MENÜ

Galatasaray'a övgü dolu sözler! "En iyi maçlardan biri"

Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray zirve yolunda önemli bir adımı golcüsü Icardi'nin penaltıdan attığı golle geçmesini bildi. Rakiplerine 5 puan fark atan Sarı Kırmızılı ekibin Başakşehir'e karşı galibiyetini FANATİK yazarları değerlendirdi. Usta isimler, gösterilen performansın yanı sıra disiplinden vazgeçmeyen Okan Buruk ve öğrencilerine övgü dolu sözlerde bulundular. İşte yazarların o yorumları...

Galatasaray'a övgü dolu sözler! "En iyi maçlardan biri"

Süper Lig'in 33. haftasında lider Galatasaray, sahasında Başakşehir'i konuk etti. Ev sahibi ekip, mücadeleden 1-0'lık sonuçla galip ayrıldı. Galatasaray'ı galibiyete taşıyan golü 45+8. dakikada penaltıdan Mauro Icardi kaydetti.

Haberin Devamı

TARTIŞMALI POZİSYONU YORUMLADI

PUAN FARKI 5'E ÇIKTI

Bu sonuçla 31 maç sonunda 73 puana ulaşan Galatasaray, aynı maç sayısındaki rakibi Fenerbahçe ve kendisinden 1 maç fazlası bulunan Beşiktaş ile puan farkını 5'e çıkardı.

Galatasaraya övgü dolu sözler En iyi maçlardan biri

ŞAMPİYONLUK İÇİN GERİ SAYIM

Başakşehir maçını kazanan Cim Bom, şampiyonluk hesaplarına başladı. Galatasaray; İstanbulspor, Sivasspor ve Ankaragücü maçlarından 3 puan alırsa Fenerbahçe derbisinin sonucuna bakılmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek.

Galatasaray, İstanbulspor, Sivasspor ve Ankaragücü karşılaşmalarının tamamından 3’er puanla ayrılırsa, son hafta oynanacak Fenerbahçe derbisine şampiyon çıkacak. Bu doğrultuda puanını 82 yapacak olan Okan Buruk'un öğrencileri, son hafta hükmen kazanılan 3 puanla 85 puana ulaşacak. Fenerbahçe kalan 5 mücadelesinin tamamını kazansa bile bu puanlar Kanarya'ya yetmeyecek. Sarı-Lacivertliler, 5'te 5 yaparsa ancak 83 puana ulaşabilecek. Bu sonuçlara göre Galatasaray, şampiyonluğunu ilan edecek.

Haberin Devamı

Sarı Kırmızılı ekibin Başakşehir'e karşı galibiyetini FANATİK yazarları değerlendirdi. Usta isimler, gösterilen performansın yanı sıra disiplinden vazgeçmeyen Okan Buruk ve öğrencilerine övgü dolu sözlerde bulundular.

Galatasaraya övgü dolu sözler En iyi maçlardan biri

İşte yazarların o yorumları...

ZİRVEDE ARTIK DAHA RAHAT! (METİN KARABAŞ)

Son lig maçında Beşiktaş'a yenilen Galatasaray, Başakşehir'i konuk etti. Derbi kadrosunda tek değişikliğe giden Okan Buruk, Adekugbe'nin yerine Kazımcan'a forma verdi.

Kontrol Galatasaray'daydı

Oyuna iyi başlayan Galatasaray oldu. Orta sahada uyguladığı baskı ile rakibini kendi yarı alanında tutan Sarı-Kırmızılılar etkili ataklar geliştirdi. Başakşehir kalabalık savunma ile alan bırakmamaya çalıştı ve kontrataklarla pozisyon aradı. İlk 25 dakikalık bölümde Torreira ve Kerem ile gole yaklaşan ev sahibi takım, skoru değiştiremedi. Devre boyunca baskını sürdüren ve son bölümde artıran Galatasaray, ilk 45 dakikanın uzatma anlarında penaltı kazandı. 45+8'de atışı kullanan Icardi topu ağlara gönderdi: 1-0. Buruk'un takımı bu golle soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Galatasaraya övgü dolu sözler En iyi maçlardan biri

Değişiklikler etki etti

Haberin Devamı

Başakşehir ikinci yarıda daha fazla topla oynarken, hücumda da daha etkiliydi. Orta alanda düşüş yaşayan Galatasaray'da Oliviera ve Mertens aksamaya başladı. Buruk'un takımı 70. dakika itibarıyla bir hayli pas hatası yapınca, Başakşehir rakibinin üzerine gelmekte zorlanmadı. Okan Buruk 75'te orta alanda iki değişiklik yaparak, oyuna müdahale etti. Bu hamleler olumlu etki ederken, Sarı-Kırmızılılar dengeyi kurdu. Galatasaray ikinci yarının bazı bölümlerinde sendelese de karşılaşmanın genelinde ortaya koyduğu oyunla 3 puanı hak eden taraftı. Sahadan 1-0 galip ayrılan Buruk ve öğrencileri en yakın rakibi ile puan farkını 5'e çıkarttı.

