MENÜ

Galatasaray'da Okan Buruk, Manchester United maçı öncesi iddialı: Hedefimiz burada kazanmak! Zorluklar yaşatacağımızı düşünüyoruz...

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki ikinci maçında Manchester United ile deplasmanda karşı karşıya gelecek Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, maç öncesi açıklamalarda bulunurken kazanmak için burada olduklarını ve kendi oyun anlayışlarıyla rakiplerine zorluklar yaşatacaklarını düşündüklerini ifade etti.

Galatasaray'da Okan Buruk, Manchester United maçı öncesi iddialı: Hedefimiz burada kazanmak! Zorluklar yaşatacağımızı düşünüyoruz...

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki ikinci maçında Manchester United ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Old Trafford'daki maç öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Maçla ilgili genel düşüncelerini paylaşırken kazanmak için burada olduklarını belirten Okan Buruk, "Oyuncularım hazır, biz hazırız. Ligdeki iyi performansımızı Şampiyonlar Ligi'nde de devam ettirmek istiyoruz. İlk maç itibariyle aldığımız beraberlik... Maçın ilk yarısında aslında çok önemli bir oyun ortaya koymuştuk ama bunu ikinci yarıda aynı şekilde devam ettiremedik. Bu maçın bütününde hem iyi oyun hem iyi sonuç... Çok iyi bir takıma karşı oynayacağımızı biliyoruz. Tabii ki ne kadar şu anda insanların gözünde belki başarısız olarak gösterilse de ama önemli bir kadro, önemli bir deplasman. Kazanmak için her şeyi yapacağını düşünüyoruz rakibimizin. Biz de buna planlarımızla hazır olmaya çalışacağız. Hedefimiz tabii ki bizim de kazanmak burada" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Maça hazırlanmak adına çok uzun bir süre olmadığından taktik çalışmayı İstanbul'da gerçekleştirdiklerini belirten Buruk, "Aslında iki gün önce maç oynadık, çok fazla çalışma süremiz de yok. Sadece bugün özellikle antrenmanımızı da İstanbul'da yapıp geldik. Çünkü taktik çalışma sadece bugün yapabileceğimiz için antrenmanı İstanbul'da yaptık ve buraya geldik. Orada da tabii ki yarınla ilgili planımızı çalıştık. Burada tabii ki rakibin artıları, eksilerine göre düşüncelerimiz var. Özellikle sol bekte rakibimizin tabii ki mevcut orijinal bir sol beki yok. Orada farklı oyuncular kullandılar. Yarın kimi kullanacaklar bilmiyoruz ama biz kendi oyunumuz, kendi oyuncularımız üzerinden bir plan belirledik. Sahada bunu uygulamaya çalışacağız" dedi.

Sacha Boey için kendisine yöneltilen soruya ise deneyimli çalıştırıcı, şu şekilde cevap verdi:

Sacha için de Manchester'ın bütün oyun aksiyonları hem geçişlerde hem de oyun içerisinde Rashford üzerinden geçiyor. Oyun içerisinde tabii çok fazla Rashford ile bire birde bulunmaya çalışıyorlar. Bu Sacha için de önemli bir maç olacak. Sadece defansif olarak değil ofansif olarak da Sacha'dan katkı bekliyoruz. Bundan önceki maçlarda oynadığı gibi ofansif yönde aynı şekilde oynamasını isteyeceğiz. Sadece defans yapmasını istemeyeceğiz. Bu da hem Galatasaray için hem de Sacha için hem defansif hem ofansif olarak bir challenge olacak.

Yukarıya doğru giden bir performansları olduğuna dikkat çeken Okan Buruk, "Öncelikle tabii ki kendi açımdan başlayayım. Oyuncularımızın hep bunu söylüyorduk zaman geçtikçe hem yarışacağız hem de oyuncularımızı hazırlayacağız. Wilfried, burada tabii ki. Ligde ilk maçına çıktı ilk 11 olarak. Yine mesela Tanguy Ndombele'yi hiç daha ilk 11'de kullanamadık. Hakim başladı, daha sonra durdu. Biz, bir yandan yarışırken bir yandan da oyuncularımızı hazırlıyoruz. En iyi hallerine getirmeye çalışıyoruz. Birinci amacımız bu tabii ki takımımızın performansını yukarıya doğru götürmek. Şu anda yukarıya doğru giden bir performansımız var" dedi.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Buruk, Manchester United maçı öncesi iddialı: Hedefimiz burada kazanmak Zorluklar yaşatacağımızı düşünüyoruz...

