MENÜ

Galatasaray'da Mathias Ross, NEC Nijmegen'e kiralandı

Galatasaray'ın Danimarkalı savunmacısı Mathias Ross, Hollanda Eredivisie ekiplerinden NEC Nijmegen'e kiralandı.

Galatasaray'da Mathias Ross, NEC Nijmegen'e kiralandı

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezonun başında kadrosuna kattığı Mathias Ross, kiralık olarak takımdan ayrıldı. Danimarkalı stoper, Hollanda Eredivisie ekiplerinden NEC Nijmegen'e gitti.

Haberin Devamı

AALBORG'DAN GELMİŞTİ

Galatasaray, 8 Eylül 2022'de Mathias Ross Jensen'in Aalborg'dan transfer edildiğini resmen açıklamıştı.

Galatasarayda Mathias Ross, NEC Nijmegene kiralandı

Ross için kulübü Aalborg'a 4 eşit taksitte 2 sezona yayılmış şekilde 1 milyon 750 bin Euro bonservis bedeli ödeneceği, oyuncuyla da yıllık 400 bin Euro alacak şekilde 4 sezonluk anlaşmaya varıldığı belirtilmişti.

ÇOK FAZLA SÜRE ALAMADI

Mathias Ross, Galatasaray'daki ilk sezonunda yabancı kuralının etkisi ve stoper hattındaki isimlerin başarılı performansı sonucunda pek fazla forma şansı bulamadı.

Galatasarayda Mathias Ross, NEC Nijmegene kiralandı

Süper Lig'de maça çıkamayan Danimarkalı stoper, Türkiye Kupası'nda ise 2 maçta forma giyerken 1 de gol attı. Kastamonuspor karşılaşmasında sarı-kırmızılı forma ile ilk maçına çıkan Mathiass Ross, 7-0 biten mücadelede gol atarak 90 dakika sahada kalmıştı. Sonrasında Ofspor mücadelesine de ilk 11'de başlayan Ross, sakatlık sorunu yaşayarak 29. dakikada yerini Emin Bayram'a bırakmıştı.

Haberin Devamı

YENİ ADRESİ HOLLANDA OLDU

Mathias Ross'un Hollanda Eredivisie ekiplerinden NEC Nijmegen'e kiralandığı resmen açıklandı. Galatasaray, kiralama bedeli olarak 250 bin Euro alınacağını duyurdu.

Galatasaray'dan konuya ilişkin Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Profesyonel futbolcumuz Mathias Ross Jensen'in 2023-2024 sezonu için geçici transferi konusunda The Football Club N.E.C. BV ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre The Football Club N.E.C. BV Şirketimize 250.000 Euro tutarında geçici transfer bedeli ödeyecektir.

CARLOS AALBERS: ONU AALBORG DÖNEMİNDEN TANIYORUZ

Transfer sonrası açıklamalarda bulunan NEC Nijmegen'in direktörü Carlos Aalbers, "Şu anda önceliğimizin savunma hattı olduğu açık. Mathias, son sezonlarda üst düzeyde yer bulan ve gelecek vadeden bir oyuncu.. Her şeyden önce Aalborg'daki performansı göze çarpıyordu ve onu da o dönemden tanıyoruz. Değerli bir katkı sağlayacağına inanıyor ve başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Galatasarayda Mathias Ross, NEC Nijmegene kiralandı

MATHIAS ROSS: BURADA OLMAKTAN MUTLUYUM

Aalbers'in açıklamaları sonrası Mathias Ross ise, "Nijmegen'de olduğum için mutluyum. Kulüple yapılan görüşmeler oldukça keyifliydi. Net bir vizyon var. Ayrıca tecrübeli oyuncular ve genç yetenekler arasında iyi bir karışım var. Kulüpte geçirebileceğim harika zamanları dört gözle bekliyorum" dedi.

 

Galatasarayda Mathias Ross, NEC Nijmegene kiralandı

YORUM YAZ