Galatasaraya övgü dolu sözler En iyi maçlardan biri

GALATASARAY'IN PENALTISINI ATLADI (DENİZ ÇOBAN)

Maçın hakemi Halil Umut Meler kritik kararlarında doğruyu bulamadı.

Maçın 42. dakikasında Duarte’nin, Icardi’ye kayarak müdahalesinde hakem devam kararı verdi. Galatasaraylılar penaltı beklediler. Pozisyonda Duarte kontrolsüz şekilde kayıyor. Icardi topla Duarte’den önce oynuyor ve topu çalıyor. Kontrolsüz kayan Duarte topu kurtaran Icardi’yi düşürüyor. Bence açık bir penaltı atlanmış oldu.

Haberin Devamı

İlk yarının uzatma dakikalarında, Deniz Türüç’ün topu koluyla oynadığı gerekçesiyle, VAR müdahalesiyle penaltı kararı verildi. Topun temas noktasının neresi olduğu konusunda farklı açılarda, farklı kanaat oluşuyor. Şahsen kesin bir kanıya varamadım. Ancak Deniz Türüç’ün tepkisiz kalmasından hareketle topun koluna geldiğini düşünüyorum.

Korner tekrarı hatalı

80. dakikada Kerem’in kullandığı kornerde, Abdülkerim topu ağlara gönderdi ama öncesinde hakemin düdüğü vardı. Meler, topun korner yayının dışına konulduğunu işaret etti. Aslında topun iz düşümü köşe yayı çizgisinin üzerindeydi. Korner tekrarı hatalıydı.

Galatasaraya övgü dolu sözler En iyi maçlardan biri

ŞAMPİYONLUK PENALTISI MI? (OĞUZ DİZER)

Oliveira vuruşunda, ceza alanı içindeki Deniz’in kolundan seken top, VAR marifetiyle penaltı. Dakika 45+8 ve insan düşünüyor ‘Acaba bu avantaj şampiyonluk penaltısı mı?’ Öyle ya ilk yarı boyunca defalarca pozisyon yakalayan, 13 şut atan Galatasaray bu kez şansını doğru anlamda kullanacak mı? Topun başında İcardi ve endişeler şelale! Öyle ya, son penaltı avantajını Zuhuratbaba sahası kıvamında kullanmış ve heba etmişti! Bu kez büyük ciddiyetle ve sert vurdu. Muhammed sola uzanırken, top zımba gibi ağlarla sağ köşeden buluştu, Galatasaray 1-0 önde. Ve harbi İcardi vuruşu galibiyeti getirdi. İnanıyorum ki bu gol şampiyonluk müjdesinin mesajını vermiştir. Böyle kritik dakikadaki avantajı dünya çapında ismiyle müsemma futbolcu değerlendirmeliydi. Değerlendirdi. Özellikle ilk yarı; evire çevire Başakşehir’i adeta hücre hapsi tutuklusuna çeviren Galatasaray yüzde 100 pozisyonlar buldu. Savunma düzeninden asla taviz vermedi.

Haberin Devamı

Camia kupayı bekliyor

Torreira her zamanki gibi; tevzi makarası düzeninde çalıştı ve asla kısa devre yapmadı. Rakibe de birçok pozisyonda kısa devre yaptırdı. Muslera, Boey, Nelsson, Kazımcan ve ile de Abdülkerim mükemmeldi. Zerre sekte vermedi. Oliveira gol yolunu açan beyindi. Rashica, Kerem ve Mertens elbette İcardi taraftarın beklediğinin yüzde 100’ünü vermese de, gayretliydi. İnanıyorum ki onlar da performans değerlerini, arzu ettikleri düzeye taşıyamadıklarını fark etti. Durmak yok yola devam Galatasaray! Camia aşkla ve hasretle bekliyor şampiyonluk kupasını…

Galatasaraya övgü dolu sözler En iyi maçlardan biri

EN İYİ MAÇLARDAN BİRİ (TUNÇ KAYACI)

Sezonun ilk maçındaki 7-0'lık galibiyet asla bu maç için referans olamazdı. Nitekim ilk yarıda oyun disiplini baskı ve taktik sadakat açısından Galatasaray’ın, Karagümrük ve Beşiktaş maçlarından ders almış olduğu belliydi. Çünkü Emre Belözoğlu’nun orta alanda oyun kurgusunu bozup baskıyla pozisyon arayan Başakşehir’i karşısında ev sahibi ekip oyun planından ödün vermedi. Belki tek gol ilk yarının uzatmalarında geldi ama çok daha önce de çok önemli pozisyonlar yakalayan Galatasaray öne geçme şansını bu kadar beklemeyebilirdi. Bu skor ikinci yarıya daha rahat başlamak demekti.

Müthiş bir ikinci yarı izledik zaman zaman tribündekiler için gerilimli oldu. Çünkü Galatasaray ikinci golü atıp skoru perçinleme çabaları karşısında ustalardan oluşan bir ekip vardı. Hata yaparsan cezayı kesebilecek Başakşehir karşısında oyunun hem savunmasını hem de hücumunu iyi yapmak zorundasınız.