Takım olarak kendilerine güvendiklerini ve kendi oyunlarıyla rakiplerine zorluk çıkarabileceklerini düşündüğünü belirten Buruk, "Kendimize güveniyoruz tabii ki. Bu alanda, bu arenada olmayı önemsiyoruz. Burayı Galatasaray takımının hak ettiğini düşünüyoruz, biliyoruz. Oyuncu kadromuzla da burada iyi oynamaya ve yine kendi futbolumuzu oynamaya hazır hissediyoruz kendimizi. Onun yanında en tehlikeli maçlar bunlar aslında yani. Şu anda Manchester United, ne kadar kendi liginde iyi durumda olmasa da Şampiyonlar Ligi'ne kaybederek başlasa da kendi sahasında, kendisi için bir çıkış maçına çıkacak. Yani bu da baktığımızda bir takım için tabii ki mental olarak maç kayıpları sizi geriye götürebilir. Yine mi kaybedeceğiz düşüncesiyle sahaya çıkabilirsiniz ama bir yandan da tekrar bir çıkış için ekstra bir performans ortaya koymaya çalışabilirsiniz. Bizim amacımız tabii ki kendi performansımızla yine rakibimizin... Özellikle maçın başı çok önemli olacak bizim için. Kendi performansımızı sahaya koyarsak yine rakibimize zorluklar yaşatacağımızı düşünüyoruz. Ama dediğim gibi futbol... Futbolun içerisinde çok iyi oynayabilirsiniz, kötü oynayıp kazanabilirsiniz, iyi oynayıp kazanamayabilirsiniz ama bizim amacımız burada kazanmak istiyoruz. Yani rakibimizin ne kadar önemli bir takım olduğunu, önemli oyuncuları olduğunu biliyoruz ama bizim de takımımız çok önemli, çok önemli oyuncularımız var. Biz de kazanmak için kendi oyunumuzu en doğru şekilde ortaya koyacağız" dedi.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi'nde herkesin herkesi yenebileceğini düşündüğünü belirten başarılı çalıştırıcı, "Tabii ki hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Yani hayal etseniz de... Zaten hayal ettiğinizde 18 puan alıyorsunuz, 18 puan kazanmak istiyorsunuz grupta ama hiçbir maç oynanılmadan kazanılmıyor. Şampiyonlar Ligi'ndeki bütün takımlar, önemli takımlar. Kopenhag maçına baktığınız zaman ilk yarı kazanmayı hak ettik ama 2-0'dan sonra ikinci yarıda 2-2 yaparak 1 puanla ayrılmış olduk. Amacımız tabii ki her maçta olduğu gibi 3 puandı ama 1 puan şu anda Kopenhag ile birlikte bizi ikinci sırada tutuyor. O yüzden bundan sonraki maçlar için de hedefimiz hep kazanmak olacak. Ama dediğim gibi yani bunu bilemiyorsunuz, önceden de öngöremiyorsunuz. Futbolda oyun oynandıktan sonra tam net olarak bir şeyleri görebiliyorsunuz ama Şampiyonlar Ligi'nde herkes herkesi yenebilir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Buruk, Manchester United maçı öncesi iddialı: Hedefimiz burada kazanmak Zorluklar yaşatacağımızı düşünüyoruz...

Rakiplerinin art arda oynadığı Crystal Palace maçlarını takip ettiğini belirten Buruk, "Tabii ki maçı da seyretme fırsatım oldu. Aslında oyun olarak birbirine yakın oyunlar. İkinci maç Crystal Palace, maçın başı biraz daha öne çıktı ama genel olarak iki maçta da daha çok bekleyerek oynadı. Birinde çok kolay bir şekilde kaybetti ama birinde de gol atıp daha sonra iyi savunma yaparak kaybetmedi. Aslında iki maçta da çok farklı oyunlar oynamadı ama birinde kazandı, birinde kaybetti. Bizim de tabii ki birçok maçı seyrettik aslında, birçok maç üzerinden analiz yaptık. Bunu da tabii ki kendi oyunumuzla birleştirdikten sonra yarın bununla ilgili sahada daha net bir şekilde planımız ortaya çıkacak ama burada Wilfried, Manchester'ı en yakından tanıyan oyuncu. Onun saha içi performansı tabii ki hem bize hem arkadaşlarına vereceğiz, hem oyun içerisindeki kendi bireysel oyunu hem de sorumluluğu bize... Orayı çok iyi tanıyan, ligi de tanıyan bir oyuncu. O da çok olumlu bir katkı verecek bize" dedi.

 

Okan Buruk: Hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor

Galatasarayda Okan Buruk, Manchester United maçı öncesi iddialı: Hedefimiz burada kazanmak Zorluklar yaşatacağımızı düşünüyoruz...

YORUM YAZ