MENÜ

Galatasaray'da maç sonrası Zaniolo'ya sert eleştiri! 'Bunu İtalya'da aklına dahi getirebilir miydi?'

Adım adım şampiyonluğa yürüyen Galatasaray, İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Süper golcüsü Icardi’nin ayağından bulduğu 2 golle zafere yürüyen Galatasaray’da Zaniolo’nun 6 dakikada gördüğü kırmızı kart şaşkınlık yarattı. Fanatik yazarları da sarı-kırmızılıların, 3 puan aldığı maçı köşe yazılarında değerlendirdi.

Galatasaray'da maç sonrası Zaniolo'ya sert eleştiri! 'Bunu İtalya'da aklına dahi getirebilir miydi?'

Süper Lig lideri Galatasaray, 34. haftada İstanbulspor deplasmanına çıktı. Sarı-kırmızılılar, şampiyonluk yolundaki son düzlüğe girilmişken bu maçta da hata yapmadı ve mutlu sona bir adım daha yaklaştı.

Haberin Devamı

UZATMALARDA 2 ATTI, BİRİ İPTAL EDİLDİ

Maçta ilk yarının son anları nefes kesti. 45+11'de Mauro Icardi penaltıda sahneye çıktı ve Cim Bom'u 1-0 öne geçirdi. 45+14'te de Arjantinli süperstar bir kez daha kaleci Jenssen'i avlasa da bu gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

Galatasarayda maç sonrası Zanioloya sert eleştiri Bunu İtalyada aklına dahi getirebilir miydi

ZANIOLO 6 DAKİKADA KIRMIZI GÖRDÜ

69'da oyuna giren Nicolo Zaniolo, 75'te Mehmet Yeşil'e yaptığı faul sonrasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İtalyan yıldız öfke içinde soyunma odasına gitti.

ÇOK RAHAT, ÇOK PROFESYONEL

KAPANIŞI DA ICARDI YAPTI

Kerem'in pasında 87'de çok net pozisyonu harcayan Icardi iki dakika sonra yine Kerem'in pasını bu kez asiste çevirdi, karşı karşıya Jenssen'i mağlup ederek maçın skorunu belirledi: 0-2.

Galatasarayda maç sonrası Zanioloya sert eleştiri Bunu İtalyada aklına dahi getirebilir miydi

FENERBAHÇE'YLE FARK 8'E ÇIKTI

Böylece puanını 76'ya yükselten Sarı-Kırmızılılar maç fazlasıyla bitime 3 hafta kala en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 8 puan önüne geçti.

Haberin Devamı

ICARDI KLASI - SERKAN AKCAN

Galatasaray, İstanbulspor deplasmanında Eze’nin savunma arkası koşularına çözüm üretmeye çalışırken Oliviera’nın mesafeli şutlarıyla momentumu eline almayı başardı. Abdülkerim ile Kazımcan’ın üzerinden fizik gücüyle hücum eden Eze’nin gücüyle ayakta kalışı Galatasaray’ı dönem dönem geri itse de Mertens, Rashica ve Oliviera’nın buldukları tüm kanallardan şuta yönelmesi ilk yarıda şut istatistiğini patlatsa da isabetli şut kaleminin karşısında sadece 2 yazması tabelayı tuttu. Galatasaray bu sezon kalitesiyle birçok maçı kazanmayı başardı. Dün gece de İstanbulspor’a karşı tempoyu hep elinde tutan, istediğinde yükseltip, istemediğinde rölantiye alan taraftı. Okan Buruk bunu tercih etti çünkü riske girmek bu mevsimde balansı bozabiliyor. Icardi’nin penaltısıyla öne geçtikten sonra ikinci yarıya Midtsjö’yü oyuna sokup Oliviera’yı çıkaran Okan hoca, İstanbulspor’un ikinci bölge baskısını fazladan bir savunmacıyla kırmak istedi.

