MENÜ

Galatasaray'da Gomis'e af çıktı! Bu ilk vukuatı değildi

Okan Buruk'un, "Sezon sonuna kadar oynamak istemediğini söyledi" açıklamasından sonra sosyal medyada hocasını eleştiren ifadeler kullanan Gomis'le yolların ayrılması için kulüpte çalışma yapılıyordu. Fransız yıldızın dün akşam affedildiği öğrenildi. Ancak akıllara geçmiş tarih geldi ve bu Gomis'in ilk vukuatı değil. İşte yaşanan süreç ve ayrıntılar...

Galatasaray'da Gomis'e af çıktı! Bu ilk vukuatı değildi

Galatasaray'daki Gomis krizi sezon sonuna ertelendi. Her şey teknik direktör Okan Buruk'un, Karagümrük beraberliği sonrası yaptığı açıklamayla başladı. Tecrübeli santrforun kadroda olmamasıyla ilgili gelen sorular üzerine Buruk,"Bafetimbi Gomis, Alanyaspor maçında Barış Alper'i oyuna aldığımız için, sezonun geri kalanında forma giymek istemedi.

Haberin Devamı

Galatasarayda Gomise af çıktı Bu ilk vukuatı değildi

Perşembe günü bana bundan sonra oynamak istemediğini söyledi. Bu benim için çok büyük sürpriz oldu. Bu süreçten sonra gerekli kararları yönetimimiz verecek" açıklamasını yaptı.

ÖZBEK: KABUL EDİLEMEZ

Maç sonunda konuşan Başkan Dursun Özbek de, "Gomis'i Türkiye'ye ben getirdim. Bu davranış biçimi kabul edilebilir değil. Galatasaray'ın bir profesyoneli, Galatasaray'a hizmet etmek durumundadır. Kendisiyle konuştum. Sahadaki patron Okan hoca. O nasıl takdir ederse, herkes saygı duyacak. Zaten bizim takım öyle bir takım. Herkes, Okan hocaya saygı gösteriyor. Bafe niye böyle yaptı, doğrusu pek hoş değildi. Yönetim kurulunda bunu konuşacağız" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Galatasarayda Gomise af çıktı Bu ilk vukuatı değildi

GOMIS: YERİ BURASI DEĞİL

Bafetimbi Gomis ise bu açıklamalar üzerine sosyal medya hesabından paylaşımlar yaparak, "Maçtan sonra kendi adıma birçok iddia duydum, oldukça şaşırdım. Bu akşamki sonuçtan sorumlu olamam çünkü sahada değildim.

Haberin Devamı

Takımın kazandığı ve bensiz çok iyi gittiği birçok maçta olduğu gibi..."ifadelerini kullandı ve ekledi:"Sırt ağrılarım var. Gerçek bu. Geri kalan kısım ise soyunma odası konuşmaları; onları da seslendirmenin yeri burası ya da medya değil.Çünkü Galatasaray'a ve takım arkadaşlarıma çok büyük saygım var. Takımın odaklanması gereken bir şampiyonluk ve kalan maçlar var. Konu ben ya da başka bir birey olamaz."

Galatasarayda Gomise af çıktı Bu ilk vukuatı değildi

'KONSANTRASYON BOZULMASIN'

Gelişmeler sonrası kadro dışı bırakılan37 yaşındaki santrfor dün sabah takımdan ayrı bireysel çalıştı. Galatasaray Yönetimi, Gomis'in sözleşme feshi ve bunun sonuçlarıyla ilgili hukukçuların da katıldığı detaylı bir çalışma yapıyordu. Ancak başta Muslera olmak üzere oyuncuların araya girmesi, Okan Buruk'un da takımda konsantrasyonu daha fazla bozmamak istemesi, beraberinde af kararını getirdi. Fransız yıldızın yarın akşamki idmanda takımla çalışması bekleniyor.