Galatasaraya övgü dolu sözler En iyi maçlardan biri

Sınıfı geçtiler

Taraftarı önünde puan kaybına tahammülü olmayan Sarı- Kırmızılılar gerçekten çok koştu ve iyi mücadele etti oyundan kopmadı. Bana göre gecenin yıldızı Kazımcan diyebilirim. Genç oyuncu sol bekte görevini mükemmel bir oyunla süsledi ve ben buradayım mesajını verdi.

Maçın özeti lider belki bir penaltı golüyle kazandı izlemeyenlerin kafasında bazı sorular olabilir. Bana göre skordan bağımsız görüşüm sezonun en iyi maçlarından birini ortaya koydu Okan Buruk’un öğrencileri. Açıkçası şampiyonluğa giderken hem oyun hem de skor olarak sınıfı geçen bir Galatasaray izledik.

Galatasaraya övgü dolu sözler En iyi maçlardan biri

DEV ADIM (SERKAN AKCAN)

Başakşehir lige Avcı ile döndüğü ilk yıllar haricinde kendi kalesinde derin savunma yapma pratiğini fazlasıyla unuttu. O yüzden Galatasaray’a karşı Emre Belözoğlu’nun kalesine otobüs çekmeye çalıştığı başlangıç planı Okan Buruk’un oyun coşkusunu bir kaç vites yükseltmesine yardımcı oldu. Galatasaray son dönemlerin en tempolu oyun başlangıçlarından birine imza atarken, Torreira’nın merkezdeki enerjisi, Abdülkerim’in hava hakimiyeti, Icardi’nin tüm takımı öne çeken santrfor performansı dikkat çekiciydi.

Başakşehir’in ilk 30 dakikanın ardından pas örgüsüyle çıkmanın imkansız olduğunu anlaması, orta yayda konumlanan Galatasaray stoperlerini en çok tehdit eden pozisyonların hazırlayıcısı oldu denebilir. Serdar Gürler ve Deniz Türüç ile Galatasaray savunmasının arkasına topları taşıyan Emre Belözoğlu, Figueredo’yu denklemin içine çekmeyi bir türlü başaramadı. Elbette bunu engelleyen Torreira’nın bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile Boey’un geri koşulardaki temposuydu. Galatasaray bu sayede ilk yarıyı bariz şekilde domine etmekte zorlanmadı.

Rakibin inancını kırdı

Mertens artık Napoli günlerindeki enerjisinde görünmese de zinde olduğu ilk 30 dakikada hücumdaki yönlendirmeleri, ceza sahası civarındaki tehlike yaratan sezgileri Galatasaray’ı farklı kılıyor. Ne var ki, ikinci yarıda Berkay Özcan’ın girişiyle Başakşehir merkezine karşı oyundan erken kopunca Zaniolo’yı sahaya davet etti. Galatasaray, Başakşehir’i yenerek Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftada şampiyonluk yarışında dev bir adım attı. İpler zaten Galatasaray’ın elindeydi, bu galibiyet rakibinin inancını da kırmış olabilir.

Galatasaraya övgü dolu sözler En iyi maçlardan biri

GOLÜN KIYMETİNİ BİLDİ (ERMAN ÖZGÜR)

Galatasaray için Fenerbahçe'nin yaşadığı kayıp ve Başakşehir'e kupada elenmek, biraz daha kontrollü bir oyun başlangıcı getirdi. Yine de bu kontrollü oyunun Kerem, Oliviera, Mertens ve Torreira ile getirdiği fırsatlar biraz Başakşehir savunması, biraz da Muhammed'in doğru yerlerde bulunması ile golü getirmedi. Başakşehir ilk bölümden sonra topla biraz daha fazla oynayınca ve Mertens, Kerem, Rashica aynı anda vasat oynayınca pozisyon bulmak daha zor oldu Galatasaray için.

İkinci yarıda farklı oyun

Maçın ilk yarısının uzatmalarında Deniz Türüç hatası ile gelen penaltı İcardi'nin golü ile sonuçlanınca skor tabelası değişmiş oldu. Başakşehir 2. yarıya biraz daha fazla adamla öne çıkarak başladı. Golün güven ve daha iyi oyun getirmesi gerekirken rahatlık seviyesi yüksek olunca Galatasaray tedirgin, Başakşehir gole yakın bir oyun oynadı. Bu bölümde Kazımcan'ın ters vuruşunun direğe çarptığı pozisyon Galatasaray için şans anı oldu.

Galatasaraya övgü dolu sözler En iyi maçlardan biri

Doğru hamleler

Başakşehir'in pas trafiği artınca son bölümde Zaniolo ve Midtsjö hamleleri geldi. Bu hamlelerle Galatasaray oyun olarak da tempo olarak da maça geri döndü. Ancak gol için Abdülkerim ile gelen denemeler sonuçsuz kaldı. Sezonun bu bölümü için oyun değil skor önemliyken Galatasaray attığı golün kıymetini bilerek sezonun en kritik virajını dönmeyi başardı. Maçın en iyisi de bana göre sahanın her bölgesine basan, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile Torreira oldu.

Galatasaraya övgü dolu sözler En iyi maçlardan biri

YORUM YAZ