MENÜ

Galatasaray'da Dursun Özbek: '4 sene içinde 24 milyar gelir!'

7.5 milyar TL’lik borca gelen eleştiri üzerine tekrar söz alan Başkan, “Kurduğumuz takımın 3-4 senelik bonservis, maaş ödemelerini yazarsanız bu doğru. Peki 4 senelik projeksiyonu niye söylemiyorsunuz? Bu takım bu sene 6.2 milyar TL hasılat yapacak. 4 sene ile çarpınca 24 milyar Lira gelecek” dedi.

Galatasaray'da Dursun Özbek: '4 sene içinde 24 milyar gelir!'

Galatasaray’ın Ekim ayı Divan Kurulu Toplantısı gergin bir havada geçti. Başta Hayri Kozak ve Taner Aşkın olmak üzere bazı üyeler, yönetime mali konularda sert eleştirilerde bulundu.

Haberin Devamı

2 kez kürsüye çıkmak zorunda kalan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, eleştiriler karşısında sitem etti, zaman zaman gözleri doldu. Özellikle kulübün 7.5 milyar TL borcu olduğuyla ilgili gelen bir eleştiri üzerine tekrar söz alan Başkan, “7.5 milyar TL borcumuz var mı var. Ne zaman ödeyeceğiz? Kurduğumuz takımın 3-4 senelik bonservis, maaş ödemelerini yazarsanız bu rakam doğru” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

‘Loca kalmadı, kapalı gişeyiz’

“Doğru da bu takım ne yapıyor biliyor musunuz? Bu seneki projeksiyona göre 6.2 milyar TL hasılat yapacak. 4 sene ile çarpalım, diyelim ki başarılı gittik, aynı takımı kullandık, aynı asetleri kullandık. 4 ile çarpınca 24 milyar Lira Galatasaray’a hasılat getirecek. Bunlar nedir, kombine satışlarıdır, kapalı gişe oynuyoruz. Kombine almak isteyenler bana geliyor, ‘Başkan 1 kombine rica ediyorum’ diyor. Loca kalmadı, yok. Kapalı gişe oynuyoruz. Niye? Bizleri gururlandıran bir takım var. Geçen hafta herkes mutlu olmadı mı arkadaşlar! Bütün Türkiye mutlu oldu.” 

Haberin Devamı

Galatasarayda Dursun Özbek: 4 sene içinde 24 milyar gelir

'1 milyar TL kârla kapatacağız’

“Kimsenin hayal etmediği bir gelir yaratma potansiyeline sahip olduk. O kadar çok incelediysen, T cetvelinin iki tarafını da söyle. Bu takımın 4 senelik borcu 7.5 milyar TL ama 4 senelik gelir projeksiyonunu söyle. Niye söylemiyorsun? Ne rahatsızlık var? Başarıyı söylemekte ne rahatsızlık var! Beklentimiz sezon sonunda, büyük ihtimalle Sportif A.Ş. 1 milyar TL kârla sezonu kapatacak. Artması için de çalışacağız.”

‘Bir destek hakkımız yok mu?’

“Sayın Erden Timur hakkında konuşulanlara katılmıyorum. Geçtiğimiz senelerde takımımıza sponsor oldu. İnşaat işiyle uğraşıyor diye bir insanın başka bir uğraşı olamaz mı? Bizi destekleyin biz Galatasaray için çalışıyoruz ya! Kefalet verdim, kredi aldık Florya’nın parasını peşin ödedim, kulübün geliriyle de krediyi ödedik tapusu bizim. Biz seçim döneminde söz verdiğimiz gibi, projemizi yaptık, yol haritalarımızı çizdik. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik yahu! Ne olur bu aşamada bizi cesaretlendirin. Biz görevimiz olarak bunu yapıyoruz ama bir cesaret, bir destek alma hakkımız yok mu Allah aşkına!”

Haberin Devamı

‘Artık Florya’yı konuşmayın’

“Florya arazisi... Allah aşkına artık kimse Florya’yı konuşmasın. Korkunç bir mücadele veriyorum orada. Florya arazisi şöyle, Florya arazisi böyle. Ne dediysek onu yapıyoruz. Florya’ya çivi çakılmadı diyorlar! Yahu arkadaş her şeyin bir sırası var. Kemerburgaz’ı geldiniz gördünüz sayın divan üyeleri. Süratle orayı bitirmeye çalışıyorum ki hem altyapıyı hem takımı oraya taşıyayım. Kemerburgaz’da 14 bin 500 metrekare yer yapıyoruz.”

Galatasarayda Dursun Özbek: 4 sene içinde 24 milyar gelir

YORUM YAZ