "Kampın başına transferler gerçekleşecek mi? Tabii birincisi, geçen seneki kadromuzu büyük ölçüde koruyoruz ki bu bizim için büyük bir avantaj. Kiralık oyuncularımız geri döndü, onlarla ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Ayrılan arkadaşlarımız oldu. Bize kiralıktan dönen arkadaşlarımız oldu. Galatasaray kadrosu, yine güçlü bir şekilde kampa da başladığımızda aynı şekilde devam edecek. Transfer yetişir mi, yetişmez mi onunla ilgili şu anda net bir şey söyleyemiyorum. Belki kamptayken düşündüğümüz, görüştüğümüz oyuncularla ilgili sonuçlanabilir. Devamında sonuçlanabilir. Maç haftası sonuçlanabilir. Yani şu anda net olarak bunu söylemek zor ama burada takımımızın kadrosuna güveniyoruz. Özellikle burada başkanımızın ve Erden Bey'in yoğun bir çabası var. Bir an önce düşündüğümüz, istediğimiz oyuncuları takımın içerisine katmak için... Onlar da ellerinden geleni yapıyorlar. Bu, bizi tabii ki mutlu eden, geleceğe doğru ümitlendiren şey teknik direktör olarak. Bazen sabırlı olmak gerekiyor. Biraz sabırlı olacağız ama sonucunda yine Galatasaray'ın iyi oyuncularının olduğu, iyi bir kadrosunun olduğu bir sezona hazırlanacağız. 25 Temmuz tabii ki ilk maç. 25 Temmuz'a en güçlü şekilde hazırlanmak istiyoruz. O tarihe kadar transferlerimizin de takıma katılmasını istiyoruz. Ama dediğim gibi transferde zor bir dönem. En başında oyuncu getirmek biraz daha zor, takımlarla anlaşabilmek biraz daha zor. Bu sene özellikle hep söylüyoruz ki tekrar söyleyeceğim Suudi Arabistan takımlarının aldıkları transfer kararları, onların yaptıkları transferler birçok yeri, birçok dengeyi bozuyor, bozacak. O yüzden biraz daha sabırlı olmamız gereken bir sene olabilir ama dediğim gibi başkanımız, yönetim kurulumuz bununla ilgili yoğun bir şekilde... Erden Bey zaten Avrupa'da bununla ilgili devamlı çalışıyor. En kısa zamanda oyuncuları kadromuza katmak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Buruktan transfer açıklaması: Hem biz onu istiyoruz hem o bizi

Haberin Devamı

'HEM BİZ ONU İSTİYORUZ HEM O BİZİ...'

Rashica konusundaki soruya ise Buruk; oyuncunun da kariyerine Galatasaray'da devam etmek istediğine yönelik bir cevap verirken, "Tabii ki Rashica ile ilgili de kulübüyle görüşmelerimiz sürüyor. Rashica'nın da istediği bizimle beraber olmak. Onunla da iletişim içerisindeyiz, kulübüyle de görüşmeler sürüyor. Tabii ki o da bir süreç alabilir. Sonuçta bizim elimizde değil. O da bir süreç alabilir ama Rashica ile ilgili isteğimiz devam ediyor. Tabii ki burada rakamlar, kulüplerin arasında yapacakları anlaşmalar önemli ama hem biz çok istiyoruz hem Rashica istiyor. Her türlü fedakarlığı iki taraf da doğru bir şekilde yapacaktır" ifadelerini kullandık.
Takıma dönen kiralık isimlerin durumuna ilişkin soruya ise Okan Buruk, "Biz tabii ki yeni başladık, oyuncularımız katılmaya başladı. Bütün oyuncularımız bizim için önemli, değerli. Hepsini bu kadro içerisinde değerlendirmek istiyoruz. Bu süreçte de özellikle hazırlık maçlarında göreceğimiz oyuncular var. Bir yandan tabii ki oyuncuları göreceğiz ama bir yandan da bu hazırlık maçlarının hepsi çok önemli. Yarın bir hazırlık maçımız var biliyorsunuz. Onunla beraber oynayacağımız çok fazla maç yok. Bu maçlarda da en kısa zamanda form tutmamız da gerekiyor. Burada çok romantik düşünmeyeceğiz açıkçası. Hedefe yönelik bizi özellikle birinci eleme turuna hazırlayacak şekilde bu maçların hepsini oynamaya çalışacağız. Bu süreçte de diğer oyuncularla ilgili hem bizim için hem oyuncularımızın tarafında gelişmeler olabilir. Teklifler gelecek. Bu anlamda bütün oyuncularımıza gelen teklifleri değerlendireceğiz. Ama şu andaki ilk düşüncemiz takımımızı doğru bir oyuncu sayısıyla birlikte birinci resmi maçımıza hazırlamak" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Orta saha rotasyonunun genişleyebileceğini belirten deneyimli teknik adam, "Tabii ki oynayacağımız yer çok önemli. Birincisi, elimizdeki orta saha oyuncularıyla şu anda başladık. Onlarla devam ediyoruz. Gelecek profillere göre bununla ilgili karar vereceğiz ama özellikle Avrupa için de düşüncemiz yine orada zengin bir orta saha oluşturmak. Çok yönlü, çok fazla alternatifin olduğu... Bu sene maç sayısı çok fazla. O yüzden her bölgede ekstra oyunculara ihtiyacımız olacak. Burada orta için de kaç oyuncu olacağını süreç devam ettiğinde net bir şekilde karar vereceğiz ama özellikle Şampiyonlar Ligi'ne inşallah katılırsak oradaki oyun, güç, tempo çok farklı oluyor. Hem oynayacağımız maçlar için hem dönüşünde Türkiye'de oynayacağımız maçlar için önemli oluyor. İlk hedefimiz elbette Şampiyonlar Ligi'ne önce girebilmek" dedi.

'TAKIMDAN AYRI ÇALIŞACAK'

Takıma geri dönen Luyindama'nın durumuna ilişkin soruya ise Buruk, "Luyindama'ya izin vermiştik bir hafta. O da takımdan ayrı olarak antrenmanlarına devam edecek" yanıtını verdi.

Başta Sacha Boey ve Victor Nelsson olmak üzere ismi Avrupa'nın önemli takımlarıyla anılan yıldızların ayrılma ihtimaline ilişkin soruyu da yanıtlandıran Okan Buruk, "Milli takımdan döndü oyuncularımız. Bugün Nelsson ve Sacha Boey de ilk antrenmanlarına çıkıyor. Bizim hedefimiz tabii ki bütün oyuncularımızı elimizde tutabilmek, geçen seneki kadroyu elimizde tutabilmek. Oyuncularımız ile ilgili de herhangi bir problem yok, bizimle birlikte başlayacaklar. Birinci ön eleme turunda da birinci oynayacağımız maçta da bizimle birlikte olacaklar ve devamında da tabii ki bir süreç var. Bu süreç içerisinde bu oyuncular bizimle birlikte devam edecekler ve buraya da kafalarında çok büyük soru işaretleri olarak gelmediler ama tabii ki ilerleyen günlerde teklif gelebilir, kulübe yüksek şeyler gelebilir, oyuncularla ilgili gelişmeler olabilir... Bunlara karşı her türlü hazırlığımız var ama benim isteğim, benim amacım özellikle savunma kurgumuzu çok fazla bozmadan bu oyuncu grubuyla devam etmek" ifadelerini kullandı.

 

Galatasarayda Okan Buruktan transfer açıklaması: Hem biz onu istiyoruz hem o bizi

YORUM YAZ