MENÜ

Galatasaray'da Okan Buruk'tan Icardi müjdesi, sakatlık sözleri: Biraz suratımız asıldı, ağrısı fazlaydı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 2-1 kazandıkları İstanbulspor maçının ardından konuştu. Maçın sonu çok istedikleri gibi gitmediğinin altını çizen Buruk, "Daha iyi bitirmemiz gerekiyordu" dedi. Hedeflerinin günü lider bitirmek olduklarını ve bunu başardıklarını dile getiren tecrübeli isim, ikinci yarıda sakatlanan oyuncusunun son durumunu paylaşırken Mauro Icardi'nin sahalara dönüş tarihini de duyurdu.

Galatasaray'da Okan Buruk'tan Icardi müjdesi, sakatlık sözleri: Biraz suratımız asıldı, ağrısı fazlaydı

Galatasaray, Süper Lig’in 15. haftasında İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Nef Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi 2-1 kazanan Cim Bom, galibiyet serisini 4'e yükselterek 30 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Sarı Kırmızlılar'ın gollerini 15 ve 37’de Bafetimbi Gomis kaydetti. İstanbulspor ise 82’de Mehmet Yeşil ile skor buldu.

Haberin Devamı

Liderlik sevinci

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bugün maç öncesi hayalimiz lider olarak stadı terk etmek ve taraftarımıza birlikte bunu kutlamaktı. Buna ulaştık ve mutluyuz. Şampiyonluk yolunda geriden gelip bu haftayı lider olarak tamamlamak bizim için sevindirici." dedi ve ekledi:

Haberin Devamı

'Biraz suratımız asıldı'

"Maçın sonu çok istediğimiz gibi bitmeyince aslında biraz suratımız asıldı. Soyunma odasına girdiğimizde liderlik sevincini belki tam olarak yaşamadık. Oyunun büyük bir bölümünde, ilk 40 dakikayı iyi oyun ve net pozisyonlarla geçirdik. Rakibimizi kalemize getirmedik. İlk yarının son 5 dakikası belki rakibe 3-4 tane şut atma imkanı verdik. İkinci yarı daha dengeli geçti. Gol öncesi pozisyonlar yakaladık. Üçüncü, dördüncü, belki beşinci golü atmamız gerekiyordu. Net pozisyonlara girip atamadık; devamında oyuna rakibimizi ortak ettik. 2-1 olunca da bu sefer otomatik olarak rakip 2-2’yi yakalarım diye düşündü. Biz de gol yememe psikolojisine girdik. Maçın son bölümde biraz bunu yaşadık."

'Maçı daha iyi bitirmemiz gerekiyordu'

"Topun bizde kalmasını ve önde baskının devamı için kaliteli ayakları oyuna soktuk. Bölüm bölüm burada bu anlamda sıkıntılar yaşadık. Maçı daha iyi bitirmemiz gerekiyordu. İstanbulspor maç içerisinde özellikle son bölümde çok emek sarf etti. İstanbulspor’u oyun olarak bugün kutlamak istiyorum. Maçın genelindeki performanslarından ötürü oyuncularımı tebrik etmek istiyorum. Oyun kolay çalınan faullerle çok fazla durdu. Böyle sık çalınan fauller sonrası iki takım da oyun ritmini kaybedebiliyor. İki takım da bunun sıkıntısını yaşadı. Sonuç olarak günü lider kapadık ve bu anlamda mutluyuz."

Haberin Devamı

'Oyuncularımızdan hayal etmelerini, düşünmelerini istedik'

“Hedef bugünü lider olarak bitirmekti. Oyuncular bu iştahla maça başladı. Oyuncularımızdan bunu hayal etmelerini, düşünmelerini istedik. Bunu büyük bir bölümde yaptılar. Orada tutunmak için daha iyisini yapmak zorundayız. Daha iyi hazırlanmak zorundayız. Bu 11 ile arada beraber hazırlık maçı bile oynamadık. Bu ilk maçın etkileri var. Bunu daha iyi bir şekilde toparlayıp o koltukta daha uzun süre oturmak istiyoruz.”

'Kazımcan’ın bileğinde burkulma oldu'

“Birçok duran top organizasyonu çalışıyoruz. Bugün Mertens kornerleri iyi kullandı. Atan çok önemli. Sadece vuranlara bakıyoruz. Onun yanında Kazımcan’ın bileğinde burkulma oldu. Durumuna bakacağız. Biraz ağrısı fazlaydı.”

Haberin Devamı

'Sinirlenmemin nedeni, kolay bir şekilde kart gördü'

Lucas Torreira'nın oyundan çıkarken gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düşmesiyle alakalı da konuşan Buruk, "Sinirlenmemin nedeni, kolay bir şekilde kart gördü. Hakemin diğer taraftan çıkartmak istedi, onun ortadan çıkacağım demesi, kart gördü ve cezalı duruma düştü. Buna sinirlendim. Bazen oyuncular plan yapar. Onla ilgili şeyimiz de yok. Bu hafta cezalı durma düştü. Cezalı olan hiçbir oyuncuyu hiçbir yere götürmüyoruz. Burada kalıp antrenman yapıyor. Burada kalıp diğer arkadaşlarla birlikte antrenman yapacak" ifadelerini kullandı.

'Seferovic'e güveniyoruz, şans da vereceğiz'

Seferovic'e güvendiklerini ancak bugün taktiksel bir tercih nedeniyle İsviçreli golcünün süre almadığını dile getiren Okan Buruk, "3 gün önce kupa maçımız vardı. Orada onu denedik. Bütün oyuncularımıza süre vermeye çalışıyoruz. Bugün ona süre vermedim. Orada Mertens'i önde kullanmak istedim, hareketliliğinden dolayı ve oyunu yönetmesinden dolayı. Taktiksel bir tercih olduğu için Sefervovic'i değerlendirmedik. Şans geldiğinde kendini ispat etmek zorunda. O da, biz de bunu istiyoruz. Bundan sonra daha iyi olma şansı onun elinde. Daha çok çalışacağız. 3 tane santrforumuz var. Burada bir yarış var. En iyi olan çıkıp oynayacak. Hala Seferovic'e güveniyoruz, şans da vereceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Sakat futbolcuların durumlarıyla ilgili bilgiler veren Buruk, şu ifadeleri kullandı:

"Midtsjö'nün durumu tam belli değil. Oynayabilecek diye düşünüyoruz. Kazımcan'ın oynayamayacağını düşünüyorum. Icardi ile ilgili saha çalışmalarına başladı. Yakında yavaş yavaş toplu çalışmalara da başlatmayı düşünüyorum. Onun için hedef olarak seçtiğimiz maç Ankaragücü maçı olarak görüyoruz. Her oyuncuya ihtiyacımız var."

'Bütün oyuncularımıza destek olmalarını isteyeceğim'

Taraftardan kendilerine destek olmalarını isteyen Buruk, "Süre alıyorlar en iyi şekilde mücadele etmeye çalışıyorlar. Belli oyuncular üzerinden bunu yönetmek bana yanlış geliyor. Belki geçen seneden kalan hasarlar var. Kadro çok değişti. Geçen senenin etkileri Galatasaray takımının üzerinde bitmiyor. Sezon başı bunu ortadan kaldırmak için geldik. Bir yandan psikolojik olarak bunu yenmeye çalışıyoruz bir yandan başarılı olmaya çalışıyoruz. Taraftarlarımızdan beklentimiz ne olursa olsun destek olmaları. Bütün oyuncularımıza destek olmalarını isteyeceğim" diye konuştu.

YORUM YAZ