ARKADAŞLARI DESTEK VERDİ

Gomis'in Okan Buruk'un açıklamaları sonrası sosyal medyada yaptığı, "Soyunma odasındaki konuşmaları seslendirmenin yeri medya değil" yönündeki çıkışı, başta Muslera olmak üzere bazı oyuncuların beğenmesi dikkat çekti. Sarı-Kırmızılı oyuncuların Gomis'i sevdikleri için kendisine destek vermek istedikleri, teknik ekibe ve yönetime karşı herhangi bir olumsuz tepkinin olmadığı öğrenildi. Daha sonrada oyuncuların isteğiyle Okan Buruk da kararından geri adım attı.

Haberin Devamı

Galatasarayda Gomise af çıktı Bu ilk vukuatı değildi

İLK VUKUATI BU DEĞİLDİ

Bafetimbi Gomis, Galatasaray'daki ilk döneminde de benzer bir skandala imza atmıştı. 22 Ocak 2018'de Fatih Terim takımın başındayken Kayseri ile deplasmanda oynanan maça Gomis götürülmemişti.

O dönem FANATİK gazetesinde, tecrübeli futbolcunun alacakları ödenmediği için oynamak istemediği haberi yer almış, kulüp bunu yalanlamıştı.

Ancak yeni yönetim göreve geldiğinde bir açıklama yapan Abdurrahim Albayrak, Gomis'in parayı bahane ederek sahaya çıkmak istemediğini, bunun Fatih Terim'i çok kızdırdığını dile getirmiş ve bu yüzden Fransız yıldızı satma kararı aldıklarını söylemişti. 

Galatasarayda Gomise af çıktı Bu ilk vukuatı değildi

MİNİ YORUM

METİN KARABAŞ  - YANLIŞ YAPTI

Karagümrük ile 3-3 berabere kalınan maçın ardından Okan Buruk’un ‘Gomis ligin kalan kısmında oynamak istemediğini bana söyledi’ demesi üzerine büyük bir tartışma başladı. Baştan söylemek gerekirse Gomis yanlış yaptı. Yanlışı sadece Okan hocaya değil şampiyonluk için büyük bir mücadele veren takım arkadaşlarına da yaptı. Böylesi kritik bir dönemde kendi menfaatini takımının menfaatinin önüne koymak Gomis’e hiç yakışmadı. Bu sezon başında çok kritik maçlarda attığı gollerle Galatasaray’ın liderliğinde büyük bir paya sahip olan tecrübeli oyuncuya, hocasının tercihlerine saygı duyup şampiyonluk kupasını kaldırıp veda etmek veda etmek yakışırdı.

Haberin Devamı

OĞUZ DİZER  - OLDU MU ŞİMDİ?

Galatasaray; galip gelse ya da Zaniolo o denli boş atıp, golleri kaçırmasa; Icardi vurdumduymazlığın tillahını örneklemese! Muslera ve Nelsson yılın aymazlığına dalmasa! Acaba Okan Buruk müsabaka sonrası Gomis’in rahatsızlığını yansıtır mıydı? Eğer böylesi bir problem varsa, genç teknik direktör bu meseleyi neden, daha önce açıklamadı da, müsabaka sonrasına bıraktı? Öncelikle Galatasaraylı’nın öğrenmesi gereken, bu sorulara verilmesi şart cevaplar olmalı! Gomis 2 şampiyonluk yaşamış, onlarca gol atmış; özel santrfor özelliklerine, doğru karakter de katmış ve görevden, riskten asla kaçmamış bir Galatasaraylı. Gomis’in gönlünü almak, Buruk’un da faal futbol döneminde ziyadesiyle soluduğu; vefasızlık ayıbını sürdürmemek gerek.

Haberin Devamı

Mauro Icardi'nin Strasbourg'a Attığı Müthiş Kafa Golü

Galatasarayda Gomise af çıktı Bu ilk vukuatı değildi

YORUM YAZ