MENÜ

Galatasaray'da büyük şok! Shakhtar, Tete transferinin iptali için FIFA'ya şikayatte bulundu

Ukrayna medya kaynaklarına göre Shakhtar Donetsk, Galatasaray'ın Tete transferinin iptali için FIFA'ya başvurdu. İşte şok gelişmenin detayları...

Galatasaray'da büyük şok! Shakhtar, Tete transferinin iptali için FIFA'ya şikayatte bulundu

Galatasaray, geçtiğimiz hafta ezeli rakibi Fenerbahçe’nin de istediği Tete'yi kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

GALATASARAY 4+1 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANDIĞINI DUYURMUŞTU

Shakhtar ile olan sözleşmesini sona erdiren Tete için 3.1 milyon Euro imza parası ödeneceği açıklanırken 4+1 yıllık sözleşme imzalanan oyuncunun maaşı da duyurulmuştu.

Galatasarayda büyük şok Shakhtar, Tete transferinin iptali için FIFAya şikayatte bulundu

Galatasaray'dan Tete transferinin maliyetine ilişkin Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins ile 4+1 sezon opsiyonlu olmak üzere transferi konusunda anlaşmaya varılmış olup her bir sezon için net 2.800.000 EUR garanti ücret ile toplam 3.100.000 Euro net imza ücreti ödenecektir" ifadeleri kullanılmıştı.

TETE: 'TÜRKİYE'DE OYNAMAK İSTEYECEĞİM KULÜP...'

Transferi sonrası açıklamalarda bulunan Tete, menajeriyle yaptığı görüşmede Galatasaray hakkında paylaştığı görüşleri şu sözlerle dile getirdi: Burada olduğum için çok mutluyum. Muhteşem taraftarı olan büyük bir kulüp. Umarım her şey yolunda gider. Teklif aldığımda çok mutlu oldum. Menajerimle konuştum, Türkiye'de oynamak isteyeceğim bir kulüp olduğunu söyledim.Galatasaray'ın tarihi hakkında bilgilere sahibim. Şampiyon takıma gelmiş olmak, harika bir duygu. Sahaya çıkmak için sabırsızlanıyorum. Gollerimle ve asistlerimle katkı sunmak istiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele veriyoruz. En iyi performansımı burada da göstermeyi amaçlıyorum.'

Haberin Devamı

 ŞOK GELİŞME: SHAKHTAR, GALATASARAY'I FIFA'YA ŞİKAYET ETTİ

Ukrayna haber sitesi Terrikon'un haberine göre, Shakhtar Donetsk, Tete'nin Galatasaray'a transferini protesto ederek FIFA'ya şikayette bulundu. Ukrayna kulübü, Brezilyalı kanat oyuncusunun 2023 sonuna kadar sözleşmesi olduğu için bunu tek taraflı olarak yapmaya hakkı olmadığını kanıtlamaya çalışıyor.

Galatasarayda büyük şok Shakhtar, Tete transferinin iptali için FIFAya şikayatte bulundu

GALATASARAY TRANSFERİ FIFA KURALINA DAYANARAK YAPTI

Galatasaray, sözleşme hazırlarken, savaşın patlak verdiği sırada Ukrayna kulüpleriyle sözleşmesi olan yabancı oyuncuların bu sözleşmeleri tek taraflı olarak askıya alıp başka kulüplere gidebileceğine dair bilinen FIFA kuralına güvenerek transferi yaptı.

SHAKHTAR'A GÖRE TETE SAVAŞ SIRASINDA UKRAYNA'YA DÖNDÜ

Haberin Devamı

Ancak habere göre Shakhtar, Tete'nin savaş sırasında Ukrayna'ya döndüğünü ve FIFA kuralının artık kendisi için geçerli olmadığı konusunda ısrar ediyor. Bu bağlamda Shakhtar hem Tete'ye hem de Galatasaray'a yaptırım uygulanmasını talep ediyor.

Galatasarayda büyük şok Shakhtar, Tete transferinin iptali için FIFAya şikayatte bulundu

 

YORUM YAZ