MENÜ

Galatasaray'da Dursun Özbek'ten tepki! 'Saçma sapan bir durumla karşılaştık'

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Süper Kupa maçının ardından açıklamalarda bulundu. Sarı Kırmızılı kulübün başkanı basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, "Bu önemli Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin keyfini yaşamaktansa acayip, saçma sapan, aklımıza gelmeyecek bir durumla karşılaştık." ifadelerini kullandı.

Turkcell Süper Kupa'da Galatasaray ile Fenerbahçe, Şanlıurfa'da karşılaştı. Sarı-kırmızılıların 1. dakikada 1-0 öne geçtiği müsabakada sarı-lacivertliler 3. dakikada sahadan çekildi ve maç tatil edildi. Maçın ardından Sarı Kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Özbek'in açıklamaları şu şekilde:

"2023 Süper Kupası finali oynadık. İki takım sahaya çıktı. Fakat, üzülerek söylüyorum böyle bir pozisyonu, durumu beklemiyorduk. Güzel Urfa'ya geldik, Urfa'nın güzel insanlarına bu önemli Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin keyfini yaşamaktansa acayip, saçmasapan, aklımıza gelmeyecek bir durumla karşılaştık."

'DÜNYAYA MAHCUP OLDUK'

"Bu maçın gelirini depremzede kardeşlerimize verme kararı almıştık, tribünlerin bir tarafı dolu, bir tarafı boş. Ben çok üzüldüm. Şenlikle geçmesi gerekirken ne yaşandı. Dünyaya mahcup olduk."

'GENÇLERİ NİYE ALET EDİYORSUNUZ'

"Çok üzüldüm. Bizi son derece üzüyor bu durumlar. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın misyonu bu ülkeye futbolu sevdirmek. Gençleri niye alet ediyorsunuz? Cumhuriyetin 100. yılına yakışmadı. Türk futbolundan bu gerginliği gidermemiz lazım."

Haberin Devamı

Galatasarayda Dursun Özbekten tepki Saçma sapan bir durumla karşılaştık

'NEYİ PROTESTO EDİYORLAR BİLMİYORUM'

"Ali Koç ile görüşmedim. Normalde protokole gelmeleri lazımdı, gelmediler. Neyi protesto ediyorlar bilmiyorum."

"Ben 2-3 gündür buradayım. Böyle bir sevgi seli, ilgi görmedim. Burada çok iyi ağırlandık. Ne vardı onlar da gelip aynı tabloyu görseydi. Türkiye'nin böyle birlik ve beraberliği görmesi lazımdı. Böyle bir fırsatımız vardı, kullanılmadı."

'BÖYLE OLMAMASI GEREKİYORDU'

"Tarihe kötü geçecek bir Süper Kupa finali. Türkiye'nin 100'üncü yılına yakışmadı. Kim bu işten sevindi, kim üzüldü belli değil. Önümüzdeki günler daha da gerginleşecek. Bu gerginliği gidermemiz lazım. Herkese biraz daha Türk futboluna yakışacak hareketler içinde bulunmasını diliyorum. Böyle olmaması gerekirdi. Akşam eve gittiklerinde "Biz ne yaptık" diye iç muhasebelerini yapmalarında fayda var."

Galatasarayda Dursun Özbekten tepki Saçma sapan bir durumla karşılaştık

'TFF'YE SAYGI DUYMAK LAZIM'

"TFF'nin açıkladığı seçim tarihi açıklandı. Erken seçim kararı alındı ve 18 Temmuz'daki seçim hayırlı olsun. Bu seçimin hazırlığının yapılması lazım. Türk futbolunu yönetecek başkanı, iyi seçmek zorundayız. Bu yüzden aradaki zaman makuldur. Federasyon, bu kararı almış ve açıklamış. Konuşulan tarihlerle arada 18-20 gün fark var. Bu kadar gün mü çok önemli? Federasyonun kararına da saygı duymak lazım. Daha vakitleri varken Kulüpler Birliği'nden gelen öneriyi gündeme aldılar ve erken seçim kararı aldılar. Nedir yani 20-25 gün sonra olsa ne olur? Federasyonun kararına saygı duyulması lazım."

Haberin Devamı

Galatasarayda Dursun Özbekten tepki Saçma sapan bir durumla karşılaştık

YORUM YAZ