MENÜ

Galatasaray'a dev fatura! 55 milyon TL'lik zarar!

Galatasaray'da Patrick van Aanholt, kadroda düşünülmüyor. Sarı kırmızılı takım Hollandalı futbolcuyu devre arasında teklif gelmesi durumunda göndermeyi planlıyor. Herhangi bir talep olmadığı takdirde ise 32 yaşındaki futbolcunun sözleşmesi feshedilecek. Sarı kırmızılılar bu fesih için ise dev bir ücret ödemek zorunda kalacak.

Galatasaray'a dev fatura! 55 milyon TL'lik zarar!

Galatasaray'ın geçen sezon başında bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Patrick van Aanholt, hem Fatih Terim hem de Domenec Torrent tarafından vazgeçilmez isimler arasında yer almıştı.

Haberin Devamı

EURO 2020'de Hollanda Milli Takımı'yla gösterdiği performansla göz dolduran van Aanholt, Galatasaray'daki döneminde milli takım daveti alamadı. Hollandalı futbolcu 2021-2022 sezonunda toplamda 48 maçta 3.815 dakika görev almış, bu karşılaşmalarda 3 gol 3 asistlik performans sergilemişti.

Galatasaraya dev fatura 55 milyon TLlik zarar

İKİNCİ DÖNEMDE SORUN YAŞADI

Galatasaray'daki ikinci dönemine fırtına gibi başlayan 32 yaşındaki futbolcu, ilk 7 haftada her maça 11'de başlamış 2 de asist yapmıştı.

Haberin Devamı

Galatasaraya dev fatura 55 milyon TLlik zarar

Daha sonra Okan Buruk tarafından kesilen tecrübeli futbolcu alacakları nedeniyle kulübü FIFA'ya şikayet etti. Bu olay sonrasında artık kulüpte forma şansı bulamadı ve devre arasında teklif gelmesi durumunda gönderilmesi planlandı.

BÜYÜK ZARAR!

Eğer ki devre arasında Van Aanholt'a teklif gelmezse, sarı kırmızılı takım oyuncunun sözleşmesini feshetmeyi planlıyor. Böyle bir durumda da Hollandalı futbolcunun 1,5 yıllık alacağının ödenmesi gerekecek.

Sözleşme feshinde karşılıklı anlaşma sağlanırsa uygun bir bedel ile yollar ayrılacak. Ancak yönetimin Patrick van Aanholt ile yapacağı görüşmelerde istenilen uzlaşma sağlanmazsa; Cim Bom, Hollandalı futbolcunun sözleşmesini feshederek 2 milyon 850 bin euro (55 milyon TL) gibi bir rakam ödemek zorunda kalacak.

Galatasaraya dev fatura 55 milyon TLlik zarar

PULGAR DA İHTAR GÖNDERDİ

Mali olarak sıkıntıda olan Galatasaray’da Patrick Van Aanholt’un yanında 2021-22 sezonunda forma giyen Erick Pulgar sarı-kırmızılılara alacaklarının ödenmediği için ihtar gönderdi.

Haberin Devamı

Patrick van Aanholt'un Crystal Palace Formasıyla Attığı En İyi Goller

FEGHOULI VE BABEL DE ŞİKAYET ETMİŞTİ

Galatasaray'ın eski oyuncuları Sofiane Feghouli ve Ryan Babel de geçtiğimiz ay sarı-kırmızılı kulübü FIFA'ya şikayet etmişti. Feghouli, Galatasaray'dan alacağı olan 1.6 milyon euroyu; Babel, 1.3 milyon euroluk alacağını faiziyle birlikte talep etmişti.

Onur Erdem Bayramiç / Fanatik.com.tr

YORUM YAZ