MENÜ

Galatasaray'da Okan Buruk gelişmesi! 10 milyon liralık jest

Süper Lig'de bu sezon rakiplerini geride bırakarak tarihinin 23. şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk ile ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor.

Galatasaray'da Okan Buruk gelişmesi! 10 milyon liralık jest

Süper Lig'de bu sezon başarılı bir grafik çizerek zirve yolunda fire vermeyen Galatasaray, rakiplerini geride bırakarak tarihinin 23. şampiyonluğuna ulaştı. Sarı Kırmızılı ekipte Teknik Direktör olarak Okan Buruk böylece kariyerinde teknik adam olarak Başakşehir'in ardından ikinci şampiyonluğunu kazanmış oldu. Bu başarıya Sarı Kırmızılı ekibin yönetimi sessiz kalmadı ve Okan Buruk için harekete geçti. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

Şampiyonluğu garantiledikten sonra Fenerbahçe derbisinde de ezeli rakibini 3-0'lık skorla kazanan Galatasaray taraftarının önünde tam anlamıyla şov yaptı. Sarı Kırmızılı ekibin Teknik Direktörü Okan Buruk'un maç sonu sözleri ise çok konuşuldu.

Galatasarayda Okan Buruk gelişmesi 10 milyon liralık jest

'HAK ETTİĞİMİZ BİR ŞAMPİYONLUK'

Spor Toto Süper Lig'in 37'nci haftasında Galatasaray sahasında konuk ettiği Fenerbahçe'yi 3-0 yendi. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, hedeflerinin kazanmak olduğunu dile getirerek, "Fenerbahçe'yi yenerek kutlamanın kutlama olacağı bir gece yaşatmak istiyorduk. Üstün oyunumuzu sonuna kadar da sürdürdük. 23'üncü şampiyonluk ve 3-0 bitirdik. İlk maçta da ikinci maçta da iyi olan taraf bizdik. İkincilik yarışı var, Beşiktaş'ın da Fenerbahçe'nin de puan ortalamaları çok yüksek. Kalite olarak yukarılara çıkan bir lig. Bunun yanında sürdürdüğümüz 14 maçlık galibiyet serisi oldu. Son 5 maçı da kazanarak bitirdik. Hak ettiğimiz bir şampiyonluk aldık." diye konuştu.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Buruk gelişmesi 10 milyon liralık jest

SÖZLEŞME SÖZLERİ

Okan Buruk, geçen seneden sözleşmesi olduğunu ifade ederek, "Ben Galatasaray'da çalışmak için uzun zaman bekledim, bu sene bu bana nasip oldu. Amacım daha uzun yıllar burada çalışmak, Avrupa'da başarılar görmek. Zor ve uzun bir yarış. Benim isteğim devam etmek. Yönetimimizle görüştük, uzatma opsiyonum vardı ama onun da önemli yok. Sözleşmeye de gerek yok. Ben ve yönetim burada olmamı istiyor" dedi.

'ÇOK GURURLUYUM'

Okan Buruk, şampiyonluğu tüm teknik direktörlere hediye etmek istediğini ifade ederek, "Türk teknik direktörleri görmezden geliyoruz, aklımız kimi getiririzde. Karşı değilim ama burada Türk teknik adamların haklarını da vermemiz gerekiyor. Geçen sene takımın yaşadığı başarısızlığın altından kalkabilmek kolay değildi. Kadro olarak da değişim yaşandı. Genel olarak baktığımızda eleştiri olacak, kaybetsem de eleştireceklerdi. Buraya başarılı olarak geldim. Bu sene de şampiyonluk Galatasaray ile bana nasip oldu ve çok mutluyum. Galatasaray hocası olarak şampiyon olmak bambaşka bir şey. Bu sene çok özel bir seneydi, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı. Bir takım şampiyon olacaktı ve biz olduk. Bunun da gururunu yaşıyorum. İnşallah yakaladığımız başarıyı devam ettiririz" dedi.

Haberin Devamı

Galatasarayda Okan Buruk gelişmesi 10 milyon liralık jest

OKAN BURUK GELİŞMESİ

Galatasaray, Teknik Direktör Okan Buruk'un bir yıllık opsiyonunu kullandı. Ankaragücü maçı öncesinde, şampiyon olunmadan alınan bu karar sonrasında, 20 milyon liralık yıllık ücretinin de 30 milyon lira olarak güncellendiği öğrenildi.

YENİ SÖZLEŞMEYİ İMZALADI

Daha ilk senesinde şampiyonluk sevinci yaşayan Teknik Direktör Okan Buruk, Galatasaray Yönetimi'nin daveti üzerine, yeni sözleşmeye imzasını koydu.

G.SARAY VE F.BAHÇE DETAYI

Sözleşmesinde kulübe bağlı olarak bir senelik opsiyon maddesi bulunan Buruk için, henüz şampiyonluk garantilenmeden böyle bir karar alan Başkan Dursun Özbek ve ekibi, bu adımla başarılı teknik adama güvenini ortaya koydu.

Galatasarayda Okan Buruk gelişmesi 10 milyon liralık jest

İŞTE YENİ ÜCRETİ

Skorer'de yer alan habere göre; Galatasaray Yönetimi, Okan Buruk’un yıllık 20 milyon lirayı bulan ücretine de bir güncelleme yapıyor. Buna göre, yıllık enflasyon ve dövizdeki artış da dikkate alınarak yeni bir rakam belirlendi. Buruk’un alacağı ücretin 30 milyon lira olacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Mauro Icardi'nin Strasbourg'a Attığı Müthiş Kafa Golü

Galatasarayda Okan Buruk gelişmesi 10 milyon liralık jest

YORUM YAZ