MENÜ

Galatasaray'da endişe verici tablo! Çözüm bulunmazsa...

Süper Lig'in 12. haftasında deplasmanda Hatayspor'a 2-1 mağlup olan Galatasaray, bu sezon ligde ilk kez sahadan puansız ayrıldı. 12 hafta sonunda ortaya çıkan tablo ise gelecek için endişe verici. İşte o rakamlar ve ortaya çıkan sıralamalar...

Galatasaray'da endişe verici tablo! Çözüm bulunmazsa...

Trendyol Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, sezon öncesi yaptığı yıldız transferleriyle bu sezona da iddialı başladı. Sarı - kırmızılılar, 31 puanla Fenerbahçe ile zirvede puan puana bir yarış içerisinde...

Haberin Devamı

Deplasmanda Hatayspor'a 2-1 mağlup olan sarı - kırmızılıların hücum performansında önemli bir sıkıntı var.

EN YAKIN RAKİBİNE 30 FARK!

Galatasaray, Süper Lig'de geride kalan 12 haftada rakip kaleye tam 235 şut attı. Bu alanda sarı - kırmızılılara en yakın rakip ise 205 şutla Kasımpaşa oldu. Şampiyonluk yolundaki en büyük rakipler olarak gösterilen Fenerbahçe bu alanda 205 şutla üçüncü sırada yer alırken, Beşiktaş 188 şutla altıncı, Trabzonspor ise 175 şutla 11. sırada bulunuyor.

Galatasarayda endişe verici tablo Çözüm bulunmazsa...

MAÇ BAŞI ŞUTLARDA DA ÖNDE

Galatasaray, maç başı şutlarda da rakiplerinin önünde yer alıyor. Sarı - kırmızılılar rakip kaleye maç başıan 19.58 şut atıyor. Ligde Galatasaray'dan sonra en fazla şut atan ikinci takımsa 17.5 ile Kasımpaşa...

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin maç başı şut sayısı 17.08, Adana Demirspor 16.5. Bu alanda altıncı sırada yer alan Beşiktaş 15,67, 11. sırada bulunan Trabzonspor ise 14.58 şut oranına sahip.

'ICARDI ÇILDIRMIŞ GİBİYDİ...'

GOLE DÖNÜŞTÜRME ORANI YERLERDE!

Galatasaray hem toplam şut sayısında, hem de maç başı şut sayısında rakiplerinin önünde yer alırken, bu pozisyonları gole çevirmeden büyük zorluklar yaşıyor.

Sarı - kırmızılılar, şutları gole dönüştürme oranında % 9,4 ile ligdeki tüm takımlar arasında dokuzuncu sırada yer alıyor. Bu alanda % 15 ile Fenerbahçe lider durumda. % 12 ile Hatayspor, Trabzonspor ve Adana Demirspor ise ikinci sırada yer alıyor.

Galatasarayda endişe verici tablo Çözüm bulunmazsa...

DAHA DA İLGİNÇ OLAN BİR NOKTA VAR

Galatasaray'ın şut istatistiklerinde ligin bu kadar önünde yer almasına rağmen, bunları gole dönüştürmede bu kadar geride kalmasından daha da ilginç olanı ise şu ki, Galatasaray'ın rakip kaleye attığı toplam 235 şutun yaklaşık % 66'sı ceza sahası içinden atılmış.

SERIE A DEVİNİN BAŞINA GEÇİYOR

ICARDI'DEN BAŞKA SKORER YOK

Galatasaray'da Mauro Icardi haftalardır iğneyle oynuyor. Son haftalarda üç günde bir maça çıkmak zorunda kalan Arjanitinli yıldızda da yorgunluk belirtileri başladı.

Icardi'nin yedeği olarak olarak transfer edilen Halil Dervişoğlu ve Cedric Bakambu henüz ligde gol ya da asist katkısı veremedi.

Galatasarayda endişe verici tablo Çözüm bulunmazsa...

KEREM'DE BÜYÜK DÜŞÜŞ

Geçen sezonun asist kralı Kerem Aktürkoğlu, son olarak 26 Eylül'de Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan İstanbulspor karşılaşmasında yaptığı asistten beri ligde sahaya çıktığı altı maçta skora etki etmeyi başaramadı. Gole atamama serisi ise ligde sekiz maça çıktı.

Haberin Devamı

* İstatistiki veriler Comparisonator'den alınmıştır.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: Puan farkını açabilirdik

Galatasarayda endişe verici tablo Çözüm bulunmazsa...

YORUM YAZ