MENÜ

Galatasaray'da Okan Buruk transferde isim verdi: Sevdiğimiz ve beğendiğimiz bir oyuncu

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 1-0 kazandıkları ve Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 3. tura yükseldikleri maçın ardından konuştu. Zalgiris’in bekledikleri gibi oynadığını dile getiren Buruk, "İkinci golü bulsak daha erken bitirebilirdik. Kazandığımız için sevinçliyiz. Rakibimize de bundan sonrasında başarılar diliyoruz" dedi. Başarılı futbol adamı, transferle ilgili de önemli bir açıklama yaptı.

Galatasaray'da Okan Buruk transferde isim verdi: Sevdiğimiz ve beğendiğimiz bir oyuncu

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş karşılaşmasında Galatasaray sahasında Litvanya temsilcisi Zalgiris’i 1-0 mağlup ederek adını 3. Ön Eleme Turu’na yazdırdı. Karşılaşmanın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi. 

Haberin Devamı

'İKİNCİ GOLÜ BULSAK ERKEN BİTİREBİLİRDİK'

Zalgiris’in bekledikleri gibi oynadığını dile getiren Okan Buruk, “İlk maçtan sonra bugün savunmada bekleyerek bizi karşılayacağını biliyorduk. Tahminimizden daha fazlasını gördük. 10 kişiyle savunmada kaldılar, açmakta zorlandık. Korner golüyle kilidi açtık. İlk yarı kalemize bir geçiş şansı verdik. Aynı şekilde ikinci yarıda da bir kez şans yakaladılar. Biz de ikinci yarı daha net pozisyonlara girdik. Sonlandıramasak da pozisyona girdik. Özellikle Yunus oyuna girdikten sonra. İkinci golü bulsak daha erken bitirebilirdik. Kazandığımız için sevinçliyiz. Rakibimize de bundan sonrasında başarılar diliyoruz” diye konuştu. 

Galatasarayda Okan Buruk transferde isim verdi: Sevdiğimiz ve beğendiğimiz bir oyuncu

'GEÇEN SENE DE BENZER ŞEYLER YAŞADIK'

Haberin Devamı

Litvanya’da oynanan maçta da benzer pozisyonlar verdiklerini ifade eden Buruk, “İlk maçta da aynı pozisyonları vermiştik. Rakibimizin hücumda bir tane seçeneği vardı. Öndeki oyuncunun arkaya sarkacağı toplar. Kaliteli bir bitiriciliğe sahip olsa bizim için kötü senaryo olabilirdi. Özellikle savunma merkezimizin fiziksel olarak biraz geç forma giren oyuncular olduğunu görüyoruz. Bunun zorluğunu yaşıyoruz. Geçen sene de benzer şeyler yaşadık. Zaman geçtikçe daha iyi olacak. Orta sahanın da kolay eksildiğini gördük bu da savunma arkasına pasların kolaylaşmasını sağladı. Bir sonraki turda farklı bir takım karşımızda olacak. İki takımın da oynayacağı bir maç var” ifadelerini kullandı. 

'RASHICA SEVDİĞİMİZ VE BEĞENDİĞİMİZ BİR OYUNCU'

Lucas Torreira’nın kendileri için önemli bir oyuncu olduğunun altını çizen Okan Buruk, “Geçen sene de Berkan ile birlikte oynadıklarında dinamik bir oyun çıkmıştı. Bu anlamda tabii ki düşüncelerimiz var. Onunla ilgili karar vereceğiz. Savunmada verdiğimiz pozisyonlarda, oralarda Torreira’nın topladığı toplar bizim için önemliydi. Rashica ise sevdiğimiz, beğendiğimiz bir oyuncu. Onun da kadroda olmasını, şartlar olursa düşünüyoruz. Bununla ilgili net bir şey yok. Hücum hattında güçlü oyuncular var. Takım savunmasını önden başlatan bir takımız. Oyuncular değişebilir ama bizim öndeki baskımızla yine geçen seneki oyunu oynamaya çalışacağız. Öndeki oyuncuların profiline göre orta sahadaki oyuncuların profili değişebilir” şeklinde konuştu. 

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Buruk transferde isim verdi: Sevdiğimiz ve beğendiğimiz bir oyuncu

'BEN BİLE SAHA KENARINDA TERLEDİM'

Nemli havanın takımı etkilediğini söyleyen Buruk, “Bazı oyuncular hazır geldi, bazıları geç katıldı. Birçok oyuncunun durumu farklı. Fiziksel olarak daha çabuk hazırlanan, daha geç form tutan oyuncularımız var. 2 resmi maç oynadık. Bir sonraki maçta daha da iyi, güçlü olacağımızı düşünüyorum. Nemli bir havada oynadık. Ben bile saha kenarında inanılmaz terledim. Nemli hava oyuncuların hızını engelledi. Sakatlıktan çıkmış ve takıma geç katılmış oyuncular için de bu süreç devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Galatasarayda Okan Buruk transferde isim verdi: Sevdiğimiz ve beğendiğimiz bir oyuncu

YORUM YAZ