MENÜ

Galatasaray'a şampiyonluk sonrası dev gelir! Kasası doldu taştı

Süper Lig'de yeni sezona Okan Buruk yönetiminde başlayan Galatasaray, 2022-2023 sezonunu bitime 2 hafta kala 82 puana ulaşarak şampiyon tamamlamayı garantiledi ve 23. zaferini elde etti. Sarı-kırmızılı ekip, bu başarı ile kasasına büyük bir geliri koymayı da garantiledi. Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme oynayarak katılma hakkı elde eden Cimbom; Devler Ligi gelirinin yanı sıra kombine gelirleri, yayın gelirleri, Süper Lig katılım ücreti ve şampiyonluk primi gibi önemli birçok önemli rakamın sahibi oldu. Bu şampiyonluk ile tarihi bir zafere daha imza atan Aslan, bu sayede ekonomik olarak da rahatlama yaşayacak. İşte Galatasaray'ın elde ettiği tüm gelirler ve detayları...

Galatasaray'a şampiyonluk sonrası dev gelir! Kasası doldu taştı

Süper Lig'de yeni sezona Okan Buruk yönetiminde başlayan Galatasaray, 2022-2023 sezonunu bitime 2 hafta kala 82 puana ulaşarak şampiyon tamamlamayı garantiledi ve 23. zaferini elde etti. Sarı-kırmızılı ekip, bu başarı ile kasasına büyük bir geliri koymayı da garantiledi. 

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme oynayarak katılma hakkı elde eden Cimbom; Devler Ligi gelirinin yanı sıra kombine gelirleri, yayın gelirleri, Süper Lig katılım ücreti ve şampiyonluk primi gibi önemli birçok önemli rakamın sahibi oldu. Bu şampiyonluk ile tarihi bir zafere daha imza atan Aslan, bu sayede ekonomik olarak da rahatlama yaşayacak. İşte Galatasaray'ın elde ettiği tüm gelirler ve detayları...

Galatasaraya şampiyonluk sonrası dev gelir Kasası doldu taştı

SÜPER LİG KATILIM ÜCRETİ

Galatasaray, Süper Lig'e katılım hakkı olarak her takımın aldığı gibi kasasına 33.4 milyon lira koydu.

Süper Lig'de alınan her galibiyete 2.3 milyon Euro verilmesi sebebiyle bu sezon ligin bitimine 2 hafta kala 26 galibiyete ulaşan Aslan, 59.8 milyon lirayı da galibiyet primi olarak aldı. Galatasaray, Fenerbahçe maçını kazanması halinde ise son haftada hükmen galip sayıldığı için 4.6 milyon lirayı da kasasına koyacak.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLUK PRİMİ

2022-2023 sezonunun başında şampiyon olan takımın 33.2 milyon liralık primi kazanacağı açıklanırken, aynı zamanda Daha önceden şampiyonluğu bulunan kulüpler, kazandıkları lig kupası başına 2.86 milyon lirayı hak etmiş olacağı ifade edilmişti.

Sarı-kırmızılı ekip, 2022-2023 sezonunu şampiyon olarak tamamladığı için 33.2 milyon liralık primi de almaya hak kazandı.

Aynı zamanda daha önceden kazanılan her bir kupa için verilen 2.86 milyon liralık ücret açıklaması ile 23. şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray, 65.78 milyon liralık bir geliri ise buradan kasasına koydu.

Galatasaraya şampiyonluk sonrası dev gelir Kasası doldu taştı

ŞAMPİYONLAR LİGİ KATILIM ÜCRETİ

Süper Lig'de 2022-2023 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, Devler Ligi'ne katılım ücreti olan 15.64 milyon Euro'nun da sahibi oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde galibiyet halinde 2 milyon 800 bin euro alacak olan Galatasaray, beraberlik durumunda 930 bin euroluk gelirin sahibi olacak. Galatasaray'ın play-off etabında veda etmesi halinde hanesine 5 milyon euro teselli ücreti koyacak.

KOMBİNE GELİRLERİ

Süper Lig ekibi Galatasaray, bu sezon kombine satışlarında 24 bine ulaştı.

Bu kombinelerden 13 bininin yenileme 11 bininin ise yeni alım olduğu belirtilirken; yönetimin kombine, loca ve VIP satışları ile 42 bin koltuk sayısına ulaşma ve 250 milyon lira gelir elde etme planladığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Galatasaraya şampiyonluk sonrası dev gelir Kasası doldu taştı

YAYIN GELİRLERİ

Şampiyon olan sarı-kırmızılı ekip, her takıma katılım payı olarak verilen 38.85 milyon liralık ücreti kasasına koydu.

Yayın geliri dağılımı kapsamında her galibiyet için 2.54 milyon lira ödül açıklanırken, Süper Lig'in bitimine 2 hafta kala 26 galibiyete ulaşan Cimbom, 66.4 milyon lirayı da galibiyet ödülü olarak aldı. Galatasaray, Fenerbahçe maçını kazanması halinde ise son haftada hükmen galip sayıldığı için 5.8 milyon milyon lirayı da kasasına koyacak.

Daha önce açıklanan ve geçmişte şampiyonluk yaşayan kulüplere elde ettikleri her şampiyonluk için 3.55 milyon liralık gelir açıklanırken, geçmişte 22 şampiyonluğu bulunan Aslan, 78.1 milyon lirayı da kasasına koymaya hak kazandı.

Sarı-kırmızılı ekip, bu şampiyonluk ile birlikte; Süper Lig katılım ücreti, yayın gelirleri, şampiyonluk primi, Devler Ligi katılım ücreti, kombine gelirleri olmak üzere toplamda dev bir geliri kasasına koymaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Galatasaraya şampiyonluk sonrası dev gelir Kasası doldu taştı

 

YORUM YAZ