İSTEDİĞİ ORTAMI YARATTI

Bu değişimle merkezde topa hakimiyeti kaybetti, beklediği etkiyi yaratmadı, yine ekstra geri koşular yapmak zorunda kaldı. İStanbulspor’un merkez baskısı beklendiği gibi yüksekti ve hücum çıkışlarında yük tamamen Torreira’nın sırtına yüklendi. Midtjsö’nün yetenek katsayısı ve Mertens’in fiziksel aşınmışlığı Galatasaray’ı biraz zorlasa da topu Icardi’ye kadar çok hızlı getirmeyi bir şekilde başardılar. Zaniolo oyuna girdikten 6 dakika sonra atılsa da rakip ceza sahasında Galatasaray’ın bu kadar çok ve rahat topla buluşması Icardi’nin tam istediği ortamı yarattı denebilir. Nitekim Icardi klası denen realite dün gece yine sahnedeydi.

Haberin Devamı

Galatasarayda maç sonrası Zanioloya sert eleştiri Bunu İtalyada aklına dahi getirebilir miydi

İYİ OYNAMADAN KAZANMAK! - CEM DİZDAR

Beklenen, İstanbulspor’un kendi ceza sahası önüne kümelenip kontra arayacak olmasıydı, öyle de oldu. Gerçi 'Kıpırdamadan oynadı' denemez İstanbul için ancak ülke futbolunun 'Pas karşıtlığı'nın getirdiği orta yapma/şut atma paradigması bu maça da egemendi. İlk devrenin hakimi görünen Galatasaray şut atıp (14), orta (14) yaptıkça rakibi çok da tedirgin olmadı. Çoğu girişimi kolaylıkla savuşturdu. Bakmayın siz 'Tehlike engelleme' istatistik kalemine! Öyle aman aman bir tehlike söz konusu değildi devre boyunca. Olan da penaltı oldu zaten. O da İstanbulspor savunma oyuncusunun ayağının kaymasından geldi! Nelsson ile Eze’nin çarpışmasından sonra maçın temposunun nasıl düştüğünü gördük! İşte, bol faullü ülkenin futboldaki yegane çözümü budur. Topu pasla elde tutarak tempoyu kontrol etmek yerine yerde yatarak oyunu 'Söndürmek'! İkinci devreye İstanbul öne çıkarak başladıysa da tempoyu yükseltip rakibi şaşırtamadığından bireysel girişimlerin dışında ciddi tehlike yaratamadı. Galatasaray ise Kerem’e ulaştırılan topların yine bu oyuncunun ayağında eriyişini izledi durdu.

Haberin Devamı

Galatasarayda maç sonrası Zanioloya sert eleştiri Bunu İtalyada aklına dahi getirebilir miydi

ZANİOLO, İTALYA'DA YAPABİLİR MİYDİ?

Bizde kabul gören bir savunma vardır; 'Kötü oynarken de kazanmayı bilmek'! Sormak çoğunun aklına gelmez, kötü oynayan kazanıyorsa mağlup olan ne oynuyor acaba? Beri yandan, kötü oynayıp kazanan acaba kaç maç iyi ve doğru oynamıştır ve yine 'İyi oyunu neden ve nasıl unutmuştur?' Ve nihayet maçın sonunda, Nelsson’un kademede önlediği İstanbulspor girişimi iki net pastan sonra topun Kerem tarafından İcardi’nin önüne indirilmesiyle maç da bitti! Oysa niyeyse o ana kadar 22 şut, 22 orta yapmıştı Galatasaray. Haydi bitirirken bir soru daha soralım… Kimilerine göre 30 milyon Euro'luk oyuncu olduğu savlanan Nicolo Zaniolo, oyuna girerken 'Tekmelik' olarak bilinen koruyucuyu takmıyor. Bunu ülkesi İtalya’da aklına dahi getirebilir mi sizce?

