MENÜ

Galatasaray'da Okan Buruk rekoru kaçırdı!

Aslan'ın hocası Okan Buruk, daha önce üst üste 14 kez kazanarak lig tarihine geçmişti. 3-3 beraberlikle sona eren Fatih Karagümrük maçıyla Galatasaray zirve yolunda yara aldı, genç teknik adam ise bir başka rekoru kaçırdı.

Galatasaray'da Okan Buruk rekoru kaçırdı!

Cim Bom, son olarak ligde iç sahada oynadığı Trabzonspor karşılaşmasının 13. saniyesinde kalesinde gol görmüştü. Galatasaray, sonrasında ise evinde ağırladığı; Kasımpaşa, Adana Demirspor ve Kayserispor mücadelelerinde rakiplerine geçit vermedi. Ancak Sarı-Kırmızılılar, dün akşam 376 dakikanın ardından kalesinde 23 dakikada 3 gol gördü.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Buruk rekoru kaçırdı

Boey daha ne yapsın!

Fransız savunma oyuncusu, mücadelenin son dakikalarında ise beraberliği getiren golü kaydetti. Fransız oyuncu, sağ bekte 90 dakika boyunca bir an olsun durmak bilmedi. Profesyonel kariyerinde ilk kez bir lig maçında fileleri havalandıran Boey, takımının 3 puana ulaşması için büyük bir mücadele örneği ortaya koydu. 

Mücadeleyi 1 gol ve 1 asistile tamamlayan Boey'in performansı galibiyeti getirmeye yetmedi! Maçın ardından konuşan Boey, "Böyle bir maç olacağını tahmin ediyorduk. Karagümrük iyi bir takım. Bu maç bitti, Beşiktaş maçına konsantre olacağız. Bu maç için söylenecek çok bir şey yok. Belki böyle olması gerekiyordu. Bir sonraki maça konsantre olacağız ve devam edeceğiz" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Buruk rekoru kaçırdı

'Üçüncü bayram olsun isteriz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Karagümrük maçı öncesinde, "Çok önemli iki bayramımızı birlikte kutluyoruz. Bizim için çok önemli, çok değerli bayramlar. Bu yüzden ülkemizin çifte bayramımızı kutlarım. Üçüncü bayram olsun isteriz. Bir galibiyet, bir kutlama, üçüncü bir sevinç olsun diye sahaya çıkıyoruz" dedi. Aslan'ın hocası, Icardi yerine yaptığı Zaniolo tercihiyle ilgili de "Alanya maçında Icardi 45'te oyundan çıktı. Oynama isteği var. Doktor kontrolü, 2 günkü antrenman temposuyla kadroda oynamasına karar verdik. Zaniolo ile başlıyoruz" yorumunu yaptı. Buruk, aynı zamanda Kırmızı-Siyahlılar karşısında kazanıp, adını tarihe altın harflerle yazdırmak istedi fakat olmadı.

Galatasarayda Okan Buruk rekoru kaçırdı

Rekora ortak olacaktı...

Galatasaray'ın yerli teknik adamları arasında, iç sahada üst üste en fazla maç kazanan hoca olmak isteyen Buruk, Coşkun Özarı'nın 1978-1979 sezonundaki 10 maçlık serisini, 6-0'lık Kayseri zaferiyle yakalamıştı. Başarılı çalıştırıcı, Karagümrük mücadelesinde de kulüp rekorunu paylaşan Fatih Terim (1999-2000) ve Gündüz Kılıç'ın (1960-1961) 11 maçlık serisini yakalama şansını kaybetti. Eğer Buruk, dün akşam sahadan zaferle ayrılsa Beşiktaş deplasmanı sonrasında Başakşehir'i devirseydi, rekora ortak olacaktı.

Mauro Icardi'nin Strasbourg'a Attığı Müthiş Kafa Golü

YORUM YAZ