Haberin Devamı

BURUK HAK ETTİ - TUNÇ KAYACI

Şampiyonluğa giden yolda Galatasaray İçin zor bir geceydi. Dinamik ve taktik disipline bağlı bir İstanbulspor karşısında baskın bir oyun sergilemek hiçte kolay değildi. Nitekim ilk 20 dakikada durağan geçti ve bol pas yaparak rakibin savunmasında gedik arayan Galatasaray zaman zaman da dış şutlarla gol aradı. Ancak bu anlayışla gol bulmanın zorluğu ve buna göre hazırlanmış bir rakip karşısında Sarı-Kırmızılı ekip tempoyu yükseltti ve bunun akabinde ceza alanında fazlasıyla tehlikeli oldu. Ancak oyun tam Galatasaray’ın istediği momentumu yakaladığı anda Eze ile Nelsson’un kafa kafaya çarpışması sonucu uzunca bir süre karşılaşma durdu. Bu dakikadan sonra ilk yarı bitene kadar dalgalı bir performans izledik. Penaltıdan gelen İcardi golüyle zorlandığı ilk yarıda nefes aldı Sarı-Kırmızılı ekip. Zaten bu yarının 61 dakika sürmesi aslında her şeyi anlatıyordu. Girer girmez Zaniolo’nun kırmızı kart ile takımını 10 kişi bırakması lider adına gergin bir gece yaşattı.

TAKTİK ANLAYIŞIYLA...

Fatih Tekke oyunun son bölümünde Galatasaray defansının sıkı markajından kurtulamayan Eze’yi alıp yüksek toplardan yararlanmak için Arnavut oyuncu Guri’yi alarak beraberlik golünü düşündü... Son dakikalarda çok şık bir gole imza attı Sarı-Kırmızılı ekip. Alper-Kerem yapımı ve İcardi son vuruşuyla gelen 2. gol 10 kişi oynayan Galatasaray'a derin bir nefes aldırdı... Geceye damgasını Başakşehir maçında olduğu gibi Galatasaray savunması vurdu. Bir tebrik de Okan Buruk hak etti. Galatasaray’ın puan kaybettiği maçlarda eleştirdiğimiz Buruk son iki haftadaki taktik anlayışıyla sınıfı geçti...

Galatasarayda maç sonrası Zanioloya sert eleştiri Bunu İtalyada aklına dahi getirebilir miydi

SINIFI GEÇEMEDİ! - DENİZ ÇOBAN

Maçın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu bu sezonun vasat altı hakemlerinden. Hem fiziksel hem de performans olarak bu tarz maçları yönetmeye çok uzak bir isim. Böylesi zorlu bir maça atanmasını yadırgadığımı ifade etmeliyim. Maç süresince çaldığı ve çalmadığı düdüklerle Süper Lig standardının çok altında bir maç çıkartan Numanoğlu, bence sınıfı geçemedi.

Galatasaray’ın kazandığı penaltıdan önce atak başlangıcında çok net bir faul vardı. Nelsson önce rakibinin omuzuna bastırıyor ve rakibi Eze’nin yükselmesine mani oluyor.

PENALTIDAN ÖNCEKİ FAUL...

Nelsson topa kafasını uzatıyor ama topla oynayamıyor da. Sonrasında top her şeye rağmen Eze’nin önünde kalıyor ve Eze topa doğru gitmeye çalışırken, Nelsson bu kez rakibini omzundan çekerek topa gitmesini engelliyor. Pozisyonu olabilecek en iyi açandan izleyen hakem ise pozisyonu devam ettiriyor. Bence penaltı ne kadar netse penaltıdan önceki faul de o kadar netti.

76’da Zaniolo’ya çıkan kırmızı kart doğruydu. Ancak yine hakem bu pozisyonda VAR’dan yardım almak zorunda kaldı.

ADIM ADIM ŞAMPİYONLUĞA - METİN KARABAŞ

Başakşehir galibiyeti ile liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştıran Galatasaray, en yakın rakibi Fenerbahçe ile puan farkını 5'e çıkartmıştı. Kazanan takımdan sadece cezalı Boey'in yerine Dubois'e forma vererek, tek değişikliğe giden Okan Buruk, beklenen kadro ile sahaya çıktı. Sarı-Kırmızılılar karşılaşmaya düşük tempoda başlarken, topun kontrolünü kendisinde tuttu. Kapanan rakip savunmasının arkasına attığı uzun toplarla pozisyon arayan Okan Buruk'un takımı zaman zaman etkili oldu. Galatasaray'da 12.dakikada Rashica vurdu, top yan direkten döndü. Dış şutlarla da skor üretmek isteyen Buruk'un ekibinde ilk 20 dakikada Oliviera'nın uzaktan üç şutu da az farkla auta gitti. Galatasaray bu devre de her ne kadar topa yön veren taraf olsa da hücumda etkili değildi. Uzatma anlarında Rashica ceza sahası içerisinde yerde kalınca, hakem penaltı noktasını gösterdi. 45+11'de atışı kullanan Icardi topu ağlara gönderdi: 0-1. Sarı Kırmızılılar soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Galatasarayda maç sonrası Zanioloya sert eleştiri Bunu İtalyada aklına dahi getirebilir miydi

BURUK'UN DOĞRU MÜDAHALELERİ

Galatasaray ikici yarıya Oliveira-Midtsjö değişikliği başladı. Bu yarıda da tempoyu yükseltmeyen Sarı-Kırmızılılar topu kendinde tuttu. İstanbulspor her ne kadar daha fazla hücum etmeyi düşünse de fiziksel olarak düşüş yaşadı. Buruk'un takımında oyuna sonradan giren Zaniolo 75'te direkt kırmızı kart görerek, arkadaşlarını 10 kişi bıraktı. Bu kart sonrası oyuna bir kez daha müdahale eden Okan Buruk, orta alanı güçlendirmek istedi. 89'da Kerem ceza sahası içerisine çıkarttı, Icardi bitirdi ve farkı ikiye çıktı: 0-2. Bu gol maçın da skorunu belirledi. Galatasaray şampiyonluk yolundaki bir engeli daha aşarken, takım oyunu konusunda yine doğruları yaptı. Takımına yaptığı doğru müdahalelerle galibiyette büyük rol oynayan Okan Buruk da alkışı fazlasıyla hak etti.

KUTLAMALARA AZ KALDI... - OĞUZ DİZER

Bu mevsimde, hele hele şampiyonluk arefesinde göze hoş gelen, tezyinat değerleri yoğun futbol beklenmemeli. Ama Zaniolo’nun yaptığı da asla hoş görülmemeli! Oyuna gireli daha 6 dakika olmuş ve hücumda rakibe taban. Numanoğlu da dediki ‘hadi dışarı yaylan!’ Söyleyecek bir şey yok, kırmızı kart doğru. ‘Zaniolo mu şampiyonluk mu?’ Diye sormuştum. Galiba o dediğim de bence doğru.

Galatasaray savunması ile muavin hattı arası mesafeli. Yok canım, birbirlerine dargınlar demek istemedim! Bloklar arasında olması gereken boşluk, lüzumundan fazla. Oyun disiplinini sadâkatla uygulayan ev sahibi, konuğun bu zafiyetini değerlendirdi. Her iki yönden gelen, dönen, seken, ortalanan topları kazanmayı bildi. Bildi de Tekke’nin arzu ettiği yere tahvil etmeyi beceremedi. Gecenin en önemli isimleri Torreira, Nelsson ve İcardi olmalı. Kerem’in araya attığı topa da bilmem ne demeli? ‘Olağanüstü’ bile az dimi? Torreira rakip hücumunu kesti, topa değer tabii mana kattı.

Kritik top kazandı

İcardi gerisine düşen o Torreira emeği topa ‘bana ne’ demedi kovaladı. Okan kaydı, topu kazandı ve Rashica’yı golle burun buruna bıraktı. Top dışarı fakat Duhan bileğe tam isabet. VAR marifetiyle penaltı İcardi füzesi ve 1-0. Yine Nelsson bir kritik top kazandı, hücuma kazandırdı ve Barış Alper, Kerem güzelliğine ise İcardi tezyinat, bezek, süsleme güzellikleri kattı, Galatasaray kritik müsabakayı 2-0 kazandı. Kutlamalara az kaldı...

 

Galatasarayda maç sonrası Zanioloya sert eleştiri Bunu İtalyada aklına dahi getirebilir miydi

YORUM YAZ